Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи – це страва з багатим насиченим смаком. Реалізація рецепту не завдасть жодного клопоту навіть початківцям господаркам. Страву готують із цілої тушки або використовують певні частини, найчастіше – стегна чи гомілки. Нескладне у виконанні страва миттєво відлітає зі столу. Ознайомтеся з добіркою та виберіть зручний для вас варіант.

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи в домашніх умовах

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи в домашніх умовах не завдасть незручностей і особливого клопоту, навіть якщо готувати його вперше. Ароматна страва гармонійно впишеться як у повсякденний раціон, так і урізноманітнить святкові частування.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Курка – 1.5 кг
  • Помідори – 500 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Біле сухе вино – 100 мл.
  • Приправа “Хмелі-Сунелі” – 1 ч.л.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Кінза – 30 гр.
  • Базилік свіжий – 10 гр.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати класичне чахохбілі з курки по-грузинськи в домашніх умовах? Промиту тушку ділимо на частини, розрізаючи суглобами.

Беремо сковороду з товстим дном і добре розігріваємо, не додаючи масла. Порціями викладаємо шматки курки. Підрум’янюємо з двох сторін. У такий спосіб обсмажуємо всю курку.

Після чого перекладаємо в каструлю підрум’яні шматочки.

Звільнивши цибулю від лушпиння і сполоснувши, нарізаємо півкільцями. У сковороду кладемо вершкове масло|мастило| і розтоплюємо на середньому вогні. Закидаємо нарізану цибулю і підсмажуємо протягом 10-15 хвилин. Після чого перекладаємо в каструлю з куркою.

На промитих помідорах робимо хрестоподібні надрізи і обдаємо окропом. Через 5 хвилин обполіскуємо під холодною водою і знімаємо шкірку.

М’якуш помідорів пробиваємо блендером і виливаємо в каструлю. Для більш насиченого смаку кладемо 2 столові ложки якісної томатної пасти. Добре перемішуємо все, що знаходиться у каструлі.

Каструлю розміщуємо на вогні та вливаємо вино. За максимальної температури випарюємо алкоголь протягом 4-5 хвилин. Після чого зменшуємо нагрівання і, прикривши кришкою, гасимо м’ясо 20 хвилин. Жодної рідини підливати не потрібно.

Промиту зелень обсушуємо та подрібнюємо. Через 20 хвилин додаємо в каструлю. Далі видавлюємо часник. Приправляємо хмелі-сунелі, гострим меленим перцем або використовуємо подрібнений стручок чилі, солимо. Перемішавши, томимо чахохбили 20 хвилин до приготування.

Класичне чахохбілі з курки по-грузинськи готове! Подаємо страву порційно із хлібом, щоб не залишити в тарілці ні грама соусу. Смачного!

