Кіш з куркою – 7 рецептів французького пирога

Кіш з куркою – знаменитий французький пиріг, який не тільки дуже смачний, але ще ситний і красивий. Це блюдо відмінно підійде до обіду, вечері або навіть для пікніка.

Класичний Кіш «Лорен» з куркою

Кіш «Лорен» – популярний відкритий пісочний пиріг, батьківщиною якого вважається Франція.

Існує багато варіацій приготування цієї випічки, але традиційний рецепт завжди поза конкуренцією.

Необхідні продукти для тіста:

  • 250 грам борошна;
  • одне яйце;
  • щіпка солі;
  • 130 грам вершкового масла;
  • три ложки холодної води.

Продукти для начинки:

  • 150 грам сиру;
  • 0,2 літра вершків;
  • чотири яйця;
  • 250 грам копченої курки;
  • щіпка мускатного горіха і інші спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Масло нарізаємо на шматки, додаємо до борошні, туди ж відправляємо яйце, воду, сіль і вимішуємо масу. Формуємо кулю, загорнути його плівкою і залишаємо в холодильнику на годину.
  • Курку нарізаємо на шматочки і трохи обсмажуємо їх на сковороді.
  • Збиваємо яйця для начинки, змішуємо їх з вершками, мускатним горіхом, сіллю, перцем і третю тертого сиру.
  • У цю масу кладемо підготовлену курку і перемішуємо.
  • З остиглої основи формуємо коло так, щоб він покривав дно форми і ще залишалося тісто на борти. Випікаємо його протягом 15 хвилин при 190 градусах.
  • На отриманий корж кладемо начинку, присипаємо залишилися сиром і прибираємо випічку в духовку ще на 30 хвилин. Пиріг Кіш «Лорен» готовий!

Рецепт з картоплею

Пиріг з куркою та картоплею – ще один варіант ситної випічки.

Необхідні продукти для тіста:

  • 20 мілілітрів холодної води;
  • одне яйце;
  • 300 грам борошна;
  • щіпка солі;
  • 150 грам вершкового масла.

Продукти для начинки:

  • 150 мл жирних вершків;
  • півкілограма картоплі;
  • 150 грам копченої курячої грудки;
  • три яйця;
  • 150 грам сиру;
  • спеції на свій смак.
Дивіться також:  Фруктовий торт – 9 рецептів приготування легкого торта

Процес приготування:

  • Змішуємо між собою всі інгредієнти для тіста. При цьому яйце і масло повинні бути холодними. Вимішуємо складу до однорідності і прибираємо на кілька годин в холодильник.
  • Розкачуємо з нього коло і застеляємо форму так, щоб бортики теж були покриті тестом.
  • Збиваємо яйця для начинки, вливаємо до них вершки, кладемо сіль і мелений перець, перемішуємо.
  • Курку нарізаємо на шматочки, а картоплю – на тонкі скибочки.
  • На тісто кладемо шар курячого м’яса, а потім картоплю. Заливаємо все приготованим соусом і присипаємо тертим сиром.
  • Прибираємо майбутній кіш в духовку, прогріту до 190 градусів, приблизно на 40 хвилин.

З додаванням сиру

Кіш з куркою і сиром готується, так само, як і класичний варіант, хіба що можна покласти трохи більше сиру або навіть сирне асорті.

Необхідні продукти для тіста;

  • одне яйце;
  • три ложки холодної води;
  • 150 грам вершкового масла;
  • 200 грам борошна.

Інгредієнти для начинки:

  • 200 грам відвареного або копченого курячого філе;
  • 150 грам сиру;
  • 200 мілілітрів вершків;
  • два яйця;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • З’єднуємо все, що вказано в списку для тіста, вимішуємо його і прибираємо в холодильник як мінімум на годину.
  • В цей час збиваємо яйця, вливаємо до них вершки, кладемо спеції за смаком і трохи тертого сиру.
  • Курятину подрібнюємо.
  • Пласт тіста кладемо у форму так, щоб він покривав і борти.
  • Зверху кладемо курятину, заливаємо її соусом, присипаємо залишилися сиром і випікаємо близько 40 хвилин при 190 градусах.

Французький пиріг кіш з куркою і брокколі

Французький пиріг кіш з додаванням брокколі – один з найкращих варіантів цієї випічки. Капуста ідеально поєднується з м’ясом.

