Кіш з куркою і грибами – 6 рецептів, як приготувати французький пиріг Кіш

Кіш з куркою і грибами являє собою відкритий пиріг, наповнений заливний начинкою, яка складається з курино-грибної суміші. Варіантів приготування цієї страви декілька, але найбільш популярні з них точно варті вашої уваги. Батьківщиною цього пирога є Франція, але за кілька століть він став популярним у всьому світі.

Класичний простий рецепт

Для тіста знадобиться:

  • м’яке вершкове масло – 50 г;
  • яйце – 1 штука;
  • звичайна прохолодна вода – 3 ст. л.;
  • сода – ½ ч. л.;
  • борошно – 200 р.

Начинка:

  • філе курки – 300 г;
  • гриби (можна взяти печериці) – 300 г;
  • половина цибулини;
  • сіль, перець і мускатний горіх додаються за смаком.

Для заливки:

  • 20% вершки – 170 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 150 р.

Покрокове приготування:

  • З перерахованих продуктів тісто вимішується. Після, воно перекладається в пакет і відправляється на 30 – 40 хвилин у холодильник.
  • Потім охолоджена основа розкочується і перекладається у форму для випічки з високими бортами. У основи кіша також формуються бортики.
  • Куряче філе ріжеться на дрібні шматочки і протягом 7 хвилин пассеруется в сковороді. Потім до курятині додаються гриби, трохи обсмажують, після чого вогонь зменшується.
  • Сковорода закривається кришкою і її вміст гаситься ще 15 хвилин або до тих пір, поки вся рідина не випарується. Потім суміш повинна охолонути.

  • Окремо збиваються яйця. До них додаються вершки і сир, протертий на тертці. Склад солять, перчать, приправляють мускатним горіхом і ще раз добре збивають.
  • Спочатку в приготовану форму з тіста викладається начинка, а потім зверху неї виливається вершково-яєчну заливку.
  • Пиріг випікається в розігрітій до 180 градусів духовці 35 – 40 хвилин до золотистого кольору.

З додаванням брокколі

Французький пиріг з додаванням брокколі готується на основі попередньо відварених продуктів. Варяться вони окремо, так як час готування у всіх різне.

Для начинки і тесту потрібні такі продукти:

  • 200 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 5 курячих яєць;
  • півкіло брокколі;
  • 500 г курячої грудки;
  • 200 г замороженого горошку;
  • 2 часникових зубки;
  • 200 мл будь сметани;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. солі;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • трохи чорного перцю.
Дивіться також:  Риба тілапія – що за риба? Користь риби, опис і рецепти приготування

З означеного продуктового набору виходить 6 – 8 готових порцій.

Приготування:

  • Просеянная борошно змішується з 2 яйцями і маслом, попередньо розм’якшеним. Сформований куля з отриманого тесту відправляється на 1 годину в холодильник.
  • Окремо відварюється куряча грудка, брокколі і горошок. Для того щоб відварити брокколі, знадобиться всього 4 хвилини.
  • Тісто розкочується і вкладається в роз’ємну форму з високими стінками.
  • Брокколі і курка нарізати дрібно і змішуються з горошком, після цього начинка теж викладається у форму.
  • Залишилися яйця, сметана спеції збиваються в окремому посуді, після чого рівномірно заливаються по всій поверхні пирога.
  • У попередньо розігріту духовку встановлюється форма з майбутнім кішем. Випікати його потрібно при температурі 170 градусів 40 хвилин.
  • Після закінчення половини часу, вийміть пиріг з духовки і посипте на нього сир. Поверніть випічку в піч і доведіть до готовності.

Готуємо з листкового тіста

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • 250 г купленого листкового тіста;
  • 300 г сиру;
  • 100 мл вершків
  • 3 яйця;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • перець мелений чорний;
  • вершкове масло;
  • морська сіль;
  • зелена цибуля;
  • гриби.

Готуємо кіш лорен з куркою і грибами:

  • Тісто розморожується, розкочується і викладається у сковороду з високими бортами. Його потрібно буде проколоти в декількох місцях.
  • Для начинки нарізати зелену цибулю і цибулю порей. Сир натирається на тертці. Гриби дрібно ріжуться.
  • Розігрівається сковорода і в неї відправляється шматок масла. На ньому обсмажується цибуля, додаються гриби, перець, сіль.