Чахохбілі з курки по-грузинськи на сковороді

Чахохбілі з курки по-грузинськи на сковороді – це нескладний рецепт, який може повторити кожен, при цьому витративши весь процес менше години. Ніжну та соковиту курку можна подавати самостійно або зварити на додаток нейтральний за смаком рис чи картоплю.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Куряча тушка – 1500 грн.
  • Томатний соус – 200 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухе червоне вино – 150мл.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Базилік сушений – 1 год.
  • Петрушка суха – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Часник – 0,5 голівки.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо основні компоненти та відміряємо прянощі та трави. Курячу тушку середньої величини (до 2-х кілограмів) промиваємо та обсушуємо. Зрізаємо зайвий жир.
  2. Розрубаємо курку на порційні шматки кухонною сокиркою, для зручності ділимо по суглобах. Стегна та гомілки можна розрубати ще навпіл.
  3. Очистивши цибулину та половину головки часнику від лушпиння, промиваємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, а часникові часточки – тоненькими пластинками. Кількість цибулі та часнику регулюємо на свій розсуд. Кладемо стільки, скільки вказано в рецептурі або більше, але так, щоб не забити власний смак курки, і щоб їжа була їстівною.
  4. Тяжку сковороду розігріваємо на помірному вогні. Вливаємо 2 столові ложки олії і додаємо стільки ж вершкового. Вершкове масло надає цікаві нотки частування. Закидаємо овочеву нарізку та смажимо до прозорого стану. Після чого прибираємо зі сковороди.
  5. У цю ж розпечену сковороду, де обсмажували цибулю, укладаємо курячі частини шкірою на розпечену поверхню і добре обсмажуємо. Після чого перевертаємо на другий бік і підрум’янюємо. Таким чином у шматочках, як би запечатається та збережеться соковитість.
  6. До рум’яної курки викладаємо овочеву обсмажування з часнику та цибулі. Висипаємо сіль. прянощі та цукор для балансу смаку. Кількість прянощів допускається скоротити, якщо не любите занадто пряну їжу. Гостроту теж регулюємо залежно від переваг.
  7. Додавши 150 мілілітрів червоного вина та 200 грамів якісного томатного соусу та прикривши кришкою, готуємо чахохбілі за мінімальної температури 20-25 хвилин. Алкоголь цей час випарується, залишивши приємні нотки. Замість соусу можна прокрутити очищені від шкірки сезонні томати або використати розведену водою томатну пасту. Тоді смак буде яскравішим.
  8. Готовий ароматний соус пробуємо на смак і балансуємо при необхідності по солі або, якщо кислуватий, цукровим піском. Сервіруємо готове яскраве і соковите частування, присипавши зверху рубаною свіжою зеленню або сухими розтертими травами. Смачного!

Класичне чахохбілі в афганському казані на багатті

Класичне чахохбілі в афганському казані на багатті має особливий смак. Страва виходить надзвичайно ніжною. Приготовлена ​​на багатті їжа створює незабутню атмосферу не лише за столом, а й під час приготування. Соковите м’ясо з легкістю відходить від кісточок.

Дивіться також:  Свиняча легеня - 5 смачних рецептів приготування

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки – 2,5 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Спеції для курки – до смаку.
  • Часник – до смаку.
  • Базилік свіжий – до смаку.
  • Кінза – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  1. З промитих курячих гомілок видаляємо непридатні частини та шкіру. Звільнивши від лушпиння і сполоснувши цибулю під краном, нарізаємо кубиком. Звільняємо від шкірки промиті томати і ріжемо кубиком.
  2. Промитий пекучий перець нарізаємо тонкими кільцями. Промиваємо свіжу зелень і дрібно шаткуємо.
  3. На дно казана кладемо подрібнену цибулю.
  4. Розміщуємо всередині казана курячі ніжки. Посипаємо спеціями та солимо.
  5. Далі розподіляємо нарізаний перець та помідори. Очищений часник подрібнюємо тонкими слайсами.
  6. Закриваємо казан і розміщуємо на багатті. Після того як курка закипить, готуємо страву на середньому полум’ї близько 1 години.
  7. Під час гасіння утворюється наваристий бульйон. Готову страву розподіляємо по глибоких піалах і присипаємо рубаною зеленню. Подаємо до столу. Смачного!

