Кіш з куркою – знаменитий французький пиріг, який не тільки дуже смачний, але ще ситний і красивий. Це блюдо відмінно підійде до обіду, вечері або навіть для пікніка.
Класичний Кіш «Лорен» з куркою
Кіш «Лорен» – популярний відкритий пісочний пиріг, батьківщиною якого вважається Франція.
Існує багато варіацій приготування цієї випічки, але традиційний рецепт завжди поза конкуренцією.
Необхідні продукти для тіста:
- 250 грам борошна;
- одне яйце;
- щіпка солі;
- 130 грам вершкового масла;
- три ложки холодної води.
Продукти для начинки:
- 150 грам сиру;
- 0,2 літра вершків;
- чотири яйця;
- 250 грам копченої курки;
- щіпка мускатного горіха і інші спеції за смаком.
Процес приготування:
- Масло нарізаємо на шматки, додаємо до борошні, туди ж відправляємо яйце, воду, сіль і вимішуємо масу. Формуємо кулю, загорнути його плівкою і залишаємо в холодильнику на годину.
- Курку нарізаємо на шматочки і трохи обсмажуємо їх на сковороді.
- Збиваємо яйця для начинки, змішуємо їх з вершками, мускатним горіхом, сіллю, перцем і третю тертого сиру.
- У цю масу кладемо підготовлену курку і перемішуємо.
- З остиглої основи формуємо коло так, щоб він покривав дно форми і ще залишалося тісто на борти. Випікаємо його протягом 15 хвилин при 190 градусах.
- На отриманий корж кладемо начинку, присипаємо залишилися сиром і прибираємо випічку в духовку ще на 30 хвилин. Пиріг Кіш «Лорен» готовий!
Рецепт з картоплею
Пиріг з куркою та картоплею – ще один варіант ситної випічки.
Необхідні продукти для тіста:
- 20 мілілітрів холодної води;
- одне яйце;
- 300 грам борошна;
- щіпка солі;
- 150 грам вершкового масла.
Продукти для начинки:
- 150 мл жирних вершків;
- півкілограма картоплі;
- 150 грам копченої курячої грудки;
- три яйця;
- 150 грам сиру;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Змішуємо між собою всі інгредієнти для тіста. При цьому яйце і масло повинні бути холодними. Вимішуємо складу до однорідності і прибираємо на кілька годин в холодильник.
- Розкачуємо з нього коло і застеляємо форму так, щоб бортики теж були покриті тестом.
- Збиваємо яйця для начинки, вливаємо до них вершки, кладемо сіль і мелений перець, перемішуємо.
- Курку нарізаємо на шматочки, а картоплю – на тонкі скибочки.
- На тісто кладемо шар курячого м’яса, а потім картоплю. Заливаємо все приготованим соусом і присипаємо тертим сиром.
- Прибираємо майбутній кіш в духовку, прогріту до 190 градусів, приблизно на 40 хвилин.
З додаванням сиру
Кіш з куркою і сиром готується, так само, як і класичний варіант, хіба що можна покласти трохи більше сиру або навіть сирне асорті.
Необхідні продукти для тіста;
- одне яйце;
- три ложки холодної води;
- 150 грам вершкового масла;
- 200 грам борошна.
Інгредієнти для начинки:
- 200 грам відвареного або копченого курячого філе;
- 150 грам сиру;
- 200 мілілітрів вершків;
- два яйця;
- спеції за смаком.
Процес приготування:
- З’єднуємо все, що вказано в списку для тіста, вимішуємо його і прибираємо в холодильник як мінімум на годину.
- В цей час збиваємо яйця, вливаємо до них вершки, кладемо спеції за смаком і трохи тертого сиру.
- Курятину подрібнюємо.
- Пласт тіста кладемо у форму так, щоб він покривав і борти.
- Зверху кладемо курятину, заливаємо її соусом, присипаємо залишилися сиром і випікаємо близько 40 хвилин при 190 градусах.
Французький пиріг кіш з куркою і брокколі
Французький пиріг кіш з додаванням брокколі – один з найкращих варіантів цієї випічки. Капуста ідеально поєднується з м’ясом.
