Думаєте, який десерт подати до чаю? Приготуйте з кекси. Вони дуже смачні, м’які, ситні і прекрасно підходять для сімейного чаювання. Ми представимо вам найпростіші рецепти кексів у формочках.
Кекси в силіконових формочках в духовці
Силіконові формочки — кращий варіант для запікання. У них кекс не підгорить, його середина добре пропечеться, і вам не доведеться витрачати гроші на папір для запікання.
Продукти для рецепта:
- чотири яйця;
- борошно — 0,15 кг;
- цукровий пісок — 0,2 кг;
- розпушувач тіста — 10 гр.
Покрокові дії:
- В окрему чашу розбити курячі яйця. Збовтуємо масу віночком, поки не з’явиться біла піна з бульбашками.
- Поступово насипати цукор, при цьому продовжуючи працювати віночком. Цукровий пісок повинен повністю розчинитися.
- У борошно насипати розпушувач і всі разом відправити до яєчної маси.
- Ложкою сформувати тісто, воно повинно вийти рідкуватим.
- Можна взяти одну велику силіконову форму, а кекс потім розрізати ножем на шматочки, або взяти кілька маленьких і спекти красиві невеликі кекси.
- Закладаємо у форми тісто.
- Заздалегідь включити духовку і поставити її температурний режим на 180 градусів.
- Готуємо тісто в духовці 25 хвилин.
- Перевірити, наскільки готове ласощі можна за допомогою зубочистки — просто застроміть її в кекс. Якщо зубочистка суха — значить, десерт повністю пропікся.
- Виймаємо печево з формочок. Прикрасити його можна самими різними способами — посипати цукровою пудрою, полити шоколадом або згущеним молоком.
Простий рецепт — в гуртку за 5 хвилин
Цей рецепт для тих, кому терміново потрібно подати що-небудь смачне до чаю.
Список продуктів:
- цукор — 50 гр;
- сухе какао — 30 гр;
- одне яйце;
- ваніль — 3 гр;
- борошно — 100 гр;
- молоко — 70 мл;
- половина плитки шоколаду;
- рослинна олія — 40 мл
Спосіб приготування:
- У велику не залізну кружку насипати борошно, цукор і какао. Перемішайте сипучі інгредієнти.
- Додайте яйце, налийте масло і молоко.
- Зробіть ложкою тісто без грудочок.
- Насипте ваніль, покладіть порубані шматочки шоколаду.
- Закрийте кухоль з майбутнім кексом в мікрохвильовці. Поставте таймер на 3 хвилини.
- Вийміть готову страву з кухля. На весь процес приготування йде 5 хвилин. Приємного апетиту!
На молоці
Склад рецепта:
- цукор — 160 г;
- сода гашене — 8 гр;
- молоко — 0,2 л;
- олія соняшникова — 90 мл;
- два яйця;
- цукор ванільний — 8 гр;
- борошно — 350 гр.
Як зробити кекс на молоці:
- Змішайте між собою два види цукру.
- Висипте їх у чашу з молоком, розбийте туди яйця.
- Насипте соду з просіяним борошном і влийте соняшникову олію.
- Замісіть пухке тісто, спочатку помішуючи ложкою, а потім руками.
- Заздалегідь приготуйте формочки. Вони можуть бути з силікону або звичайні залізні. Змастіть їх маслом всередині.
- Заповніть форми тестом.
- Включену духовку доведіть до температури 180 градусів. Випічку готуйте 25 хвилин. Приємного апетиту!
На кефірі
З кефіром тісто виходить більш ніжним і пишним.
Вам знадобиться:
- масло вершкове або маргарин — 0,1 кг;
- кефір — 220 мл;
- цукор — 150 гр;
- три яйця;
- розпушувач — 24 гр;
- борошно першого сорту — 270 гр;
- цукор ванільний — 20 гр.
Як приготувати кекси на кефірі:
- Вилити сирі яйця з шкаралупи в суміш звичайного і ванільного цукру.
- Дістати з холодильника шматок масла, розм’якшити його в мікрохвильовій печі і вилити до яєць.
- Додаємо в ту ж посуд кефір. Довести всі інгредієнти до однорідної суміші.
- Поступово ввести муку, слідом засипати розпушувач тіста.
- Таким чином, шляхом замішування у нас виходить трохи рідкувате однорідне тісто.
- Помістити масу для кексу у форму для запікання, выстеленную спеціальним папером.
- Духовку нагріти до середніх температур. Готувати печево 50 хвилин.
- Після того, як за допомогою зубочистки з’ясували, що кекси готові, охолодити їх, викласти з форми і посипати цукровою пудрою.
Шоколадні кекси в домашніх умовах
Приголомшливо смачний і красивий шоколадний кекс буде чудово виглядати на будь-якому святковому столі.
Необхідні інгредієнти:
- цукровий пісок — 180 гр;
- молоко — 150 мл;
- какао — 65 гр;
- два курячих яйця;
- розпушувач — 9 гр;
- маргарин — 60 г;
- борошно пшеничне — 0,2 кг;
- краплі з шоколаду — 100 гр.
Як приготувати тісто для кексів:
- Маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Налити до маргарину молоко, додати яйця.
- В іншій чаші з’єднати подрібнену на ситі борошно, какао-порошок і цукор.
- Додати сипучі продукти в ємність з рідкими інгредієнтами. Перемішати.
- Взяти спеціальні паперові формочки для мафінів, налити в кожен з них тісто.
