Кекси – 10 простих рецептів у формочках в домашніх умовах

Думаєте, який десерт подати до чаю? Приготуйте з кекси. Вони дуже смачні, м’які, ситні і прекрасно підходять для сімейного чаювання. Ми представимо вам найпростіші рецепти кексів у формочках.

Кекси в силіконових формочках в духовці

Силіконові формочки — кращий варіант для запікання. У них кекс не підгорить, його середина добре пропечеться, і вам не доведеться витрачати гроші на папір для запікання.

Продукти для рецепта:

  • чотири яйця;
  • борошно — 0,15 кг;
  • цукровий пісок — 0,2 кг;
  • розпушувач тіста — 10 гр.

Покрокові дії:

  • В окрему чашу розбити курячі яйця. Збовтуємо масу віночком, поки не з’явиться біла піна з бульбашками.
  • Поступово насипати цукор, при цьому продовжуючи працювати віночком. Цукровий пісок повинен повністю розчинитися.
  • У борошно насипати розпушувач і всі разом відправити до яєчної маси.
  • Ложкою сформувати тісто, воно повинно вийти рідкуватим.
  • Можна взяти одну велику силіконову форму, а кекс потім розрізати ножем на шматочки, або взяти кілька маленьких і спекти красиві невеликі кекси.
  • Закладаємо у форми тісто.
  • Заздалегідь включити духовку і поставити її температурний режим на 180 градусів.
  • Готуємо тісто в духовці 25 хвилин.
  • Перевірити, наскільки готове ласощі можна за допомогою зубочистки — просто застроміть її в кекс. Якщо зубочистка суха — значить, десерт повністю пропікся.
  • Виймаємо печево з формочок. Прикрасити його можна самими різними способами — посипати цукровою пудрою, полити шоколадом або згущеним молоком.

Простий рецепт — в гуртку за 5 хвилин

Цей рецепт для тих, кому терміново потрібно подати що-небудь смачне до чаю.

Список продуктів:

  • цукор — 50 гр;
  • сухе какао — 30 гр;
  • одне яйце;
  • ваніль — 3 гр;
  • борошно — 100 гр;
  • молоко — 70 мл;
  • половина плитки шоколаду;
  • рослинна олія — 40 мл

Спосіб приготування:

  • У велику не залізну кружку насипати борошно, цукор і какао. Перемішайте сипучі інгредієнти.
  • Додайте яйце, налийте масло і молоко.
  • Зробіть ложкою тісто без грудочок.
  • Насипте ваніль, покладіть порубані шматочки шоколаду.
  • Закрийте кухоль з майбутнім кексом в мікрохвильовці. Поставте таймер на 3 хвилини.
  • Вийміть готову страву з кухля. На весь процес приготування йде 5 хвилин. Приємного апетиту!

На молоці

Склад рецепта:

  • цукор — 160 г;
  • сода гашене — 8 гр;
  • молоко — 0,2 л;
  • олія соняшникова — 90 мл;
  • два яйця;
  • цукор ванільний — 8 гр;
  • борошно — 350 гр.
Дивіться також:  Апельсиновий кекс – 6 рецептів випікання

Як зробити кекс на молоці:

  • Змішайте між собою два види цукру.
  • Висипте їх у чашу з молоком, розбийте туди яйця.
  • Насипте соду з просіяним борошном і влийте соняшникову олію.
  • Замісіть пухке тісто, спочатку помішуючи ложкою, а потім руками.
  • Заздалегідь приготуйте формочки. Вони можуть бути з силікону або звичайні залізні. Змастіть їх маслом всередині.
  • Заповніть форми тестом.
  • Включену духовку доведіть до температури 180 градусів. Випічку готуйте 25 хвилин. Приємного апетиту!

На кефірі

З кефіром тісто виходить більш ніжним і пишним.

