Класична сирна запіканка, як у дитячому садку – 8 простих та смачних рецептів пишної запіканки з сиру в духовці для дітей

Класична сирна запіканка, як у дитячому садку – це поживні ласощі, які мають різні інтерпретації. Запіканка є відмінним варіантом смачного сніданку або перекушування. Готується з простих та недорогих інгредієнтів, а виходить надзвичайно смачною та ніжною. Повітряне частування подобається багатьом як дітям, так і дорослим.

Класична сирна запіканка в духовці, як у дитячому садку

Класична сирна запіканка в духовці, як у дитячому садку, має повітряну ніжну текстуру. Готується сирне частування менш ніж за годину. Подають ласощі зі сметаною чи різними солодкими добавками, доповнюють свіжими ягодами чи фруктами.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Сир 5% – 400 гр.
  • Манна крупа – 3 ст.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія вершкове – для змащування форми
  • М’ята свіжа – за бажанням
  • Ягоди – за бажанням
  • Компот – за бажанням
  • Варення – за бажанням

Процес приготування:

Як приготувати класичну сирну запіканку в духовці, як у дитячому садку? 2 яйця миємо і витираємо. Беремо зручну жароміцну форму, занурювальний електроприлад та ручний віночок. Дістаємо інші продукти та містку ємність для замісу. Прогріваємо духовку до 180 градусів.

Яйця розбиваємо у велику чашу.

Скориставшись міксером, збиваємо масу до пишноти.

До збитої яєчної маси кладемо 400 г 5% сиру, 2 столові ложки цукрового піску і дрібку солі.

За допомогою занурювального пристрою пробиваємо масу до гладкості.

Засипаємо 3 столові ложки манної крупи і вимішуємо тісто силіконовою лопаткою, щоб не було грудочок. При бажанні додаємо вимиті та обсушені сухофрукти, шоколадні краплі, ягоди чи фрукти.

Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і наповнюємо сирним тестом. Вирівнюємо лопаткою.

Відправляємо в розпечену до 180 градусів духовку та випікаємо сирний десерт півгодини.

Сирна запіканка в духовці, як у дитячому садку готова! Гарячий виріб остудити. Ріжемо і подаємо порційно, доповнивши сиропом, варенням або згущеним молоком. Прикрашаємо за бажанням листочками м’яти та свіжими ягодами. Додатково подаємо напої. Смачного!

Пишна запіканка з сиру з манкою, як у дитячому садку

Пишна запіканка з сиру з манкою, як у дитячому садку виходить ніжною та максимально апетитною. Сирні ласощі готуються простіше простого. Повторити елементарний рецепт вийде не тільки у досвідченої господині, але і у кулінарів-початківців. Ситне частування ідеально доповнить ранкові сімейні сніданки або чаювання.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Манка – 4 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Вершки 15% – 200 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 100 гр.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
  • Ванілін – 1 г.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти.
  2. В об’ємну чашу кладемо сир з будь-яким вмістом жиру і 100 г злегка м’якого якісного масла. Замінювати маргарином не рекомендується. Кладемо щіпку солі. Олія надасть неповторний післясмак.
  3. В окремій мисці з’єднуємо 2 яйця та 4 столові ложки цукру, кількість якого допускається варіювати, спираючись на власні смакові уподобання.
  4. До сиру засипаємо сіль та розпушувач.
  5. Перемішуємо.
  6. До сиру вводимо 1 г ваніліну. Розмішуємо.
  7. Продовжуючи вимішувати сирну масу, вливаємо яєчну суміш. Довівши до однорідності, засипаємо 4 столові ложки манки.
  8. Форму вистилаємо фольгою та заповнюємо сирною сумішшю. Вирівнюємо. Поверхню запіканки промазуємо сметаною. Відправляємо в розпечену духовку та запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
  9. Через зазначений час, застосувавши силіконові прихватки, виймаємо лист з готовою рум’яною запіканкою. Охолоджуємо сирний десерт. Далі розрізаємо ласощі на частини та подаємо домочадцям на сніданок. Для ласунів додатково подаємо варення або мед. Смачного!
Дивіться також:  Пиріг з мясом – 10 простих та смачних рецептів приготування

Сирна запіканка зі сметаною в духовці

Сирна запіканка зі сметаною в духовці має приголомшливий зовнішній вигляд і ніжну текстуру. Повітряна запіканка чудово доповнить смачний сімейний сніданок чи дружнє чаювання. Приготування поживного частування не буде складно. Змішати інгредієнти може навіть підліток.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 200 гр.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Вершки 15% – 110 г.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Для подачі:
  • Малина – до смаку.

