Класичне виконання страви в мультиварці
Лазанья в мультиварці виходить такою ж смачною, як в газовій або електронною печі.
Для класичного варіанту необхідні всі ті ж інгредієнти:
- свино-яловичий фарш (чотириста грамів);
- цибуля (одна штука);
- помідорна паста (дві столові ложки);
- рафінована олія для смаження;
- спеції із сіллю;
- упаковка пасти;
- сир твердої консистенції (140 г);
- соус Бешамель.
Хід приготування:
- Цибулю шаткуємо кубиками, кладуть у форму приладу і включають функції «Смаження» або «Випічка», додавши ложку рафінованої олії.
- Через п’ять хвилин додають фарш, все перемішують.
- Кидають перець і сіль.
- Додають томатну пасту і тушкують десять хвилин.
- Готують соус Бешамель по загальноприйнятому стандарту.
- Потім збирають лазанью. На дно і стінки вимитої чаші розстеляють пергамент.
- Далі кладуть тісто, зверху ложкою розрівнюють соус Бешамель. Потім чергу фаршу.
- Після розподіляють шар тертого сиру і повторюють процедуру знову, поки не закінчиться паста.
- Кінцевий шар – соус і сир.
- Включають режим «Випічка» і ставлять таймер на п’ятдесят хвилин.
Готову страву дістають на блюдо і нарізують квадратними порціями.