Чахохбілі з курки з картоплею

Чахохбілі з курки з картоплею – це бездоганний варіант збалансованого обіду чи вечері. Така страва виглядає яскраво та привабливо. Достойно виглядатиме не лише на скромних сімейних посиденьках, а й на святкових заходах. Нескладний рецепт вийде у всіх із першого разу.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки – 1 кг
  • Помідори – 1 шт.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 6 шт.
  • Мускатний тертий горіх – 0,3 ч.л.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Базилік – 2 гілки.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник – 4 зуби.
  • Сіль за смаком.
  • Соєвий соус – 30 мл.
  • Вода питна – 2 л.
  • Окріп – 250 мл.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Курячі гомілки промиваємо та обсушуємо, рубаємо на 2 частини. Звільняємо картоплю від шкірки за допомогою економки. Промиваємо і ріжемо кубиком середньої величини.
  2. Глибоку товстостінну сковороду розміщуємо на сильному вогні та вливаємо пару столових ложок олії без запаху. Кладемо розрубані гомілки. При регулярному перевертанні обсмажуємо до рум’яності з кожного боку. Після чого прибираємо зі сковороди.
  3. У невеликій каструлі доводимо до кипіння 2 літри води та солимо. Закидаємо картопля, попередньо порізану кубиком, і готуємо 7 хвилин на середньому полум’ї. Після цього зливаємо відвар і даємо постояти, щоб волога скла.
  4. Звільнивши цибулю і моркву від лушпиння та шкірки, ополіскуємо під краном. Промитий лук подрібнюємо тонкими півкільцями. Промиту моркву трьом на тертці із середніми отворами. Цибулю пасеруємо до легкого золотистого відтінку в сковороді, де обсмажується курка.
  5. Промиваємо помідор та нарізаємо кубиками. Нагріваємо об’ємну товстостінну каструлю, перекладаємо в неї курку та пасеровану цибулю. Зверху кладемо морквяну стружку, напівготову картоплю та помідори. Заливаємо окріп і готуємо під кришкою 10 хвилин.
  6. Сполоснувши ароматні трави, подрібнюємо. Очищений часник видавлюємо через прес або дрібно рубаємо. Підготовлені продукти додаємо до практично готової страви. Небагато зелені залишаємо для прикраси. Страву приправляємо мускатним горіхом та соєвим соусом. Солимо і перчимо. Готуємо 10 хвилин.
  7. Розкладаємо готове чахохбілі по порціях. Прикрашаємо залишеною зеленню та презентуємо гостям. Смачного!

Класичне чахохбілі з томатною пастою

Класичне чахохбілі з томатною пастою – це частування, яке є надзвичайно яскравою стравою. Курку, приготовлену в такий спосіб, найчастіше доповнюють нейтральними гарнірами. До чахохбілі ідеально підходить розсипчастий рис або картопляне пюре.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 1000 гр.
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Болгарський перець – 300 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Паста томатная – 3 ст.л.
  • Базилік – 2 гілки.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Перець червоний мелений – 1 ч.л.
  • Часник – 5 зубів.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Насамперед промиваємо курячі частини та прибираємо вологу. Розрубуємо на 3-4 частини. У глибоку важку сковороду наливаємо 2 столові ложки олії та нагріваємо. Укладаємо курячі шматки і смажимо до золотистості з кожного боку. Після чого перекладаємо на тарілку.
  2. Звільнивши цибулю та часник від лушпиння, а болгарський перець від насіннєвої коробки, подрібнюємо овочі. Цибуля та часник дрібно кришимо. Перець нарізаємо тонкими смужками.
  3. У сковороду, в якій підрум’янювали курячі частини, доливаємо залишки олії. Засипаємо подрібнений часник і цибулю, при регулярному помішуванні злегка підсмажуємо. Після цього закидаємо перець, обсмажуємо хвилин 7, не забуваючи помішувати.
  4. Заправляємо овочі томатною пастою. Перемішавши, викладаємо обсмажену курку. Чекаємо на закипання і заливаємо гарячий бульйон або воду так, щоб рівень рідини покривав вміст сковороди. Чекаємо на вторинне закипання.
  5. Трави промиваємо, струшуємо вологу та дрібно кришимо. Відправляємо у сковороду. Посипаємо гострим перцем і хмелі-сунелі. Солимо і перчимо. Готуємо на мінімальному полум’ї півгодини.
  6. Через зазначений час пробуємо соус, чи вистачає всього. При необхідності досолюємо.
  7. Сервіруємо ароматне частування в глибоких тарілках і розміщуємо на столі. Якщо гарніру не буде, подаємо хліб або інші хлібобулочні вироби, щоб вимочати весь апетитний соус. Смачного!

Чахохбілі в домашніх умовах у мультиварці

Чахохбілі в домашніх умовах у мультиварці не вимагає для свого виконання багато зусиль та часу. Досить легкий процес зможе повторити кожен. Приготовлена ​​в такий спосіб страва, виходить надзвичайно ніжною. Чахохбілі подаємо відразу після приготування, хоч і в охололому вигляді частування не втрачає своїх смакових якостей.

