Класична сирна запіканка, як у дитячому садку – це поживні ласощі, які мають різні інтерпретації. Запіканка є відмінним варіантом смачного сніданку або перекушування. Готується з простих та недорогих інгредієнтів, а виходить надзвичайно смачною та ніжною. Повітряне частування подобається багатьом як дітям, так і дорослим.
Класична сирна запіканка в духовці, як у дитячому садку
Класична сирна запіканка в духовці, як у дитячому садку, має повітряну ніжну текстуру. Готується сирне частування менш ніж за годину. Подають ласощі зі сметаною чи різними солодкими добавками, доповнюють свіжими ягодами чи фруктами.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Сир 5% – 400 гр.
- Манна крупа – 3 ст.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія вершкове – для змащування форми
- М’ята свіжа – за бажанням
- Ягоди – за бажанням
- Компот – за бажанням
- Варення – за бажанням
Процес приготування:
Як приготувати класичну сирну запіканку в духовці, як у дитячому садку? 2 яйця миємо і витираємо. Беремо зручну жароміцну форму, занурювальний електроприлад та ручний віночок. Дістаємо інші продукти та містку ємність для замісу. Прогріваємо духовку до 180 градусів.
Яйця розбиваємо у велику чашу.
Скориставшись міксером, збиваємо масу до пишноти.
До збитої яєчної маси кладемо 400 г 5% сиру, 2 столові ложки цукрового піску і дрібку солі.
За допомогою занурювального пристрою пробиваємо масу до гладкості.
Засипаємо 3 столові ложки манної крупи і вимішуємо тісто силіконовою лопаткою, щоб не було грудочок. При бажанні додаємо вимиті та обсушені сухофрукти, шоколадні краплі, ягоди чи фрукти.
Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і наповнюємо сирним тестом. Вирівнюємо лопаткою.
Відправляємо в розпечену до 180 градусів духовку та випікаємо сирний десерт півгодини.
Сирна запіканка в духовці, як у дитячому садку готова! Гарячий виріб остудити. Ріжемо і подаємо порційно, доповнивши сиропом, варенням або згущеним молоком. Прикрашаємо за бажанням листочками м’яти та свіжими ягодами. Додатково подаємо напої. Смачного!
Пишна запіканка з сиру з манкою, як у дитячому садку
Пишна запіканка з сиру з манкою, як у дитячому садку виходить ніжною та максимально апетитною. Сирні ласощі готуються простіше простого. Повторити елементарний рецепт вийде не тільки у досвідченої господині, але і у кулінарів-початківців. Ситне частування ідеально доповнить ранкові сімейні сніданки або чаювання.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Манка – 4 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Сіль за смаком.
- Вершки 15% – 200 гр.
- Олія вершкове 82,5% – 100 гр.
- Розпушувач тесту – 2 ч. л.
- Ванілін – 1 г.
Процес приготування:
- Готуємо продукти.
- В об’ємну чашу кладемо сир з будь-яким вмістом жиру і 100 г злегка м’якого якісного масла. Замінювати маргарином не рекомендується. Кладемо щіпку солі. Олія надасть неповторний післясмак.
- В окремій мисці з’єднуємо 2 яйця та 4 столові ложки цукру, кількість якого допускається варіювати, спираючись на власні смакові уподобання.
- До сиру засипаємо сіль та розпушувач.
- Перемішуємо.
- До сиру вводимо 1 г ваніліну. Розмішуємо.
- Продовжуючи вимішувати сирну масу, вливаємо яєчну суміш. Довівши до однорідності, засипаємо 4 столові ложки манки.
- Форму вистилаємо фольгою та заповнюємо сирною сумішшю. Вирівнюємо. Поверхню запіканки промазуємо сметаною. Відправляємо в розпечену духовку та запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
- Через зазначений час, застосувавши силіконові прихватки, виймаємо лист з готовою рум’яною запіканкою. Охолоджуємо сирний десерт. Далі розрізаємо ласощі на частини та подаємо домочадцям на сніданок. Для ласунів додатково подаємо варення або мед. Смачного!
Сирна запіканка зі сметаною в духовці
Сирна запіканка зі сметаною в духовці має приголомшливий зовнішній вигляд і ніжну текстуру. Повітряна запіканка чудово доповнить смачний сімейний сніданок чи дружнє чаювання. Приготування поживного частування не буде складно. Змішати інгредієнти може навіть підліток.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Сир 9% – 200 гр.
- Крохмаль – 2 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Вершки 15% – 110 г.
- Олія – 1 ч.л.
- Для подачі:
- Малина – до смаку.
Процес приготування:
- Включаємо розігрів духовки, встановивши 180 градусів. Дістаємо блендер чи міксер. Промиваємо та обсушуємо 2 яйця. Готуємо решту продуктів.
- У місткій ємності з’єднуємо за допомогою міксера яйця, чайну ложку ванільного цукру та 2 столові ложки крохмалю. Зазвичай для десертів використовують кукурудзяний. Збиваємо масу до пишного стану. Для ласунів можна додати цукровий пісок до смаку або подавати запіканку з варенням або медом.
