Як приготувати овочеву лазанью
Фанатам італійської кухні і здорової їжі обов’язково сподобається лазанья овочева.
Її роблять з наступних продуктів:
- кабачок (200 г);
- баклажан (200 г);
- томати (350 р);
- Пармезан (100 г);
- олія з оливок (40 мл)
- вершкове масло (50 г);
- цибулю-порей (пучок);
- перець солодкий (дві штуки);
- борошно з пшениці (40 г);
- сіль з меленим перцем;
- молоко (півлітра);
- листи з тіста (8 штук).
Покрокове приготування:
- Стебло цибулі нарізати товстими кружальцями.
- Баклажани очищають від шкірки і нарізають кубиками.
- Кабачок кришать квадратиками.
- Перець позбавляють від ніжки і насіння. Ріжуть кубиками.
- У глибокій сковороді з маслом обсмажують овочеву нарізку протягом десяти хвилин. Приправляють перцем і сіллю.
- У каструлі доводять вершкове масло до рідкого стану, всипають борошно і добре розмішують інгредієнти.
- Поступово вливають молоко і продовжують розмішувати соус.
- Готують його протягом 2-3 хвилин до загустіння.
- Змащують маслом жароміцну ємність з вершків.
- Викладають в неї тісто для лазаньї. Заливають вершковим соусом.
- Розподіляють частину обсмажених овочів, зверху укладають наступні листи і знову соус з овочами.
- Такі маніпуляції повторюють з усіма верствами.
- Зверху листи щедро поливають соусом і посипають натертим сиром.
Форму загортають у фольгу і відправляють в піч на тридцять хвилин. Температура 180 градусів. За десять хвилин до закінчення готування фольгу розкривають, щоб отримати рум’яну сирну скоринку.