Процес приготування:

  1. Включаємо розігрів духовки, встановивши 180 градусів. Дістаємо блендер чи міксер. Промиваємо та обсушуємо 2 яйця. Готуємо решту продуктів.
  2. У місткій ємності з’єднуємо за допомогою міксера яйця, чайну ложку ванільного цукру та 2 столові ложки крохмалю. Зазвичай для десертів використовують кукурудзяний. Збиваємо масу до пишного стану. Для ласунів можна додати цукровий пісок до смаку або подавати запіканку з варенням або медом.
  3. Беремо іншу ємність і викладаємо 200 г сиру. Пробиваємо до однорідності занурювальним блендером або перетираємо через сито.
  4. До ніжної сирної маси вводимо сметану і поєднуємо до гладкості.
  5. Об’єднуємо сирну та яєчну суміш до однорідності. За бажанням додаємо сухофрукти, ягоди, шоколад чи цукати.
  6. Боки та дно форми для запікання промазуємо олією. Заповнюємо форму сирною сумішшю. Поміщаємо в розпечену духовку та випікаємо півгодини.
  7. Запіканку готуємо у загальній формі або порційних формах. Через вказаний час дістаємо форму та остуджуємо. Виймаємо запіканку з форми та перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо свіжими ягодами малини чи іншими за бажанням. Смачного!

Запіканка із сиру із родзинками для дітей

Запіканка з сиру із родзинками для дітей – це частування, від якого складно відмовитися всім ласунам та любителям простої домашньої їжі. Для приготування запіканки будуть потрібні досить бюджетні інгредієнти, які знайдуться в будь-якому магазині. Нескладний процес не завдасть особливого клопоту навіть новачкові. Рецепт вийде з першого разу у кожного.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 750 гр.
  • Манна крупа – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Родзинки – 80 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 100 гр. + для змащування форми
  • Молоко коров’яче – 100 мл.

Процес приготування:

  1. Відмірявши 80 грамів родзинок, перебираємо його та промиваємо. Склавши в посуд, обдаємо окропом і даємо постояти хвилин 10. Після чого проціджуємо через друшляк і обсушуємо на паперовому рушнику.
  2. Над об’ємним посудом встановлюємо сито і перетираємо 750 г сиру. 100 г якісного вершкового масла ріжемо на невеликі кубики і розм’якшуємо при кімнатних умовах, залишивши на 25-30 хвилин.
  3. В окрему ємність розбиваємо яйця та всипаємо цукровий пісок та сіль. Озброївшись міксером, змішуємо до пишноти. Після цього вводимо до протертої сирної маси і знову перемішуємо міксером.
  4. Вливаємо 100 мл молока будь-якої жирності і доводимо до однорідності. Додавши розм’якшене вершкове масло, вимішуємо на середніх обертах міксера. Всипавши 150 г манки, перемішуємо до гладкості.
  5. Останнім етапом засипаємо родзинки та розмішуємо, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по сирній масі. Даємо постояти 10 хвилин у кімнатних умовах.
  6. Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо дно і стінки манкою, що залишилася, повертаючи форму для рівномірного розподілу крупи. Надлишки струшуємо.
  7. Заповнюємо підготовлену форму сирною масою та вирівнюємо поверхню лопаткою. Відправляємо розпечену до 180 градусів на 45 хвилин і випікаємо до рум’яності.
  8. Через зазначений час проколюємо запіканку зубочисткою, вона має бути сухою. Охолодивши, витягаємо з форми і ділимо на порції.
  9. Доповнюємо на розсуд варенням, згущеним молоком або сметаною. Смачного!
Дивіться також:  Біляші на дріжджовому тесті на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Проста сирна запіканка з яблуками

Проста сирна запіканка з яблуками виходить неймовірно апетитною. Готується частування досить легко і при використанні доступних інгредієнтів. Кількість солодощів за бажання допускається збільшити. Ніжні ласощі відмінно підходить для смачного та поживного сніданку.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 500 гр.
  • Манна крупа – 4 ст.
  • Молоко – 120 мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Яблука – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

  1. Насамперед у ємність насипаємо 4 столові ложки манної крупи та вливаємо 120 мілілітрів молока. Даємо постояти 20 хвилин і набухнути.
  2. В окремому посуді змішуємо 500 г 5% сиру, 4 столові ложки цукрового піску і 2 яйця. Для більш гладкої консистенції використовуємо занурювальний блендер.
  3. До сирної основи вводимо набряклу манку. Розмішавши до однорідності, перекладаємо вогнетривку форму і вирівнюємо поверхню лопаткою.
  4. Чисте яблуко звільняємо від шкірки та насіння. Нарізаємо платівками.
  5. Зверху на сирну масу викладаємо яблука. Форму поміщаємо в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо частування 30-45 хвилин, залежно від характеристик духової шафи. Не дістаємо готовий сирний десерт, а остудити до теплого стану в духовці.
  6. Потім дістаємо форму.
  7. Готову запіканку ріжемо на порції.
  8. За бажання доповнюємо варенням або згущеним молоком. Смачного!