- Беремо іншу ємність і викладаємо 200 г сиру. Пробиваємо до однорідності занурювальним блендером або перетираємо через сито.
- До ніжної сирної маси вводимо сметану і поєднуємо до гладкості.
- Об’єднуємо сирну та яєчну суміш до однорідності. За бажанням додаємо сухофрукти, ягоди, шоколад чи цукати.
- Боки та дно форми для запікання промазуємо олією. Заповнюємо форму сирною сумішшю. Поміщаємо в розпечену духовку та випікаємо півгодини.
- Запіканку готуємо у загальній формі або порційних формах. Через вказаний час дістаємо форму та остуджуємо. Виймаємо запіканку з форми та перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо свіжими ягодами малини чи іншими за бажанням. Смачного!
Запіканка із сиру із родзинками для дітей
Запіканка з сиру із родзинками для дітей – це частування, від якого складно відмовитися всім ласунам та любителям простої домашньої їжі. Для приготування запіканки будуть потрібні досить бюджетні інгредієнти, які знайдуться в будь-якому магазині. Нескладний процес не завдасть особливого клопоту навіть новачкові. Рецепт вийде з першого разу у кожного.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Сир 9% – 750 гр.
- Манна крупа – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Родзинки – 80 гр.
- Олія вершкове 82,5% – 100 гр. + для змащування форми
- Молоко коров’яче – 100 мл.
Процес приготування:
- Відмірявши 80 грамів родзинок, перебираємо його та промиваємо. Склавши в посуд, обдаємо окропом і даємо постояти хвилин 10. Після чого проціджуємо через друшляк і обсушуємо на паперовому рушнику.
- Над об’ємним посудом встановлюємо сито і перетираємо 750 г сиру. 100 г якісного вершкового масла ріжемо на невеликі кубики і розм’якшуємо при кімнатних умовах, залишивши на 25-30 хвилин.
- В окрему ємність розбиваємо яйця та всипаємо цукровий пісок та сіль. Озброївшись міксером, змішуємо до пишноти. Після цього вводимо до протертої сирної маси і знову перемішуємо міксером.
- Вливаємо 100 мл молока будь-якої жирності і доводимо до однорідності. Додавши розм’якшене вершкове масло, вимішуємо на середніх обертах міксера. Всипавши 150 г манки, перемішуємо до гладкості.
- Останнім етапом засипаємо родзинки та розмішуємо, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по сирній масі. Даємо постояти 10 хвилин у кімнатних умовах.
- Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо дно і стінки манкою, що залишилася, повертаючи форму для рівномірного розподілу крупи. Надлишки струшуємо.
- Заповнюємо підготовлену форму сирною масою та вирівнюємо поверхню лопаткою. Відправляємо розпечену до 180 градусів на 45 хвилин і випікаємо до рум’яності.
- Через зазначений час проколюємо запіканку зубочисткою, вона має бути сухою. Охолодивши, витягаємо з форми і ділимо на порції.
- Доповнюємо на розсуд варенням, згущеним молоком або сметаною. Смачного!
Проста сирна запіканка з яблуками
Проста сирна запіканка з яблуками виходить неймовірно апетитною. Готується частування досить легко і при використанні доступних інгредієнтів. Кількість солодощів за бажання допускається збільшити. Ніжні ласощі відмінно підходить для смачного та поживного сніданку.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Сир 5% – 500 гр.
- Манна крупа – 4 ст.
- Молоко – 120 мл.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Яблука – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
- Насамперед у ємність насипаємо 4 столові ложки манної крупи та вливаємо 120 мілілітрів молока. Даємо постояти 20 хвилин і набухнути.
- В окремому посуді змішуємо 500 г 5% сиру, 4 столові ложки цукрового піску і 2 яйця. Для більш гладкої консистенції використовуємо занурювальний блендер.
- До сирної основи вводимо набряклу манку. Розмішавши до однорідності, перекладаємо вогнетривку форму і вирівнюємо поверхню лопаткою.
- Чисте яблуко звільняємо від шкірки та насіння. Нарізаємо платівками.
- Зверху на сирну масу викладаємо яблука. Форму поміщаємо в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо частування 30-45 хвилин, залежно від характеристик духової шафи. Не дістаємо готовий сирний десерт, а остудити до теплого стану в духовці.
- Потім дістаємо форму.
- Готову запіканку ріжемо на порції.
- За бажання доповнюємо варенням або згущеним молоком. Смачного!
Сирна запіканка з рисом у духовці
Сирна запіканка з рисом у духовці – це чудовий варіант для ситного перекушування або повноцінного сніданку. Любителі солодкого з великим задоволенням почнуть свій день із чудового частування. На реалізацію нескладного рецепту потрібно не більше години. Приготувати таку запіканку вдасться у всіх без винятку.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Сир 5% – 500 гр.
- Рис – 100 грн.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яблуко – 1 шт.