Дивіться також:  Курячі ніжки – 10 смачних рецептів приготування

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Курка – 800 гр.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Морква – 2 шт.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Шафран – до смаку.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода гаряча – 100мл.

Процес приготування:

  1. Промиваємо курячі частини та обсушуємо. За потреби тушку ділимо на частини, розрубавши по суглобах. Звільняємо цибулю та часник від лушпиння і промиваємо. Ополіскуємо помідори.
  2. На панелі керування електроприладом виставляємо режим «Спека». На дно наливаємо трохи олії і закладаємо шматки курки. Контролюючи процес обсмажування, перевертаємо на інший бік. Очищений лук нарізаємо довільно і додаємо до курки, обсмажуємо разом, перемішуючи час від часу.
  3. Очищену моркву натираємо на тертці або дрібно рубаємо. Часник подрібнюємо пресом. Промиті помідори спочатку розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжку та нарізаємо кубиком. Відправляємо нарізку моркви до курки із цибулею.
  4. Обсмажуємо при регулярному помішуванні до напівготовності. Приправляємо часником та прянощами. Все, перемішавши, наливаємо 100 мілілітрів гарячої води. Закриваємо прилад і переходимо в режим “Гушіння” або “Каша”, встановивши таймер на 1 годину. Готуємо до завершення процесу, про який повідомляє мультиварка звуковим сигналом.
  5. Розкладаємо страву по глибоких тарілках та подаємо на обідній стіл. Смачного!

Справжнє чахохбілі по-грузинськи з волоськими горіхами

Справжнє чахохбілі по-грузинськи з волоськими горіхами – це страва, яка готується досить просто, а виходить неймовірно апетитною. Волоський горіх надає незабутній післясмак. Повторити нескладний рецепт вийде навіть у новачків. Оригінальне частування подають як повноцінне блюдо, і у доповненні, наприклад, до рису.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Куряче стегно – 1000 гр.
  • Томати – 3 шт.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Горіх грецький – 50 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Паприка солодка – 1 год.
  • Кінза – 3 гілки.
  • Майоран – 0,5 ч.л.
  • Перець чили мелений – до смаку.
  • Часник – 5 зубів.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
  • Томатная паста – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Петрушка – 5 гілок.
  • Олія соняшникова рафінована – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Кількість прянощів визначаємо за власними уподобаннями. Страва виходить досить пряною і може бути для деяких надто яскравою до смаку.
  2. Курячі частини, в даній ситуації стегна, миємо та прибираємо вологу. Великі частини розрубуємо навпіл. Шкіру прибираємо на власний розсуд. Розпустивши вершкове масло у великій сковорідці і додавши соняшникову, укладаємо курячі частини та обсмажуємо до рум’яності з обох боків. Суміш масел надасть яскравого смаку.
  3. Звільнивши цибулю від лушпиння, нарізаємо великими півкільцями та пір’ям, і відправляємо до курки. Прикривши кришкою, смажимо 5 хвилин до розм’якшення цибулі, не забуваємо перемішувати час від часу.
  4. Солодкий перець промиваємо, видаливши начинки, довільно нарізаємо, але дотримуємося розмірності нарізки цибулі. Відправляємо у сковороду. Перемішавши, продовжуємо смажити під кришкою 5 хвилин, регулярно помішуючи.
  5. Промиті помідори обдаємо окропом і опускаємо в крижану воду. Після чого легко прибираємо шкірку. Плоди ріжемо середніми шматочками. За бажання їх взагалі можна пробити блендером.
  6. Перекладаємо помідори у сковороду. Кладемо томатну пасту для яскравішого насиченого смаку. Всипаємо приправи та цукровий пісок. Розмішавши і закривши кришку, томимо 10-15 хвилин до повного приготування курячого м’яса.
  7. Очищений від лушпиння часник дрібно рубаємо або використовуємо часнодавку. З промитою зеленню чинимо так само. М’ята надає неповторний смак та аромат. Перебираємо волоські горіхи від сміття, що випадково потрапив, шкаралупок і перегородок. Підсушивши на сухій сковороді кілька хвилин, подрібнюємо ножем.
  8. Спробувавши соус регулюємо до смаку, по необхідності додаємо те, чого не вистачає. Кладемо зелень, горіхи та рубаний часник. Майже відразу відключаємо нагрівання і прибираємо сковорідку з плити. Даємо настоятися блюду 10-15 хвилин, прикривши кришкою.
  9. Перемішуємо чахохбілі та розподіляємо по тарілках. Якщо немає гарніру, подаємо хлібні вироби.
  10. Смачного!