  • Окремо збиваються вершки з яйцями.
  • Після цього яєчна суміш і начинка перемішуються. Для смаку можна додати прованські трави і спеції. Все викласти на тісто, яке відразу ж відправляється в духову шафу.
  • Випікати кіш потрібно в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 – 40 хвилин.
Дивіться також:  Макарони у вершковому соусі – 9 рецептів смачного приготування

Лоранський кіш з куркою і грибами

Продукти для приготування:

  • 3 ст. л. простої води;
  • 125 р олії чи маргарину;
  • 250 г борошна пшеничного;
  • 300 г печериць;
  • сіль;
  • 150 г сиру;
  • 4 середніх яйця;
  • 2 ст. л. масла вершкового;
  • 1 цибулина;
  • 20 – 22% вершки – 200 мл

Послідовність приготування:

  • Куряча грудка попередньо відварюється в підсоленій воді.
  • Подрібнюється маргарин. До нього додається просеянная борошно, трохи солі і 1 яйце. Тісто вимішується. Розминати його довго не потрібно, достатньо скачати в кулю і прибрати на годину в холодильник.
  • Нарізані печериці обсмажуються на сковороді разом з ріпчастою цибулею і додаванням невеликої кількості вершкового масла.
  • До приготовленої начинки викладається порізана дрібно відварена курятина. Всі солиться і приправляється перцем.
  • Тісто розкочується і переноситься у форму з високими краями. Начинка розподіляється зверху.
  • Тепер справа за заливкою. Натертий сир з’єднується з яйцями, вершками і все це перемелюється в блендері до однорідної маси. За смаком додається сіль і спеції.
  • Заливкою покривається приготований пиріг, який тут же відправляється в духовку.
  • Випікається кіш протягом 45 хвилин при температурі 180 – 200 градусів.

Справжній французький рецепт пирога

Справжній пиріг кіш з куркою і грибами був придуманий ще в 16 столітті, коли економні німці готували страву з решти тіста, в яке додавали трохи м’яса, грибів і овочів.

Французи ж підхопили рецепт і додали в нього трохи шарму. А саме, тертий сир.

Змінилася і структура тіста. Тепер його основа стала пісочної або листковій, і пиріг стали називати французьким. Він вийшов набагато смачніше свого «батька».

Сучасні кулінари називають його Кіш Лорен.

Як приготувати кіш в мультиварці

Продукти для приготування пирога:

  • одна куряча грудка;
  • будь-які заморожені гриби – 450 г;
  • 150 г сиру твердих або напівтвердих сортів;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 велике яйце;
  • 400 г борошна пшеничного;
  • 300 г сметани жирністю 20%;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • приправа (бажано брати для курки) – 2 ч. л.;
  • половина чайної ложки солі.
Дивіться також:  Качка з апельсинами – 7 смачних рецептів приготування

Як приготувати кіш в мультиварці:

  • Змішується борошно з яйцем та маслом. Готується еластичне тісто, яке відразу розподіляється за чашу мультиварки. Ємність зі сформованої основою кіша поміщається в холодильник.
  • З курячої грудки знімається філе і нарізати на шматочки.
  • Лук ріжеться півкільцями середньої товщини. Гриби попередньо розморожуються і дрібно нарізати. Сир треться на крупній тертці.
  • Куряче філе підсмажується на середньому вогні з додаванням приправи протягом 7 хвилин.
  • Поки курка готується, окремо підсмажуються гриби.
  • Після цього до них додається цибуля, і начинка гаситься ще 5 хвилин. В завершення процесу до інших інгредієнтів додається сметана, спеції, і вогонь вимикається.
  • Тепер начинка викладається в чашу з тестом. Спочатку розподіляється курятина, а потім гриби з цибулею і сметаною.
  • Кришка закривається і ставиться режим «Випічка». Готується пиріг протягом 40 хвилин, після чого кришка відкривається і на начинку висипається сир. Кіш готується ще 10 хвилин.
  • По закінченні приготування залиште пиріг в мультиварці до повного охолодження.

Калорійність перерахованих вище рецептів

На кожну сотню грам продукту доводиться:

  • 9,21 г білків – це 13% від денної норми;
  • 20,88 г жирів – 28%;
  • вуглеводів міститься 19,52 г, що становить 7% від денної норми.

Загальна калорійність класичного кіша знаходиться в межах 306 Ккал. Але варто врахувати, що ці показники є умовними, оскільки в кожній страві кількість продуктів і їх зміст може відрізнятися.

За аналогічним рецептом можна приготувати і свої варіанти кіша з куркою і грибами. Деякі господині радять спробувати додати в пиріг копченості або філе риби. Але необхідними інгредієнтами незмінно залишаються сир і яєчно-вершкова заливка. Це основа класичної французької випічки.

Прокрутка до верху