Класична Лазанья – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Як приготувати овочеву лазанью

Фанатам італійської кухні і здорової їжі обов’язково сподобається лазанья овочева.

Її роблять з наступних продуктів:

  • кабачок (200 г);
  • баклажан (200 г);
  • томати (350 р);
  • Пармезан (100 г);
  • олія з оливок (40 мл)
  • вершкове масло (50 г);
  • цибулю-порей (пучок);
  • перець солодкий (дві штуки);
  • борошно з пшениці (40 г);
  • сіль з меленим перцем;
  • молоко (півлітра);
  • листи з тіста (8 штук).

Покрокове приготування:

  • Стебло цибулі нарізати товстими кружальцями.
  • Баклажани очищають від шкірки і нарізають кубиками.
  • Кабачок кришать квадратиками.
  • Перець позбавляють від ніжки і насіння. Ріжуть кубиками.
  • У глибокій сковороді з маслом обсмажують овочеву нарізку протягом десяти хвилин. Приправляють перцем і сіллю.
  • У каструлі доводять вершкове масло до рідкого стану, всипають борошно і добре розмішують інгредієнти.
  • Поступово вливають молоко і продовжують розмішувати соус.
  • Готують його протягом 2-3 хвилин до загустіння.
  • Змащують маслом жароміцну ємність з вершків.
  • Викладають в неї тісто для лазаньї. Заливають вершковим соусом.
  • Розподіляють частину обсмажених овочів, зверху укладають наступні листи і знову соус з овочами.
  • Такі маніпуляції повторюють з усіма верствами.
  • Зверху листи щедро поливають соусом і посипають натертим сиром.

Форму загортають у фольгу і відправляють в піч на тридцять хвилин. Температура 180 градусів. За десять хвилин до закінчення готування фольгу розкривають, щоб отримати рум’яну сирну скоринку.

Дивіться також:  Картопля по-французьки – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху