З куркою і грибочками
В наступному рецепті знову використовують Бешамель. Начинка вже складається з грибів та курки.
Необхідні компоненти:
- філе птиці (півкіло);
- макаронні вироби для лазаньї (дев’ять штук);
- печериці (чотириста грамів);
- солоні помідори (400 г);
- цибуля (дві головки);
- масло з рослинної сировини (50 мл);
- сир (чверть кілограма);
- спеції із сіллю.
Покрокове приготування:
- Цибулю кришать і пасерувати в олії.
- Курку кришать на шматочки і додаємо до цибулі. Обсмажують близько десяти хвилин.
- Гриби миють і ріжуть пластинками. Кладуть у сотейник і тушкують, поки рідина не википить. Кладуть сіль за смаком.
- З томатів знімають шкірку і подрібнюють у блендері.
- Сир натирають на тертці.
- Варять соус Бешамель за попереднім рецептом.
- Змащують маслом глибоку форму. Вона повинна бути квадратної або прямокутної.
- Наливають Бешамель і розкладають на ньому тісто.
- Потім кладуть м’ясо з грибами, поливають соусом і присипають сиром.
- Так роблять зі всіма шарами.
- Заливають зібрану лазанью помідорним соусом і густо посипають сиром.
- Форму тримають в розігрітій духовці тридцять п’ять хвилин.
Зверху повинна з’явитися скоринка.