Китайська капуста – 11 рецептів смачних страв з капустою

Найпоширеніше овочева рослина, що вживається в їжу, це капуста. В останні кілька років в кулінарії з’явилися рецепти, де основним компонентом виступає китайська капуста. Зазвичай з її використанням готують салати, а також гарячі страви. У нашій добірці представлено різноманіття смачних страв, які допоможуть зберегти здоров’я і довголіття.

Простий салат з китайською капустою і куркою

Простіше приготування не можна придумати. Страва готується швидко, виходить соковитим і поживним.

Інгредієнти:

  • китайська капуста – качан;
  • сіль;
  • сухарики – пачка;
  • майонез;
  • курячий окорочок копчений – 1 шт.

Приготування:

  • Промити качан і просушити. Нашаткувати. Щоб овоч став м’якше, обім’яти руками. Відокремити м’ясо від кістки. Нарізати, потрібні кубики.
  • Змішати овочі з м’ясом. Посолити. Залити майонезом. Перемішати. Посипати сухариками.

Ситний салатик з шинкою

Цей салат підійде не тільки для вечері, але і прикрасить святковий стіл.

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1 шт.;
  • сіль;
  • шинка – 320 г;
  • сухарі – 120 г;
  • оливкова олія;
  • кукурудза – банку консервована;
  • китайська капуста – 320 р.

Приготування:

  • Для приготування використовуйте перець червоного кольору з товстими стінками, типу сорти гогошари. Нарізати кубиками.
  • Капусту розібрати. У кожного листочка зрізати товстий серцевину. Нашаткувати. Знадобиться дрібна соломка. Шинку подрібнити у вигляді брусочків.
  • Змішати підготовлені продукти. Злити розсіл з банки. Помістити кукурудзу. Розмішати.
  • Підсолити. Залити олією. Перемішати. Посипати сухариками.

Крабовий салат з китайською капустою

Салат з китайської капусти виходить ніжним і легким. Продукти ідеально поєднуються і доповнюють один одного. Якщо хочете отримати дієтичне блюдо, замініть майонез натуральним йогуртом або кефіром. Готувати краще всього перед подачею на стіл.

Інгредієнти:

  • майонез;
  • кукурудза – 370 г консервована;
  • сіль;
  • китайська капуста – качан;
  • крабові палички – 250 г заморожені;
  • цибуля кримська – 1 шт.

Приготування:

  • Листя відокремити від качана. Нарізати поперек. Кримський цибулю нашаткувати. Нарізати палички. Змішати.
  • Помістити кукурудзу. Викласти майонез. Підсолити. Перемішати.

Класичний рецепт салату «Цезар»

Якщо ви купили качан і задумалися, що можна приготувати з пекінської капусти, то пропонуємо популярне блюдо, яке готують навіть у ресторанах.

Дивіться також:  Морква по-корейськи – рецепт в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт. відварене;
  • листя салату – 120 г;
  • соус для цезаря – 60 мл;
  • куряче філе – 220 г;
  • петрушка;
  • сухарики – 55 г;
  • пармезан – 55 р.

Приготування:

  • Листя салату використовуйте тільки свіжі та якісні, інакше салат буде зіпсований.
  • Куряче м’ясо цілим шматком просмажити на сковорідці. Слайсами нарізати яйця.
  • Взяти саму дрібну тертку. Подрібнити пармезан. Слайсами нарізати філе.
  • Облити холодною водою листочки салату. Рідину злити. Підсушити листя. Порвати руками. Подрібнити петрушку.
  • Викласти салат. Присипати петрушкою. Залити соус. Помістити пармезан. Перемішати. Розкласти яйця з куркою. Посипати сухариками.

Смачні голубці з китайської капусти

У китайської капусти листя більш ніжні і смачні. Тому голубці будуть особливими.

Інгредієнти:

  • перець;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • м’ясний фарш – 350 г;
  • вода – 240 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • китайська капуста – качан;
  • масло;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт. для соусу;
  • томатна паста – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Цибулю подрібнити. Зелень порубати дрібніші. Відокремити листя від головки і залити окропом. Потримати п’ять хвилин.
  • У фарш покласти цибулю і зелень. Посолити. Перемішати. Викласти на аркуші. Загорнути.
  • Тепер треба приготувати соус. Нашаткувати цибулину. Моркву натерти. Обсмажити овочі на сковороді з маслом. Часник потовкти. Змішати зі сметаною і обсмаженням. Влити воду і пасту. Підсолити. Посипати перцем. Розмішати.
  • У форму помістити заготовки. Залити соусом. Відправити в духову шафу. Запікати півгодини. Режим 190 градусів.

Легкий овочевий салат з огірком

Порадуйте себе легкою закускою, яка принесе тільки користь вашому здоров’ю.

