Як зробити листи для лазаньї своїми руками
Деякі господині вважають за краще купувати готовий продукт у відділі макаронів, який не вимагає бланшування.
Інші роблять пасту для лазаньї своїми руками з наступних продуктів:
- курячі яєчка (3 штуки);
- трохи солі;
- борошно з пшениці (350 грам);
- соняшникова олія (40 мл).
Покрокові дії:
- Борошно просівають і висипають на стіл у вигляді гірки.
- Формують у центрі виїмку і вбивають яйце.
- Вливають масло, солять.
- Все акуратно перемішують.
- Повинно вийти еластичне тісто.
- Залишають його на півгодини, а потім ділять на шість частин.
- Кожну з них тонко розкочують в пласт за розміром ємності для запікання. Залишають підсихати.
Приготовлені листи застосовують в рецепті, попередньо відваривши одну хвилину.