На молочній сироватці
Якщо хочете спробувати ніжні тонкі млинці, то приготуйте їх на сироватці.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.;
- Борошно – 270 гр.;
- Сироватка молочна – 550 мл;
- Масло рослинне – 5 ч. ложок;
- Сода – 1 ч. ложка;
- Цукор – 100 гр;
- Сіль – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Вбити яйця в піалу. Розмішати.
- Насипати цукор. Підсолити.
- Додати масло. Розмішати.
- У глибоку ємність залити сироватку. Влити яєчну суміш. Перемішати.
- Всипати борошно. Взяти міксер, розмішати.
- Якщо маса густовата, влийте ще сироватку. Якщо рідкувата – насипте борошно.
- Взяти силіконову кисть і промазати дно сковорідки.
- Влити тісто. Сковороду нахиляти в різні боки, для рівномірного розподілу по поверхні.
- Коли низ підрум’яниться, перевернути.