Чахохбілі з курки у духовці

Чахохбілі з курки в духовці – це рецепт, який зможе повторити будь-який, незважаючи на кулінарний досвід та навички. Рецепт гарний тим, що не потребує постійного контролю. Поки готується основна страва, можна приготувати гарнір чи легкий салат. Яскраве частування відмінно урізноманітнює меню для важливих випадків та особливих приводів.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Куряче стегно – 1,5 кг
  • Томатная паста – 3 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Зелень – до смаку.
  • Сушена кінза – 1 ч.л.
  • Зелений базилік – 1 пучок.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

  1. Ополіскуємо та обсушуємо курку, використовуємо різні частини. Грудка підійде менше. Великі екземпляри рубаємо навпіл. Солимо і кладемо в жароміцну форму. Прогріваємо духову шафу, встановивши 200 градусів. Розміщуємо в розпеченій духовці та готуємо 1 годину.
  2. З цибулин і моркви знімаємо лушпиння та шкірку. Ополіскуємо та подрібнюємо. Цибулю нарізаємо півкільцями або рубаємо кубиком. Морквину трьом на тертці з великими чи середніми отворами. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо цибульну нарізку, після чого кладемо морквяну стружку та обсмажуємо пару хвилин.
  3. Очищений від серцевини та промитий під краном солодкий перець ріжемо не надто дрібно чи крупно. Звільняємо часник від лушпиння і трьом за допомогою дрібної тертки або давимо часнодавилкою. Відправляємо овочі до пасерування та розмішуємо. Обсмажуємо кілька хвилин.
  4. Приправляємо томатною пастою. Кладемо цукровий пісок. Перемішавши, обсмажуємо буквально кілька хвилин. За відсутності пасти або сезон використовуємо м’ясисті помідори, очищені від шкірки, які за бажання можна пробити занурювальним блендером.
  5. Вливаємо літр фільтрованої води та засипаємо сухі трави. Перемішуємо. Доводимо до закипання.
  6. Прихватками дістаємо куряче м’ясо з духової шафи.
  7. Виливаємо соус і рівномірно розподіляємо по курці. Повертаємо до духовки ще на півгодини.
  8. Через зазначений час обережно за допомогою прихваток, щоб не обпектися, витягаємо з духовки жароміцну форму і посипаємо рубаною зеленню. Соус загусне і стане ще яскравіше і апетитніше.
  9. Подаємо традиційне грузинське частування порційно. Смачного!
Дивіться також:  Ростбіф класичний – 7 рецептів приготування з яловичини в духовці