- Не накладайте його до країв формочок, тісто ще підніметься в духовці.
- Поставити температуру духовки на 180 градусів, випікати 15 хвилин.
- У тісто в якості сюрпризу можна покласти шоколадні краплі.
Ніжне та пухке ласощі в мультиварці
Дивовижно смачні кекси виходять в мультиварці. У цьому рецепті ми спечемо один великий мафін. В якості форми для запікання виступить чаша для мультиварки.
Вам знадобиться:
- згущене молоко — 380 гр;
- сода — 5 гр;
- борошно — 200 гр;
- яйце — 2 шт;
- сіль — 3 г;
- пів лимона зі шкіркою.
Алгоритм дій:
- Заздалегідь обробляємо стінки чаші рослинним маслом.
- В окремій глибокій ємності доводимо сирі яйця до жовтої маси з пінкою міксером.
- Вилити туди згущене молоко.
- Почистити лимон, цедру подрібнити в цедру, окремо вичавити сік.
- Додати цедру і сік в основну масу.
- Окремо з’єднати борошно, соду і сіль.
- Пересипати їх в майбутнє тісто і обробити міксером.
- Готове тісто вилити в каструлю. Поставити її режим на функцію «Випічка». Час — 50 хвилин.
- З’ясувати за допомогою зубочистки готовність кексу, якщо паличка мокра продовжити готування ще на 10 хвилин.
- Порізати на шматочки теплий кекс і подати до столу.
Як спекти кекс з родзинками будинку?
Основні продукти:
- яйця курячі — 3 шт.;
- маргарин — 0,2 кг;
- родзинки — 200 гр;
- борошно — 0,26 кг;
- цукор — 0,2 кг;
- цукор ванільний — 10 гр;
- розпушувач — 16 гр.
Спосіб спекти кекс як вдома:
- Родзинки необхідно перебрати, залити теплою водою і залишити на 20 хвилин.
- Висушений ізюм обваляти в борошні, там його і залишити.
- Маргарин розм’якшити і змішати його з обома сортами цукру.
- Розбити в головну масу яйця. Все перемішати.
- Покласти родзинки, розпушувач, оброблену борошно. Зробити тісто.
- Спеціальну форму змастити олією, покласти в неї тісто.
- Випікаємо кекс при 180 градусах 45 хвилин.
Рецепти для хлібопічки
Якщо у вас є хлібопічка, поекспериментуйте і спечіть в ній кекси. Повинно вийти дуже смачно!
Список продуктів:
- пшеничне борошно першого сорту — 0,18 кг;
- кокосова стружка — 50 гр;
- цукровий пісок — 80 гр;
- молоко — 40 мл;
- два яйця;
- цедра лимона — 15 гр;
- масло 60 гр;
- розпушувач тіста — 12 гр;
- сіль — 6 гр.
Як приготувати кекс в хлібопічці:
- З’єднайте в мисці борошно, сіль і розпушувач для тіста.
- В іншій чаші влийте молоко, яйця і цукор. Доведіть масу до однорідного стану з невеликою пінкою.
- Борошно, змішану з сіллю і розпушувачем, насипте в молоко, помішуючи.
- Висипте лимонну цедру і кокосову стружку.
- Залийте отримане тісто у форму.
- Форму поставте в хлібопічку і готуйте в програмі «Кекс». Приємного апетиту!
З рідкою начинкою — а-ля фондан
Основні продукти:
- чотири яйця;
- півтори плитки чорного шоколаду;
- борошно — 90 гр;
- вершкове масло — 170 гр;
- цукрова пудра — 0,2 кг.
Спосіб приготування:
- Розтопити шматок вершкового масла.
- Заздалегідь включаємо духовку, щоб її розігріти.
- Розбиваємо яйця, засипаємо цукрову пудру і проходимся по цій суміші міксером.
- Розтоплюємо шоколадні плитки на водяній бані і змішуємо їх з м’яким маслом.
- Теплу шоколадну масу виливаємо до яєць.
- Вводимо потихеньку борошно, акуратно розмішуючи ложкою.
- Беремо силіконові формочки, змащуємо їх рідким маслом.
- Посипаємо формочки какао — порошком.
- Кладемо шоколадне тісто, завантажуємо формочки з їх вмістом в духовку.
- Час готування — 10 хвилин.
- Краї кексу пропечуться, а їх серединка залишиться рідкою.
Сирний розсипчастий кекс
Склад рецепта:
- масло вершкове — 200 гр;
- цукровий пісок — 0.2 кг;
- сир — 200 гр;
- борошно — 0,2 кг;
- родзинки — 1 жменя;
- ваніль — 3 гр;
- три курячих яйця;
- розпушувач для тіста — 10 гр.
Як зробити кекси з сиром:
- Спочатку розігріємо духовку. До моменту завантаження тесту в духовку, її температура повинна бути в межах 180 градусів.
- Промитий ізюм заливаємо окропом.
- Розм’якшуємо шматок вершкового масла.
- Обробляємо яйця міксером.
- В яєчну масу накладаємо сир і добре розминаємо його.
- Наливаємо розтоплене масло.
- По частинам засипаємо борошно з розпушувачем.
- Додаємо просушений після окропу родзинки.
- Тісто розливаємо по силіконових формочках і відправляємо їх у духовку.
- Випікаємо борошняний десерт протягом півгодини. Присипаємо готові маффіни цукровою пудрою і п’ємо з ними чай.