Дивіться також:  Горіхова паста – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Для тіста знадобиться:

  • 100 грам вершкового масла;
  • сіль за смаком;
  • одне яйце;
  • три ложки холодної води;
  • 200 грам борошна.

Інгредієнти для начинки:

  • спеції за смаком;
  • 400 грам брокколі;
  • 100 грам сиру;
  • 200 мілілітрів вершків;
  • одна варена або копчена куряча грудка;
  • три яйця.

Процес приготування:

  • Все, що вказано в списку для тіста, змішуємо, розгортаємо в пласт і викладаємо його у форму. Розтягуємо його так, щоб покрити борту. Прибираємо заготовку в холодильник на годину.
  • Копчену курятину нарізаємо на шматочки, брокколі відварюємо протягом п’яти хвилин у злегка підсоленій воді. Змішуємо ці компоненти.
  • На тісто викладаємо начинку і заливаємо соусом, якої попередньо зробили з вершків, збитих яєць і приправ.
  • Присипаємо тертим сиром і готуємо при 190 градусах близько 35 хвилин.

Готуємо зі шпинатом

Необхідні продукти для тіста:

  • щіпка солі;
  • півтори склянки борошна;
  • 130 грам вершкового масла;
  • 4 ложки сметани.

Для начинки:

  • 400 грам шпинату;
  • 250 грам курячої грудки;
  • 200 мілілітрів вершків;
  • спеції на свій смак;
  • 150 грам сиру;
  • три яйця.

Процес приготування:

  • Із зазначених інгредієнтів замішуємо тісто, загорнути його у харчову плівку і залишаємо в холодильнику на 60 хвилин.
  • Курятину нарізаємо на шматочки і обсмажуємо на сковороді разом зі шпинатом.
  • Збиваємо яйця, вливаємо до них вершки, кладемо спеції, тертий сир і перемішуємо.
  • У форму покласти шар тіста, робимо бортики.
  • Викладаємо шар курки, потім шпинату і заливаємо все соусом.
  • Прибираємо майбутній кіш в прогрітий до 190 градусів духовку на 40 хвилин.

Варіант приготування з овочами

Продукти для тіста:

  • 100 грам вершкового масла;
  • 170 грам борошна;
  • дві ложки води;
  • щіпка солі;
  • одне яйце.

Для начинки:

  • 150 грам сиру;
  • два курячих філе;
  • два солодких перцю;
  • два помідора;
  • спеції на свій смак;
  • два яйця;
  • 200 мілілітрів вершків.
Дивіться також:  Рогалики з мармеладом – 6 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Замішуємо тісто із зазначених інгредієнтів і наполягаємо його протягом години в холодильнику.
  • Курку подрібнюємо, приправляємо спеціями і обсмажуємо.
  • Перець нарізаємо брусочками, помідори – кубиками і теж смажимо їх пару хвилин.
  • Тестом покриваємо форму, робимо бортики. Зверху кладемо м’ясо з овочами.
  • Злегка збиваємо яйця, вливаємо до них вершки, кладемо спеції за смаком і трохи тертого сиру. Цією сумішшю заливаємо начинку.
  • Присипаємо всі залишилися сиром і випікаємо близько 40 хвилин при 190 градусах.

Страва французької кухні з кольоровою капустою

Для тіста:

  • 100 грам вершкового масла;
  • 250 грам борошна;
  • щіпка солі;
  • 30 мілілітрів води;
  • яйце.

Для начинки:

  • одне філе;
  • 150 мілілітрів вершків;
  • половина качана цвітної капусти;
  • 4 яйця;
  • 150 грам сиру;
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

  • З інгредієнтів для тіста формуємо однорідну масу і прибираємо в холодильник на 60 хвилин.
  • Потім розкачуємо подмороженную основу і покриваємо нею форму разом з бортиками.
  • Курку нарізаємо, обсмажуємо, а капусту розбираємо на суцвіття і варимо їх пару хвилин в підсоленій воді.
  • Викладаємо м’ясо і броколі в форму.
  • Вершки з’єднайте зі збитими яйцями, приправляємо спеціями, кладемо трохи тертого сиру і цією масою заливаємо пиріг.
  • Висипаємо залишився сир і доводимо випічку до готовності протягом 40 хвилин при 190 градусах.

Обов’язково спробуйте приготувати пиріг кіш, адже він цілком може стати вашою улюбленою випічкою, і вже точно припаде до смаку всім, хто його споживає.

Прокрутка до верху