Класичне безе – 10 простих і смачних рецептів приготування

Безе – це ніжні і повітряні ласощі для вашого домашнього або святкового столу. Частування, що тане в роті, нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як прикрасу для тортів та інших десертів. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.

Класичне безе в духовці в домашніх умовах

Класичне безе в духовці в домашніх умовах порадує вас ніжним приємним смаком, а також привабливим зовнішнім виглядом. Такі ласощі послужать чудовим приводом зібрати близьких за чашкою гарячого чаю. Для приготування безе беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 190 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати класичне безе в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти для приготування безе.

З яєць акуратно відокремлюємо яєчні білки. Жовтки нам не знадобляться.

У білки відправляємо сіль та лимонну кислоту. Також додаємо пару столових ложок цукру.

Починаємо збивати масу до появи піни.

Поступово всипаємо цукор, що залишився, і продовжуємо збивати до утворення щільної густої маси. Але вона не повинна бути повітряною та легкою.

Далі нашу масу перекладаємо на лист з пергаментом. Це можна робити за допомогою кондитерського мішка або просто обережно викласти ложкою. Випікаємо наші заготовки 1 годину за температури 100°. Потім духовку вимикаємо і залишаємо безе всередині ще на 15 хвилин.

Класичне безе у духовці в домашніх умовах готове. Можна куштувати!

Домашнє безе з білків та цукру

Домашнє безе з білків і цукру виходить напрочуд смачним, повітряним та привабливим. Такі ніжні ласощі підійдуть для домашніх посиденьок та свят. Приготувати безе своїми руками дуже легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Яєчні білки вливаємо у високу склянку.

Крок 3. Починаємо збивати білки до появи піни і потім всипаємо цукор. Починаємо збивати на невеликих обертах та поступово збільшуємо швидкість.

Крок 4. Продовжуємо збивати масу до утворення стійкої піни. Маса має вийти білою та блискучою.

Крок 5. Отриману масу перекладаємо в пакет або кондитерський мішок.

Крок 6. За допомогою мішка продавлюємо масу на пергамент.

Крок 7. Відправляємо в розігріту до 100 ° духовку на 20-30 хвилин. Безе буде готове, коли воно добре відходитиме від пергаменту.

Крок 8. Домашнє безе з білків та цукру готове. Частуйтесь!

Безе на паличці для прикраси торта

Безе на паличці для прикраси торта – це яскравий і смачний продукт, який стане ідеальним доповненням для ваших святкових десертів. Особливо такий їстівний декор сподобається дітям. Для приготування ідеального безе використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Барвник – за бажанням.
Дивіться також:  Торт «Снікерс» - 10 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість білків вливаємо у зручну глибоку ємність.

Крок 2. Також у білки відправляємо весь цукор.

Крок 3. Встановлюємо миску на водяній бані і прогріваємо при температурі 60°, постійно помішуючи віночком. Продовжуємо прогрівати, поки повністю не розчиниться весь цукор.

Крок 4. Далі масу знімаємо з вогню та починаємо збивати.

Крок 5. Продовжуємо збивати до утворення міцної маси та додаємо сюди лимонну кислоту.

Крок 6. Готова маса повинна вийти щільною та блискучою.

Крок 7. На цьому етапі можна додати барвник.

Крок 8. За допомогою кондитерського мішка викладаємо масу на лист з пергаментом. У кожну заготовку вставляємо дерев’яну шпажку. Відправляємо це все в розігріту до 90 ° духовку на півтори години. Потім безе даємо охолонути всередині духовки.

Крок 9. Безе на паличці для прикраси торта готове. Використовуйте за призначенням!

Безе в електричній духовці в домашніх умовах

Безе в електричній духовці в домашніх умовах виходить дуже смачним, ніжним та повітряним. Такий десерт підійде для домашніх чаювання та святкового столу. Приготувати його легко своїми руками. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. У яєчні білки додаємо лимонну кислоту та цукор. Збиваємо міксером 15 секунд.

Крок 3. Далі заготовку встановлюємо над водяною банею. Збиваємо 10 хвилин при слабкому кипінні та 5 хвилин на сильному вогні.

Крок 4. Потім забираємо заготовку з водяної лазні і збиваємо ще пару хвилин.

Крок 5. Перекладаємо отриману масу в мішок кондитерський і видавлюємо на деко з пергаментом.

Крок 6. Відправляємо в розігріту духовку до 90° на 30 хвилин.

Крок 7. Безе в електронній духовці в домашніх умовах готове. Пригощайтеся та оцінюйте смак!

Шоколадне безе

Шоколадне безе – це оригінальний за смаком та привабливий десерт, який точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до домашніх свят та чаювання. Порадуйте себе та близьких за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – 140 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Додаємо до яєчних білків щіпку солі та збиваємо до утворення легкої піни.

Крок 2. Продовжуємо збивати та поступово всипаємо цукор. Збиваємо білки до утворення міцних блискучих піків.

Крок 3. Далі до отриманої маси просіюємо какао та цукрову пудру.

Крок 4. Акуратно вимішуємо вміст лопаткою і перекладаємо кондитерський мішок.

Крок 5. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо нашу масу на лист з пергаментом.

Крок 6. Відправляємо в розігріту духовку до 90° і готуємо від 30 до 60 хвилин. Точний час приготування залежить від розміру ваших безе. Після випікання даємо частування повністю охолонути.

Дивіться також:  Глазур для торта - 10 рецептів в домашніх умовах

Крок 7. Шоколадне безе готове. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!

