Готуємо з соусом Болоньєзе
Справжній італійський рецепт передбачає приготування соусу Болоньєзе.
Роблять його з наступних продуктів:
- свино-яловичий фарш (кілограм);
- томатний соус (30 г);
- цибулина (дві штуки);
- часниковий зубчик (2-3 штуки);
- слив. масло (велика ложка);
- пісне масло (три столові ложки);
- перець чилі мелений;
- кінза, кріп;
- сіль.
Крім цих компонентів необхідно приготувати дев’ять макаронних листів і двісті грам твердого сиру, а також складові для соусу Бешамель за попереднім рецептом.
Поетапне приготування:
- На сковороді нашатковану цибулю пасерують.
- Кидають до нього пресований часник і тримають на вогні протягом хвилини.
- Викладають м’ясний фарш і обсмажують до готовності.
- Додають до нього помідорну пасту. Покращують смаком з допомогою солі і перцю.
- Викладають нашатковану зелень. Перемішують і забирають з вогню.
- Готують соус Бешамель.
Тепер збирають запіканку:
- Викладають на дно форми макаронні листи. Зверху – частина соусу Болоньєзе. Потім поливають білим соусом.
- Так формують кожен шар.
- Заключний шар посипають тертим сиром.
- Ставлять у піч на 40-60 хвилин.
- Посипають запіканку зеленню.
Блюдо розрізають на порції і подають до столу. Краще це робити, коли лазанья Болоньєзе трохи охолоне.