- Ванільний цукор – 1 ст.л.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти та роз’ємну форму. Рис відварюємо до напівготовності. Яйця розбиваємо та ділимо на білки та жовтки. Виливаємо жовтки у велику ємність і збиваємо міксером до стану повітряної маси, що посвітліла. Відміряємо 20 грамів цукрового піску та прибираємо убік.
- Жовтки змішуємо з сиром та 60 грамами цукрового піску. Додаємо сюди напівготовий рис разом з ванільним цукром і сіллю. Ретельно перемішуємо.
- Промиваємо яблуко, звільняємо від нутрощів та шкірки. Нарізаємо часточками. Дно форми застилаємо пергаментом. Присипаємо залишеними 20 г цукрового піску. Викладаємо яблука.
- Включаємо духовку, встановивши 180 градусів. Білки збиваємо до міцних піків. Через пару хвилин всипаємо 30 г цукрового піску. Збиваємо далі та через 30 секунд, вводимо залишки цукру.
- До сирно-рисової основи вводимо збиті білки та акуратно перемішуємо.
- Обережно перекладаємо масу на яблука. Розрівнюємо та прибираємо на 45 хвилин у розпечену духовку. Через вказаний час прихватками дістаємо гарячу випічку. Даємо «відпочити» чверть години та обережно знімаємо бортики. Накриваємо тарілкою та перевертаємо.
- Подаємо частування до столу. Смачного!
Смачна сирно-морквяна запіканка
Смачна сирно-морквяна запіканка має яскравий і привабливий зовнішній вигляд. Любителі сирних десертів залишаться у захваті від незвичайних ласощів. Бюджетне частування готується з простих популярних продуктів і потребує лише близько години для своєї реалізації.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Манна крупа – 2 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Панірувальні сухарі – 2 ст.л.
- Родзинки – 50 гр.
- Морква – 500 грн.
- Вершки 20% – 20 мл.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Масло вершкове – для змащування форми.
- Апельсин – 1 шт.
- Для подачі:
- Цукрова пудра – до смаку.
Процес приготування:
- Перебираємо та ополіскуємо родзинки під краном. Склавши в ємність та заливши гарячою водою, даємо постояти чверть години. Після цього зливаємо воду через сито і видаляємо залишки вологи паперовими рушниками.
- Звільнивши морквину від шкірки і сполоснувши під краном, дрібно натираємо за допомогою терки або комбайна. У ємності з’єднуємо 500 г сиру будь-якої жирності і 20 мілілітрів вершків. Пробиваємо до однорідності блендером. Після цього вводимо 2 столові ложки манної крупи. Розмішавши, змішуємо з морквиною.
- Кладемо 2 столові ложки цукрового піску та чайну ложку ванільного цукру. Промиваємо апельсин і витираємо. Знімаємо цедру та видавлюємо сік. Додаємо до тесту. Розбиваємо 2 яйця. Ретельно перемішуємо. Засинаємо обсохлі родзинки. Об’єднавши, даємо постояти 15 хвилин.
- Жаростійку форму промазуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо лопаткою. Прогріваємо духову шафу до 190 градусів.
- Відправляємо форму на середню полицю розпеченої духовки. Випікаємо запіканку півгодини. Через вказаний час відкриваємо духовку і верх прикриваємо фольгою. Випікаємо ще півгодини.
- Готову запіканку обережно дістаємо прихватками та охолоджуємо у формі. Коли запіканка стане теплою, перевертаємо її на пласку страву.
- Присипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо ягодами за бажанням і подаємо до чаю. Смачного!
Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку
Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку – це смачний та поживний десерт, який зазвичай подають на сніданок або на полудень. Сир можна використовувати 9% або менш жирний на власний розсуд. За своїм досвідом скажу, що чим жирніший сир, тим смачніше сирне частування.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Сир 9% – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Ванілін – 1 г.
- Олія вершкове 82,5% – 50 гр.
- Сметана 20% – 3 ст.л.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Олія – для змащування пергаменту
Процес приготування:
- 500 г сиру протираємо через сито або пробиваємо блендером. Я використовую міксер і змішую відразу всі компоненти.
- Всипаємо 4 столові ложки цукрового піску або регулюємо кількість солодощів за смаком.
- Для аромату всипаємо ванілін.
- Промиваючи і обсушивши 2 яйця, розбиваємо в чашу для замісу.
- За допомогою міксера або занурювального блендера поєднуємо компоненти.
- Після цього вводимо 3 столові ложки досить жирної сметани. Перемішуємо.
- Вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Змішуємо електроприладом.
- Всипаємо пару столових ложок борошна, що просіює. Кількість залежить від використовуваних продуктів. Тісто має залишатися текучим.
- Знову поєднуємо компоненти. Форму або лист застилаємо пергаментом, попередньо змащеним олією. Включивши духовку за стандартної температури (180 градусів), акуратно поміщаємо деко на нижню полицю і випікаємо до привабливої золотистості хвилин 30–40. Дивимося за своєю технікою.
- Готову запіканку повністю остудити. Після чого нарізаємо порційними частинами та подаємо до сніданку. Якщо охолодити запіканку в холодильнику, її текстура стане щільнішою та зручніше нарізати десерт. Смачного!