Чахохбілі з курки з помідорами

Чахохбілі з курки з помідорами виглядає яскраво і виходить соковитим. Страву можна подавати як самостійне частування, так і доповнити гарніром. Курка виходить ароматною та соковитою, а весь процес займе не більше години. Зовнішній вигляд чахохбілі закружляє голову всім цінителям смачної домашньої їжі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 3 шт.
  • Помідори – 500 гр.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Червоний базилік – 10 грн.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Перець гострий мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти. Промиваємо курку і витираємо, щоб прибрати краплі. Зелень і овочі ополіскуємо і позбавляємося вологи, виклавши на кухонний рушник.
  2. Розрізаємо стегна на 3 частини. Розігріваємо сковороду, встановивши нагрівання вище за середнє, і злегка змащуємо розпечену поверхню рослинним маслом. Викладаємо шматочки і підсмажуємо до золотистості з усіх боків. Можна взяти цілі стегна чи м’якоть стегна без кісточки. Звільняти від шкіри чи ні, кожен вирішує самостійно.
  3. Очищений лук нарізаємо півкільцями, закидаємо до підсмаженої курки. Зменшивши нагрівання і прикривши кришкою, готуємо 6 хвилин. Якщо потрібно, вливаємо трохи води.
  4. Промиті помідори розрізаємо на 4 частини та трьом на тертці, звільняючись таким чином від шкірки. Або робимо хрестоподібний надріз і опускаємо на півхвилини в окріп, після чого перекладаємо в крижану воду і зчищаємо шкірку. Плоди звільняємо від плодоніжки та пробиваємо занурювальним блендером.
  5. Дістаємо насіннєву коробку з болгарського перцю і видаляємо перетинки, витрушуємо насіння, що залишилося, а овоч нарізаємо смужками і відправляємо в сковороду, перекладаємо томатне пюре. Продовжуємо готувати, прикривши кришкою, 10-12 хвилин.
  6. Приправляємо прянощами та натертим часником. Солимо і перчимо. Асортимент приправ та їх кількість визначаємо самостійно залежно від власних смакових уподобань.
  7. Подрібнивши зелень, засипаємо у блюдо. Перемішавши і відключивши нагрівання, даємо частування постояти.
  8. Розподіляємо чахохбілі по гарним тарілкам, спершу виклавши шматочки курки, а після затоки ароматним соусом.
  9. Подаємо частування і насолоджуємося смачною та святково ошатною їжею. Смачного!

Класичне чахохбілі з курки з вином

Класичне чахохбілі з курки з вином є приголомшливим частуванням і для свят, і для повсякденної їжі. Реалізація рецепту не займе багато часу, 1 годину вільного часу може виділити кожен. Курка виходить надзвичайно ніжною, завдяки гасіння в апетитній заливці з достатку овочів та вина.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Курка – 800 гр.
  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вино біле напівсухе – 150 мл.
  • Хмели-сунели – 1 ст.л.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Кінза – 20 гр.
  • Базилік – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Промиваємо стегенця або інші частини, овочі та зелень. Просушуємо інгредієнти. Курку розрубуємо по суглобах на частини.
  2. На розпечену суху сковорідку кладемо підготовлену птицю.
  3. На сильному полум’ї обсмажуємо до рум’яності з усіх боків.
  4. Очищену цибулю нарізаємо кубиком, а болгарський перець ріжемо смужками.
  5. До обсмаженої курки закидаємо цибулю та готуємо разом, не зменшуючи температуру. Перемішуємо час від часу і готуємо до розм’якшення та прозорості цибулі. Приправляємо хмелі-сунелі. Солимо і перчимо.
  6. Далі кладемо болгарський перець і готуємо до його м’якості, не забуваючи помішувати.
  7. Промиті та надрізані хрестом помідори заливаємо окропом. Перекладаємо в крижану воду та очищаємо шкірку. Очищені овочі ріжемо кубиком або пробиваємо блендером до пюре.
  8. Томати закидаємо в сковороду та робимо вогонь менше. Помідори пустять сік.
  9. Заливаємо вино і гасимо 15 хвилин, доки не випарується алкоголь. Алкоголь випарується, але в самій страві залишиться цікавий післясмак.
  10. Очищений часник та ароматні трави подрібнюємо. Часник можна подрібнити різними способами, натерши на тертці, порубавши ножем або пропустивши через часнику.
  11. Нарізку засипаємо в сковороду та перемішуємо.
  12. Прогріваємо 5 хвилин і прибираємо з конфорки.
  13. Беремо гарний посуд і викладаємо соковиті шматочки курки, заливаємо насиченим соусом і прикрашаємо на власний розсуд.

14. Приємного апетиту!