Інгредієнти:

  • огірок – 1 шт.;
  • сіль;
  • болгарський перець – 0,5 шт.;
  • зелена цибуля – 30 р;
  • китайська капуста – 1 шт.;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Капусту і цибульні пір’я нашаткувати. Перець і огірок необхідні шматочками.
  • Змішати продукти. Влити олію. Посолити. Перемішати.
Дивіться також:  Салат з печінкою яловичою – 8 рецептів

Китайська капуста «Кімчі» по-корейськи на зиму

Ця капуста просто летить зі столу. Готується дуже просто.

Інгредієнти:

  • сіль – 150 г;
  • китайська капуста – 1650 г;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • часник – 7 зубків;
  • вода – 1950 мл окропу;
  • перець гострий мелений – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Зів’яле листя видалити. Розрізати качани на чотири частини.
  • Залити окропом сіль. Розмішати. Остудити. Залити капусту. Накрити тарілкою. Залишити на 11 годин.
  • Часникові зубки подрібнити і змішати з перцем. Додати цукор. Перемішати. Влити пару ложок води. Перемішати.
  • Кожен листочок капусти промазати отриманою сумішшю. Викласти щільно в банку. Залити розсолом. Витримати пару днів. Зберігати можна всю зиму.

Ліниві голубці на пару в мультиварці

Ідеальне, дієтичне страву, яке виходить ніжним і смачним.

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • китайська капуста – 1 шт.;
  • сіль;
  • свинина – 550 г;
  • зелень;
  • рис – 150 г відвареної;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Закинути в м’ясорубку цибулю і м’ясо. Перемолоти. Посолити. Качан порізати подрібніше. Для більш ніжного смаку залити окропом капусту. Потримати п’ять хвилин. Зелень нашаткувати. Моркву краще натерти на крупній тертці.
  • Змішати продукти. Додати рис. Перемішати.
  • Змочити руки. Зліпити котлетки. Помістити в прилад контейнер для приготування на пару. Влити в миску воду. На підставці розмістити заготовки. Закрити кришку приладу.
  • Виставити режим «Пар». Таймер встановити на півгодини.

Смажена китайська капуста з овочами

Багато готують салати з капусти, але ніколи не пробували її смажити. Блюдо з овочами виходить легким і смачним, сподобається всім.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • томати – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • китайська капуста – 850 м;
  • кунжут;
  • імбир;
  • оливкова олія;
  • часник – 3 зубки;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки;
  • болгарський перець – 1 шт.

Приготування:

  • Промити, а потім просушити капусту. Нарізати. Товщина шматочків потрібна два сантиметри.
  • Пластинками подрібнити цибулину. Видавити через землянку зубки. Нарізати моркву і перець.
  • Влити в сковорідку олію. Коли розігріється, помістити цибулю. Потримати до золотистого кольору. Додати часник. Потомити дві хвилини. Закинути морквину. Смажити до м’якості. Додати четвертинки томати і перець. Готувати дві хвилини.
  • Помістити капусту. Гасити чверть години. Влити соус. Насипати цукор, імбир і сіль. Перемішати. Загасити п’ять хвилин. Засипати кунжутом. Перемішати.
Дивіться також:  Салат з капусти на зиму – 11 рецептів пальчики оближеш

Святковий салат з креветками

Якщо ви любите морепродукти, то ця варіація доведеться вам за смаком.

Інгредієнти:

  • пармезан – 220 г;
  • майонез;
  • китайська капуста – 220 г;
  • креветки – 250 г у власному соку;
  • соус «Хайнц делікатесний» — 150 мл;
  • томати – 3 шт.;
  • яйце – 3 шт. варене.

Приготування:

  • Нарізати помідори. Китайську капусту нашаткувати. Викласти томати на капусту.
  • Залити соусом. Розкласти креветки. Вкрити яєчними часточками. Промазати майонезом. Пармезан натерти і присипати стружкою салат.

Пекінська капуста з тунцем — просто і смачно

Салат виходить в міру гострим, але в той же час корисним. Якщо ви піклуєтеся про своє харчування, то слід приготувати цю страву. Він підкорить ваше серце і займе гідне місце в раціоні.

Інгредієнти:

  • тунець у власному соку – 190 г;
  • цукор;
  • кукурудза – 290 г консервована;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • сіль – щіпка;
  • натуральні нежирний йогурт – 180 мл;
  • пекінська капуста – 0,5 качана;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • огірок – 2 шт. свіжих;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Капусту порубати. Нарізати скибочками огірок. Нашаткувати цибулю дрібніші.
  • Взяти вилку. Тунець розім’яти. Змішати підготовлені продукти. Додати кукурудзу. Розмішати.
  • Взяти прес для часнику. Пропустити зубки. Насипати сіль і цукор. Розтерти. Влити сік. Додати гірчицю. Розмішати. Залити йогуртом. Перемішати.
  • Йогурт в рецепті можна замінити на нежирну сметану і додати пару ложок оливкової олії.
  • Отриманим соусом залити салат. Розмішати.