Запашний чай з домашньою випічкою – чудове частування для рідних і друзів. Щоб потішити родину новим десертом, можна спекти рум’яні і ніжні кекси з яблуками. Їх приготування не займе багато часу, а отриманий результат обов’язково порадує своїм апетитним виглядом і чудовим смаком.
Ванільний кекс з яблуками
Фруктовий кекс готується досить швидко, а поєднання свіжих яблук з ванільними нотками надає ласощів неповторний смак. Така випічка відмінно підійде для щоденного чаювання і внесе різноманітність у святкове меню.
Використовувані продукти:
- борошно – 230 грам;
- цукор (білий) – 180 грамів;
- масло (вершкове) – половина пачки;
- чотири свіжих яйця;
- велике яблуко;
- ванілін – 1 пакетик;
- розпушувач – 20 грам;
- сіль – 4 г;
- цукрова пудра – 40 грам.
Готуємо:
- Яйця з’єднати з цукром, сіллю і добре збити міксером до утворення щільної піни.
- У просіяне борошно насипати розпушувач, ванілін і додати до розтертим яйцям.
- Масло розтопити і змішати з масою з борошна та яєць. У результаті повинна вийти м’яка, жидковатая основа.
- Форму для запікання покрити пергаментом і викласти в неї тістоподібну суміш.
- Яблуко вимити, очистити і порізати на великі шматочки, товщиною близько 3 мм, Після чого покласти фруктові скибочки на тісто, злегка вдавлюючи їх всередину нього.
- Потім в духовку, нагріту до 180 градусів, помістити ванільний кекс з яблуками і готувати протягом 30 хвилин.
Випечений бісквіт остудити, посипати цукровою пудрою і подати до столу. В якості фруктової начинки можна використовувати полуницю, грушу, сливу або айву – вийде теж дуже смачно.
Простий рецепт на кефірі
Ароматний, ніжний, що тане в роті кекс на кефірі з соковитими яблуками, може стати повноцінним сніданком, заряджає енергією на цілий день. Цей десерт приготує навіть початківець кулінар, а відповідні для нього інгредієнти знайдуться в холодильнику у будь-якої господині.
Використовувані продукти:
- кефір – 0,25 л;
- пшеничне борошно – 200 грам;
- два яблука;
- три яйця;
- соняшникова олія – 80 мл;
- цукор білий кристалічний – 70 грам;
- щіпка солі;
- сода – 10 грам;
- пакетик ванілі;
- два яблука;
- лимонний сік -30 мл
Готуємо:
- Цукор змішати з яйцями і ретельно збити до появи піни.
- Потім додати кефір, сіль, ванілін, олію і розтерти все з допомогою міксера.
- В отриману суміш всипати борошно, соду, потім перемішати до однорідності.
- Яблука сполоснути водою і порізати на кубики (шкірку не очищати). Збризнути їх соком лимона і покласти в тісто.
- Посуд для випічки змастити вершковим жиром, заповнити тестом і поставити в духовку з температурою 195 градусів.
- Випікати 35 хвилин, після чого вимкнути піч і залишити кекс в духовій шафі ще на 10 хвилин.
Готове частування викласти на велике блюдо і розрізати на порційні шматочки. Солодке ласощі буде добре поєднуватися з ягідним варенням, згущеним молоком або джемом.
Сирний кекс з яблуками
Випічка з сирного тіста і яблук виходить дуже м’якою, соковитою з апетитною, підсмаженою скоринкою. Корисний та смачний десерт сподобається всім домочадцям та подарує чудовий настрій під час родинної трапези.
Використовувані продукти:
- сир (середньої жирності) – 1 пачка;
- два яйця;
- три яблука;
- борошно – 250 грам;
- цукор білий кристалічний – 150 грам;
- ванілін – 2 пакетика;
- розпушувач – 7 грам;
- мед – 100 грам.
Готуємо:
- Сир покласти в миску, додати до нього ванілін, мед і добре розтерти столовою ложкою.
- Яйця розбити в окремий посуд, збити їх віночком і перелити в сирну суміш.
- Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. З’єднати її з сирною масою і добре перемішати.
- Яблука розрізати, вирізати серединки і почистити від шкірки. Потім порізати маленькими брусочками і додати в тісто.
- Викласти тісто в круглу форму, змащену маргарином. Зверху покрити крупно нарізаними часточками яблук і посипати цукровим піском.
- Духовку нагріти до 200 градусів, поставити в неї десерт і випікати протягом 50 хвилин.
Після приготування сирний кекс охолодити і прикрасити тертим шоколадом. Подавати з гарячим какао або холодним молоком.
Кекс з родзинками і яблуками в мультиварці
Фруктова випічка в електричній печі виходить особливо ароматною і пишною. Завдяки їй, можна приготувати смачний кекс дуже швидко, щоб пригостити несподівано гостей.
Використовувані продукти:
- чотири курячі яйця;
- цукор білий кристалічний – 200 грам;
- борошно – 220 грам;
- вершки – 300 мл;
- родзинки – 100 грам;
- вершкове масло – 150 грам;
- ваніль – 7 грам;
- яблука – 3 шт.;
- сода або розпушувач – 8 грам.
Готуємо:
- Масло розтопити, потім насипати до нього цукор і ретельно розтерти.
- У масляну суміш покласти яйця, вершки, соду, ванілін і збити віночком до утворення піни.
- Після необхідно додати борошно, добре вимісити тісто.
- Чашу мультиварки змастити будь-яким маслом і залити в неї тісто.
