Класична Лазанья – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо з соусом Болоньєзе

Справжній італійський рецепт передбачає приготування соусу Болоньєзе.

Роблять його з наступних продуктів:

  • свино-яловичий фарш (кілограм);
  • томатний соус (30 г);
  • цибулина (дві штуки);
  • часниковий зубчик (2-3 штуки);
  • слив. масло (велика ложка);
  • пісне масло (три столові ложки);
  • перець чилі мелений;
  • кінза, кріп;
  • сіль.

Крім цих компонентів необхідно приготувати дев’ять макаронних листів і двісті грам твердого сиру, а також складові для соусу Бешамель за попереднім рецептом.

Поетапне приготування:

  • На сковороді нашатковану цибулю пасерують.
  • Кидають до нього пресований часник і тримають на вогні протягом хвилини.
  • Викладають м’ясний фарш і обсмажують до готовності.
  • Додають до нього помідорну пасту. Покращують смаком з допомогою солі і перцю.
  • Викладають нашатковану зелень. Перемішують і забирають з вогню.
  • Готують соус Бешамель.

Тепер збирають запіканку:

  • Викладають на дно форми макаронні листи. Зверху – частина соусу Болоньєзе. Потім поливають білим соусом.
  • Так формують кожен шар.
  • Заключний шар посипають тертим сиром.
  • Ставлять у піч на 40-60 хвилин.
  • Посипають запіканку зеленню.

Блюдо розрізають на порції і подають до столу. Краще це робити, коли лазанья Болоньєзе трохи охолоне.

Дивіться також:  Гуляш з індички – 8 рецептів, як приготувати в мультиварці і на сковороді
Прокрутка до верху