Сирна запіканка з рисом у духовці

Сирна запіканка з рисом у духовці – це чудовий варіант для ситного перекушування або повноцінного сніданку. Любителі солодкого з великим задоволенням почнуть свій день із чудового частування. На реалізацію нескладного рецепту потрібно не більше години. Приготувати таку запіканку вдасться у всіх без винятку.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 500 гр.
  • Рис – 100 грн.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти та роз’ємну форму. Рис відварюємо до напівготовності. Яйця розбиваємо та ділимо на білки та жовтки. Виливаємо жовтки у велику ємність і збиваємо міксером до стану повітряної маси, що посвітліла. Відміряємо 20 грамів цукрового піску та прибираємо убік.
  2. Жовтки змішуємо з сиром та 60 грамами цукрового піску. Додаємо сюди напівготовий рис разом з ванільним цукром і сіллю. Ретельно перемішуємо.
  3. Промиваємо яблуко, звільняємо від нутрощів та шкірки. Нарізаємо часточками. Дно форми застилаємо пергаментом. Присипаємо залишеними 20 г цукрового піску. Викладаємо яблука.
  4. Включаємо духовку, встановивши 180 градусів. Білки збиваємо до міцних піків. Через пару хвилин всипаємо 30 г цукрового піску. Збиваємо далі та через 30 секунд, вводимо залишки цукру.
  5. До сирно-рисової основи вводимо збиті білки та акуратно перемішуємо.
  6. Обережно перекладаємо масу на яблука. Розрівнюємо та прибираємо на 45 хвилин у розпечену духовку. Через вказаний час прихватками дістаємо гарячу випічку. Даємо «відпочити» чверть години та обережно знімаємо бортики. Накриваємо тарілкою та перевертаємо.
  7. Подаємо частування до столу. Смачного!

Смачна сирно-морквяна запіканка

Смачна сирно-морквяна запіканка має яскравий і привабливий зовнішній вигляд. Любителі сирних десертів залишаться у захваті від незвичайних ласощів. Бюджетне частування готується з простих популярних продуктів і потребує лише близько години для своєї реалізації.

Дивіться також:  Пиріжки з картоплею - 10 смачних рецептів приготування пиріжків з картопляною начинкою

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Панірувальні сухарі – 2 ст.л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Морква – 500 грн.
  • Вершки 20% – 20 мл.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Для подачі:
  • Цукрова пудра – до смаку.

Процес приготування:

  1. Перебираємо та ополіскуємо родзинки під краном. Склавши в ємність та заливши гарячою водою, даємо постояти чверть години. Після цього зливаємо воду через сито і видаляємо залишки вологи паперовими рушниками.
  2. Звільнивши морквину від шкірки і сполоснувши під краном, дрібно натираємо за допомогою терки або комбайна. У ємності з’єднуємо 500 г сиру будь-якої жирності і 20 мілілітрів вершків. Пробиваємо до однорідності блендером. Після цього вводимо 2 столові ложки манної крупи. Розмішавши, змішуємо з морквиною.
  3. Кладемо 2 столові ложки цукрового піску та чайну ложку ванільного цукру. Промиваємо апельсин і витираємо. Знімаємо цедру та видавлюємо сік. Додаємо до тесту. Розбиваємо 2 яйця. Ретельно перемішуємо. Засинаємо обсохлі родзинки. Об’єднавши, даємо постояти 15 хвилин.
  4. Жаростійку форму промазуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо лопаткою. Прогріваємо духову шафу до 190 градусів.
  5. Відправляємо форму на середню полицю розпеченої духовки. Випікаємо запіканку півгодини. Через вказаний час відкриваємо духовку і верх прикриваємо фольгою. Випікаємо ще півгодини.
  6. Готову запіканку обережно дістаємо прихватками та охолоджуємо у формі. Коли запіканка стане теплою, перевертаємо її на пласку страву.
  7. Присипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо ягодами за бажанням і подаємо до чаю. Смачного!

Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку

Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку – це смачний та поживний десерт, який зазвичай подають на сніданок або на полудень. Сир можна використовувати 9% або менш жирний на власний розсуд. За своїм досвідом скажу, що чим жирніший сир, тим смачніше сирне частування.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Ванілін – 1 г.
  • Олія вершкове 82,5% – 50 гр.
  • Сметана 20% – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Олія – ​​для змащування пергаменту

Процес приготування:

  1. 500 г сиру протираємо через сито або пробиваємо блендером. Я використовую міксер і змішую відразу всі компоненти.
  2. Всипаємо 4 столові ложки цукрового піску або регулюємо кількість солодощів за смаком.
  3. Для аромату всипаємо ванілін.
  4. Промиваючи і обсушивши 2 яйця, розбиваємо в чашу для замісу.
  5. За допомогою міксера або занурювального блендера поєднуємо компоненти.
  6. Після цього вводимо 3 столові ложки досить жирної сметани. Перемішуємо.
  7. Вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Змішуємо електроприладом.
  8. Всипаємо пару столових ложок борошна, що просіює. Кількість залежить від використовуваних продуктів. Тісто має залишатися текучим.
  9. Знову поєднуємо компоненти. Форму або лист застилаємо пергаментом, попередньо змащеним олією. Включивши духовку за стандартної температури (180 градусів), акуратно поміщаємо деко на нижню полицю і випікаємо до привабливої ​​золотистості хвилин 30–40. Дивимося за своєю технікою.
  10. Готову запіканку повністю остудити. Після чого нарізаємо порційними частинами та подаємо до сніданку. Якщо охолодити запіканку в холодильнику, її текстура стане щільнішою та зручніше нарізати десерт. Смачного!
Прокрутка до верху