Готуємо без додавання яєць
Хоч в цьому рецепті не використовуються яйця, млинці виходять жовтенькі, ажурні і тоненькі.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.;
- Сода – 0,5 ч. ложки;
- Молоко – 900 мл;
- Масло вершкове – 70 гр.;
- Цукор – 5 ч. ложок;
- Сіль;
- Соняшникова олія – 4 ч. ложки.
Приготування:
- Взяти миску. Насипати борошно.
- Засипати соду, цукор.
- Влити 500 мл молока і підсолити.
- Розмішати до однорідності.
- Залити масло. Перемішати. По виду маса повинна нагадувати сметану.
- 400 мл молока нагріти. Перелити в миску.
- Масло вершкове розтопити. З’єднати з продуктами.
- Розмішати.
- Тонким струменем перелити на сковорідку. Коли верх стане сухим перевернути.
- Коли зарум’яниться зняти і перекласти в тарілку.
- Перед тим як заливати наступну порцію, поверхню маслом змащувати не треба, так як у складі тесту його міститься достатньо.