Лимонне безе в домашніх умовах

Лимонне безе в домашніх умовах порадує вас ніжним смаком, приємним ароматом та привабливим зовнішнім виглядом. Такі ласощі ідеально підійдуть для домашнього чаювання та сімейного свята. Для приготування безе беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Пудра цукрова – 120 грн.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Барвник жовтий – 1 крапля.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Яєчні білки переливаємо в глибоку миску.

Крок 3. Починаємо збивати на невеликій швидкості та поступово її збільшуємо.

Крок 4. Коли маса стане білою, поступово починаємо всипати цукрову пудру та продовжуємо збивати.

Крок 5. На весь процес піде близько 5 хвилин.

Крок 6. Далі в масу додаємо сіль та лимонний сік. Збиваємо міксером ще 1 хвилину.

Крок 7. Тепер додаємо харчовий жовтий барвник.

Крок 8. Збиваємо ще 1 хвилину на невеликій швидкості.

Крок 9. Отриману масу перекладаємо кондитерський мішок.

Крок 10. Видавлюємо заготовку на лист з пергаментом.

Крок 11. Відправляємо в розігріту духовку до 90° на 2 години. Далі частування даємо охолонути у вимкненій духовці кілька годин.

Крок 12. Лимонне безе в домашніх умовах готове. Можна куштувати!

Як приготувати безе в мультиварці

Як приготувати безе у мультиварці, ми докладно описали у нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та домашніх цікавим та смачним десертом. Повітряне безе порадує своєю ніжністю та привабливим виглядом.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Есенція ванільна – 1 крапля.
  • Барвник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджений яєчний білок виливаємо у глибоку ємність.

Крок 2. Починаємо збивати міксером до утворення піни.

Крок 3. Додаємо сюди лимонну кислоту та ванільну есенцію. Продовжуємо збивати до одержання щільної білої маси. Поступово всипаємо цукор і наприкінці додаємо барвник за бажанням.

Крок 4. Отриману масу викладаємо в мішок кондитерський і далі видавлюємо в чашу мультиварки, застелену пергаментом.

Крок 5. Включаємо режим “Випічка” на 40-50 хвилин. Через 20 хвилин готування відкриваємо кришку, щоб випустити пару.

Крок 6. Далі безе даємо повністю охолонути. Після цього вони легко відходитимуть від пергаменту.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати безе у мультиварці. Обов’язково повторюйте!

Яблучне безе в духовці

Яблучне безе в духовці – це цікаве за смаком і привабливе частування для домашнього чаювання або святкового столу. Такий ніжний та повітряний десерт нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Пюре яблучне – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджені яєчні білки вливаємо у глибоку ємність.

Дивіться також:  Моті - 10 рецептів японського десерту моті з рисового борошна

Крок 2. Починаємо збивати міксером на невеликій швидкості та поступово її збільшуємо.

Крок 3. Коли піна почне збільшуватись, додаємо лимонну кислоту і поступово всипаємо цукор.

Крок 4. Таким чином, всипаємо весь цукор і збиваємо до отримання щільної білої маси.

Крок 5. Викладаємо в масу яблучне пюре та збиваємо для з’єднання заготовки.

Крок 6. Перекладаємо нашу масу у формі безе на лист з пергаментом. Випікаємо 1:00 при температурі 90°. Потім даємо повністю охолонути усередині духовки.

Крок 7. Яблучне безе в духовці готове. Частуйтесь!

Домашнє безе з крохмалем

Домашнє безе з крохмалем виходить неймовірно смачним, повітряним та привабливим. Такий десерт підійде для домашніх посиденьок та свят. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджені яєчні білки вливаємо у високу склянку або іншу зручну ємність.

Крок 2. Починаємо збивати на низьких обертах та поступово збільшуємо швидкість.

Крок 3. Необхідно одержати масу з пишною білою піною.

Крок 4. Далі поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати.

Крок 5. Також додаємо ванілін.

Крок 6. Відправляємо в масу чайну ложку крохмалю. Збиваємо ще кілька хвилин.

Крок 7. Порційно викладаємо масу на лист з пергаментом.

Крок 8. Відправляємо розігріту до 120 ° духовку на 5 хвилин. Потім нагрівання прибираємо до 100 ° і випікаємо ще 15 хвилин. Даємо повністю охолонути.

Крок 9. Домашнє безе з крохмалем готове. Подавайте до столу!

Смачне безе з арахісом

Смачне безе з арахісом відрізняється апетитним та привабливим зовнішнім виглядом. Такі ласощі послужать чудовим приводом зібрати близьких за чашкою гарячого чаю. Для приготування яскравого безе беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Куркума – 0,5 год.
  • Арахіс – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Арахіс викладаємо у чашу блендера. Якщо горіхи сирі, попередньо розжарте їх на сухій сковороді.

Крок 2. Далі арахіс збиваємо блендером до утворення дрібної крихти.

Крок 3. В отриману масу відправляємо куркуму.

Крок 4. Добре вимішуємо до однорідності.

Крок 5. Охолоджені яєчні білки вливаємо у зручну ємність.

Крок 6. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості та поступово її збільшуємо. Після утворення піни додаємо сіль і поступово починаємо всипати цукор.

Крок 7. Продовжуємо збивати до утворення білої щільної маси.

Крок 8. В одержаний продукт викладаємо подрібнений арахіс.

Крок 9. Обережно все перемішуємо для рівномірного розподілу крихти.

Крок 10. Порційно викладаємо в нашу заготовку на лист з пергаментом і відправляємо в розігріту до 100 ° духовку на 2 години. Потім повністю даємо охолонути.

Крок 11. Смачне безе з арахісом готове. Скоріше спробуйте!