Вам знадобиться:

  • масло вершкове або маргарин — 0,1 кг;
  • кефір — 220 мл;
  • цукор — 150 гр;
  • три яйця;
  • розпушувач — 24 гр;
  • борошно першого сорту — 270 гр;
  • цукор ванільний — 20 гр.

Як приготувати кекси на кефірі:

  • Вилити сирі яйця з шкаралупи в суміш звичайного і ванільного цукру.
  • Дістати з холодильника шматок масла, розм’якшити його в мікрохвильовій печі і вилити до яєць.
  • Додаємо в ту ж посуд кефір. Довести всі інгредієнти до однорідної суміші.
  • Поступово ввести муку, слідом засипати розпушувач тіста.
  • Таким чином, шляхом замішування у нас виходить трохи рідкувате однорідне тісто.
  • Помістити масу для кексу у форму для запікання, выстеленную спеціальним папером.
  • Духовку нагріти до середніх температур. Готувати печево 50 хвилин.
  • Після того, як за допомогою зубочистки з’ясували, що кекси готові, охолодити їх, викласти з форми і посипати цукровою пудрою.

Шоколадні кекси в домашніх умовах

Приголомшливо смачний і красивий шоколадний кекс буде чудово виглядати на будь-якому святковому столі.

Необхідні інгредієнти:

  • цукровий пісок — 180 гр;
  • молоко — 150 мл;
  • какао — 65 гр;
  • два курячих яйця;
  • розпушувач — 9 гр;
  • маргарин — 60 г;
  • борошно пшеничне — 0,2 кг;
  • краплі з шоколаду — 100 гр.

Як приготувати тісто для кексів:

  • Маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • Налити до маргарину молоко, додати яйця.
  • В іншій чаші з’єднати подрібнену на ситі борошно, какао-порошок і цукор.
  • Додати сипучі продукти в ємність з рідкими інгредієнтами. Перемішати.
  • Взяти спеціальні паперові формочки для мафінів, налити в кожен з них тісто.
  • Не накладайте його до країв формочок, тісто ще підніметься в духовці.
  • Поставити температуру духовки на 180 градусів, випікати 15 хвилин.
  • У тісто в якості сюрпризу можна покласти шоколадні краплі.
Дивіться також:  Банановий кекс – 7 рецептів приготування

Ніжне та пухке ласощі в мультиварці

Дивовижно смачні кекси виходять в мультиварці. У цьому рецепті ми спечемо один великий мафін. В якості форми для запікання виступить чаша для мультиварки.

Вам знадобиться:

  • згущене молоко — 380 гр;
  • сода — 5 гр;
  • борошно — 200 гр;
  • яйце — 2 шт;
  • сіль — 3 г;
  • пів лимона зі шкіркою.

Алгоритм дій:

  • Заздалегідь обробляємо стінки чаші рослинним маслом.
  • В окремій глибокій ємності доводимо сирі яйця до жовтої маси з пінкою міксером.
  • Вилити туди згущене молоко.
  • Почистити лимон, цедру подрібнити в цедру, окремо вичавити сік.
  • Додати цедру і сік в основну масу.
  • Окремо з’єднати борошно, соду і сіль.
  • Пересипати їх в майбутнє тісто і обробити міксером.
  • Готове тісто вилити в каструлю. Поставити її режим на функцію «Випічка». Час — 50 хвилин.
  • З’ясувати за допомогою зубочистки готовність кексу, якщо паличка мокра продовжити готування ще на 10 хвилин.
  • Порізати на шматочки теплий кекс і подати до столу.

Як спекти кекс з родзинками будинку?

Основні продукти:

  • яйця курячі — 3 шт.;
  • маргарин — 0,2 кг;
  • родзинки — 200 гр;
  • борошно — 0,26 кг;
  • цукор — 0,2 кг;
  • цукор ванільний — 10 гр;
  • розпушувач — 16 гр.