Для тіста знадобиться:
- 100 грам вершкового масла;
- сіль за смаком;
- одне яйце;
- три ложки холодної води;
- 200 грам борошна.
Інгредієнти для начинки:
- спеції за смаком;
- 400 грам брокколі;
- 100 грам сиру;
- 200 мілілітрів вершків;
- одна варена або копчена куряча грудка;
- три яйця.
Процес приготування:
- Все, що вказано в списку для тіста, змішуємо, розгортаємо в пласт і викладаємо його у форму. Розтягуємо його так, щоб покрити борту. Прибираємо заготовку в холодильник на годину.
- Копчену курятину нарізаємо на шматочки, брокколі відварюємо протягом п’яти хвилин у злегка підсоленій воді. Змішуємо ці компоненти.
- На тісто викладаємо начинку і заливаємо соусом, якої попередньо зробили з вершків, збитих яєць і приправ.
- Присипаємо тертим сиром і готуємо при 190 градусах близько 35 хвилин.
Готуємо зі шпинатом
Необхідні продукти для тіста:
- щіпка солі;
- півтори склянки борошна;
- 130 грам вершкового масла;
- 4 ложки сметани.
Для начинки:
- 400 грам шпинату;
- 250 грам курячої грудки;
- 200 мілілітрів вершків;
- спеції на свій смак;
- 150 грам сиру;
- три яйця.
Процес приготування:
- Із зазначених інгредієнтів замішуємо тісто, загорнути його у харчову плівку і залишаємо в холодильнику на 60 хвилин.
- Курятину нарізаємо на шматочки і обсмажуємо на сковороді разом зі шпинатом.
- Збиваємо яйця, вливаємо до них вершки, кладемо спеції, тертий сир і перемішуємо.
- У форму покласти шар тіста, робимо бортики.
- Викладаємо шар курки, потім шпинату і заливаємо все соусом.
- Прибираємо майбутній кіш в прогрітий до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
Варіант приготування з овочами
Продукти для тіста:
- 100 грам вершкового масла;
- 170 грам борошна;
- дві ложки води;
- щіпка солі;
- одне яйце.
Для начинки:
- 150 грам сиру;
- два курячих філе;
- два солодких перцю;
- два помідора;
- спеції на свій смак;
- два яйця;
- 200 мілілітрів вершків.
Процес приготування:
- Замішуємо тісто із зазначених інгредієнтів і наполягаємо його протягом години в холодильнику.
- Курку подрібнюємо, приправляємо спеціями і обсмажуємо.
- Перець нарізаємо брусочками, помідори – кубиками і теж смажимо їх пару хвилин.
- Тестом покриваємо форму, робимо бортики. Зверху кладемо м’ясо з овочами.
- Злегка збиваємо яйця, вливаємо до них вершки, кладемо спеції за смаком і трохи тертого сиру. Цією сумішшю заливаємо начинку.
- Присипаємо всі залишилися сиром і випікаємо близько 40 хвилин при 190 градусах.
Страва французької кухні з кольоровою капустою
Для тіста:
- 100 грам вершкового масла;
- 250 грам борошна;
- щіпка солі;
- 30 мілілітрів води;
- яйце.
Для начинки:
- одне філе;
- 150 мілілітрів вершків;
- половина качана цвітної капусти;
- 4 яйця;
- 150 грам сиру;
- спеції за смаком.
Процес приготування:
- З інгредієнтів для тіста формуємо однорідну масу і прибираємо в холодильник на 60 хвилин.
- Потім розкачуємо подмороженную основу і покриваємо нею форму разом з бортиками.
- Курку нарізаємо, обсмажуємо, а капусту розбираємо на суцвіття і варимо їх пару хвилин в підсоленій воді.
- Викладаємо м’ясо і броколі в форму.
- Вершки з’єднайте зі збитими яйцями, приправляємо спеціями, кладемо трохи тертого сиру і цією масою заливаємо пиріг.
- Висипаємо залишився сир і доводимо випічку до готовності протягом 40 хвилин при 190 градусах.
Обов’язково спробуйте приготувати пиріг кіш, адже він цілком може стати вашою улюбленою випічкою, і вже точно припаде до смаку всім, хто його споживає.