- Родзинки сполоснути теплою водою, яблука очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Рівномірно розподіляючи, покласти фрукти на тісто.
- Закрити прилад кришкою, і включити режим «Випічка». Готувати кекс в мультиварці потрібно 40 хвилин.
- Після закінчення приготування, залишити десерт в печі на 15 хвилин, а потім вийняти його.
Кекс з яблуками і родзинками викласти на красиве блюдо і засипати пудрою з цукру. Його рекомендується вживати з медом, повидлом або сметаною.
Варіант для тих, хто постить
Дивовижно смачний кекс, наповнений фруктово-овочевою начинкою – відмінний варіант для тих, хто постить, чи дотримується дієти. Для його приготування не знадобляться тваринний жир, молоко або яйця, але, незважаючи на це, випічка виходить розсипчастою і дуже ароматною.
Використовувані компоненти:
- одна морква;
- два невеликих яблука;
- соняшникова олія – 130 мл;
- цукор – 190 грам;
- пакетик ванілі;
- розпушувач – 8 грам;
- борошно – 270 грам.
Готуємо:
- Моркву очистити і потерти на тертці з великими отворами. З яблука зрізати шкірку і нарізати дрібною соломкою.
- Потім продукти з’єднати, додати до них рослинне масло, цукор, ванілін і перемішати.
- У борошно засипати розпушувач, після чого змішати з фруктово-овочевий масою.
- Форму для випікання застелити пергаментом, наповнити тістом і поставити в гарячу духовку.
- Готувати при температурі 180 градусів близько 30-35 хвилин. Коли верхня частина кексу зарум’яниться, його можна виймати з духовки.
Подавати пісний кекс до гарячого чаю, чорного кава або прохолодним компотів. Солодке частування містить корисні інгредієнти, які не зашкодять людям, які обмежують себе в харчуванні.
Яблучний кекс з корицею
Яблучний десерт з приголомшливим запахом кориці підійде для чаювання в колі друзів і буде шикарно виглядати на святковому столі.
Використовувані продукти:
- борошно – 0,2 кг;
- цукровий пісок – 120 грам;
- три яйця;
- сода – 4 грами;
- кориця – 3 грам;
- вершковий маргарин – 85 грам;
- одне велике яблуко.
Готуємо:
- Яйця змішати з цукром, збивши до утворення пишної піни.
- Після цього з’єднати борошно з содою, корицею, додати в цукрово-яєчну суміш і добре перемішати з допомогою міксера.
- Маргарин розтопити, налити в тісто і перемішати ложкою.
- Яблуко звільнити від шкірки, дрібно порізати і покласти в тісто.
- Помістити тісто з яблуками і корицею квадратну форму, попередньо змащену олією.
- Запікати кекс в духовій шафі при температурі 185 градусів не більше 40 хвилин.
Яблучний кекс з корицею готовий, його необхідно остудити і залити шоколадною глазур’ю або джемом. Подавати із зеленим чаєм, свіжим соком або лимонадом.
На сметані
Кекс, приготований з сметанного тіста, виходить м’яким, повітряним, володіє приємним вершковим смаком. Ситний десерт можна вживати в якості самостійного блюда на обід або вечерю.
Використовувані продукти:
- сметана – 230 грам;
- борошно – 0,3 кг;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 250 грам;
- розпушувач – 10 грам;
- два середніх яблука;
- ванілін – 6 грам;
- вершки (15%) – 120 мл;
- масло (вершкове) – 25 грам;
- горіхи (волоські) – 70 грам.
Готуємо:
- Цукор (150 грам) змішати з ваніллю і яйцями. Потім розтерти всі продукти віночком.
- В отриману масу покласти сметану і добре збити.
- Додати борошно, розпушувач і перемішати.
- Яблуко нарізати квадратними брусками і покласти в тісто.
- Форму для випічки покрити пергаментом і налити в неї тісто так, щоб воно заповнило трохи більше половини посуду.
- Помістити в розігріту духовку з температурою 200 градусів і пекти протягом 20 хвилин.
- Зробити глазур з вершків. Для цього змішати залишився цукор, ваніль і вершки, поставити на вогонь і варити 15 хвилин, не забуваючи постійно помішувати складу.
- У готову глазур покласти шматочок вершкового масла, потім остудити.
- Горіхи потовкти ступкою в глибокій мисці.
- Випечений кекс викласти на тацю, рясно полити вершковою глазур’ю і посипати подрібненими горішками.
Крім горіхів для прикраси кексу можна використовувати шоколадну стружку або коричневий цукор.
Кексики в силіконовій формі
Бісквітні кекси маленького розміру виглядають дуже апетитно. А якщо спекти їх з додаванням вареного згущеного молока, вийде незвичайне ласощі, яке сподобається дітям.
Використовувані продукти:
- п’ять яєць;
- молоко – 350 мл;
- цукор – 115 грам;
- борошно – 320 грам;
- чайна ложка соди;
- масло вершкове – 130 грам;
- варена згущене молоко – 1 банка.
Технологія:
- До м’якого масла, додати яйця, цукор і добре збити.
- Потім налити в суміш молоко і розмішати.
- В молочну масу всипати борошно, додати соду і перемішати, щоб склад став однорідним.
- Взяти силіконові формочки і покласти в них по столовій ложці тесту. Після цього налити 20 грам згущеного молока і зверху покрити знову тістом.
- Духовку нагріти до 185 градусів, поставити в них формочки з десертом і випікати 20 хвилин.
Смачні кексики зі згущеним молоком готові. Частування буде добре поєднуватися з гарячими і холодними напоями. Приємного чаювання!