Спосіб спекти кекс як вдома:

  • Родзинки необхідно перебрати, залити теплою водою і залишити на 20 хвилин.
  • Висушений ізюм обваляти в борошні, там його і залишити.
  • Маргарин розм’якшити і змішати його з обома сортами цукру.
  • Розбити в головну масу яйця. Все перемішати.
  • Покласти родзинки, розпушувач, оброблену борошно. Зробити тісто.
  • Спеціальну форму змастити олією, покласти в неї тісто.
  • Випікаємо кекс при 180 градусах 45 хвилин.

Рецепти для хлібопічки

Якщо у вас є хлібопічка, поекспериментуйте і спечіть в ній кекси. Повинно вийти дуже смачно!

Список продуктів:

  • пшеничне борошно першого сорту — 0,18 кг;
  • кокосова стружка — 50 гр;
  • цукровий пісок — 80 гр;
  • молоко — 40 мл;
  • два яйця;
  • цедра лимона — 15 гр;
  • масло 60 гр;
  • розпушувач тіста — 12 гр;
  • сіль — 6 гр.
Дивіться також:  Крем для кексів – 8 рецептів, як зробити смачний крем для начинки і прикраси кексів

Як приготувати кекс в хлібопічці:

  • З’єднайте в мисці борошно, сіль і розпушувач для тіста.
  • В іншій чаші влийте молоко, яйця і цукор. Доведіть масу до однорідного стану з невеликою пінкою.
  • Борошно, змішану з сіллю і розпушувачем, насипте в молоко, помішуючи.
  • Висипте лимонну цедру і кокосову стружку.
  • Залийте отримане тісто у форму.
  • Форму поставте в хлібопічку і готуйте в програмі «Кекс». Приємного апетиту!

З рідкою начинкою — а-ля фондан

Основні продукти:

  • чотири яйця;
  • півтори плитки чорного шоколаду;
  • борошно — 90 гр;
  • вершкове масло — 170 гр;
  • цукрова пудра — 0,2 кг.

Спосіб приготування:

  • Розтопити шматок вершкового масла.
  • Заздалегідь включаємо духовку, щоб її розігріти.
  • Розбиваємо яйця, засипаємо цукрову пудру і проходимся по цій суміші міксером.
  • Розтоплюємо шоколадні плитки на водяній бані і змішуємо їх з м’яким маслом.
  • Теплу шоколадну масу виливаємо до яєць.
  • Вводимо потихеньку борошно, акуратно розмішуючи ложкою.
  • Беремо силіконові формочки, змащуємо їх рідким маслом.
  • Посипаємо формочки какао — порошком.
  • Кладемо шоколадне тісто, завантажуємо формочки з їх вмістом в духовку.
  • Час готування — 10 хвилин.
  • Краї кексу пропечуться, а їх серединка залишиться рідкою.

Сирний розсипчастий кекс

Склад рецепта:

  • масло вершкове — 200 гр;
  • цукровий пісок — 0.2 кг;
  • сир — 200 гр;
  • борошно — 0,2 кг;
  • родзинки — 1 жменя;
  • ваніль — 3 гр;
  • три курячих яйця;
  • розпушувач для тіста — 10 гр.

Як зробити кекси з сиром:

  • Спочатку розігріємо духовку. До моменту завантаження тесту в духовку, її температура повинна бути в межах 180 градусів.
  • Промитий ізюм заливаємо окропом.
  • Розм’якшуємо шматок вершкового масла.
  • Обробляємо яйця міксером.
  • В яєчну масу накладаємо сир і добре розминаємо його.
  • Наливаємо розтоплене масло.
  • По частинам засипаємо борошно з розпушувачем.
  • Додаємо просушений після окропу родзинки.
  • Тісто розливаємо по силіконових формочках і відправляємо їх у духовку.
  • Випікаємо борошняний десерт протягом півгодини. Присипаємо готові маффіни цукровою пудрою і п’ємо з ними чай.