Класичні млинці на молоці – 10 простих та смачних рецептів

Млинці на молоці – це незвичайна на смак випічка, яка не вимагає для свого виконання дорогих інгредієнтів і великого кулінарного досвіду. Популярні продукти, як правило, можна знайти на будь-якій кухні. Приготування тіста не забере багато часу. А ось випічка – це найбільш відповідальний момент, який потребує уважності та терпіння, а головне – гарну сковороду.

Млинці на молоці – класичний рецепт

Млинці на молоці – це класичний рецепт, який не забере багато часу на виконання. Для приготування досить великої порції краще використовувати одразу дві сковороди, тому процес піде швидше. Рум’яні млинці гарні і самі по собі, і з різними начинками та доповненнями.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати млинці на молоці? Промиті та обсушені яйця розбиваємо в ємність. Додавши цукровий пісок та сіль, збиваємо до густого пінистого стану.

Перемішуючи віночком, поступово введіть частину трохи підігрітого молока.

Попередньо просійте борошно та розпушувач, а потім частинами введіть до рідких компонентів. Продовжуйте працювати віночком.

Розбийте всі грудочки інтенсивними рухами.

Коли маса стане однорідною, вилийте молоко і 2 столові ложки рослинної олії. Розбалакайте.

Прогрійте сковорідку на сильному вогні, промажте олією. Зменште вогонь до стану нижче середнього. Вилийте ополоник тесту, розподіляючи по всій площі сковорідки. Смажте, поки верх повністю не схопиться. Потім переверніть на другий бік і зарум’яньте.

У такий спосіб випікайте всі млинці. Для зручності візьміть дві сковорідки, щоби процес не затягувався надовго. Млинці на молоці готові! Апетитні млинці подавайте з улюбленими наповнювачами. Частуйте домочадців. Приємної насолоди!

Дуже смачні тонкі млинці на молоці з дірочками

Дуже смачні тонкі млинці на молоці з дірочками є простою і бюджетною випічкою, рецепт якої зможе повторити будь-яка господиня. Весь процес готування вимагатиме не більше півгодини. Частування виходить ніжним і шалено апетитним. Незалежно від віку, всі залишаються у захваті.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 3 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо яйця та витираємо від вологи. Розбивши, виливаємо в ємність. Солимо і кладемо цукор.
  2. Активно розмішуючи віночком, заливаємо півтори склянки молока. Молочний продукт може бути з будь-яким вмістом жиру.
  3. В окрему миску через сито пропускаємо борошно, щоб позбутися сміток і наситити його киснем. Після чого пересипаємо до рідких інгредієнтів.
  4. Ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок.
  5. Вливаємо молоко і пару столових ложок рослинної олії без запаху.
  6. Прогріваємо сковороду за середнього нагрівання. Розпечену поверхню за допомогою кулінарного пензля промазуємо олією. Виливаємо порцію млинцевої суміші та швидко розподіляємо по поверхні, обертаючи сковороду.
  7. Смажимо млинці до золотистості з обох боків. Після випікання при бажанні змащуємо кожен млинець вершковим маслом. Подаємо млинці як самостійне частування або доповнюємо варенням, сметаною та іншими смаколиками. Смачного!

Заварні млинці на молоці з окропом

Заварні млинці на молоці з окропом виходять дивовижно ніжними та еластичними. Приготувати такий частування вийде у всіх. Млинці подають найчастіше на сніданок. Цей універсальний рецепт можна використовувати не тільки для самостійної подачі, але й для фарширування різними начинками.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія – ​​1,5 ст.л.
  • Окріп – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 5 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти. Яйця обмиваємо під краном та обсушуємо. Даємо зігрітися. Молоко трохи нагріваємо.
  2. У глибоку чашу розбиваємо яйця. Додаємо сіль та цукровий пісок. Збиваємо за допомогою міксера 2 хвилини. Кількість солодощів регулюємо самостійно.
  3. Заливаємо молоко. Жирність товару не важлива.
  4. Просіюємо пшеничне борошно. За бажання додаємо ванілін або корицю. Перемішуємо віночком, щоб розбити грудочки. Для зручності використовуємо міксер. Обов’язково даємо тесту “відпочити”.
  5. Кип’ятимо чайник. У тісто вливаємо рослинну рафіновану олію та окріп. Оперативно об’єднуємо компоненти, щоб окріп рівномірно розподілився по млинці.
  6. Окріп потрібен для того, щоб надати млинцям ажурного вигляду.
  7. На плиті розміщуємо сковороду та прогріваємо. Гарячу поверхню одного разу промазуємо олією. Можна використовувати як рослинне, і вершкове. Виливаємо тісто порційно і розподіляємо рівним шаром по розпеченій поверхні. Печемо млинець при помірному нагріванні по хвилині з кожного боку.
  8. За таким же принципом випікаємо всі млинці. Випеклі вироби кладемо чаркою або згортаємо за бажанням.
  9. Ніжне частування подаємо з різними солодкими доповненнями типу згущеного молока, варення або меду. Смачного!
Дивіться також:  Торт «Наполеон» класичний - 10 найкращих і найпростіших рецептів

Млинці на молоці без яєць

Млинці на молоці без яєць – бездоганний варіант для сімейного сніданку або чаювання. Любителі простої домашньої їжі гідно оцінять млинці. Їх можна зробити нейтральними до смаку, щоб використовувати різні соуси та начинки. У нашій родині дорослі люблять варіант з червоною ікрою, рибою та вершковим сиром, а діти обожнюють зі згущеним молоком.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Розпушувач тесту – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо інгредієнти для реалізації рецепту. Молоко підігріваємо до теплого стану. Кількість солодощі визначаємо самостійно, але я віддаю перевагу універсальному варіанту. Насолоду можна додати і при подачі.
  2. У глибоку чашу просіюємо через сито борошно, одночасно очищаючи від сміття та збагачуючи киснем. Далі кладемо розпушувач, цукровий пісок та сіль.
  3. «Сипучку» змішуємо до однорідного складу.
  4. Тепер потроху заливаємо тепле молоко.
  5. Активно вимішуємо віночком, щоб позбутися грудочок.
  6. До однорідної рідкої суміші додаємо рафіновану олію. Знову перемішуємо. Прикривши тісто рушником, даємо настоятися, залишивши на 10-15 хвилин.
  7. Розігріваємо сковороду за середньої температури. За допомогою змоченого в олії бинтика, змащуємо розпечену площу. Заливаємо тісто млинця і формуємо в млинець прокручуючими рухами сковороди. Смажимо з двох боків до золотистого відтінку. При необхідності змащуємо сковороду олією.
  8. Так смажимо всі млинці. Складаємо чаркою, згортаємо трубочками або віялом і подаємо до столу. Смачного!

Млинці на молоці та воді

Млинці на молоці та воді – це рецепт, який вимагатиме на своє виконання близько півгодини. Для реалізації знадобляться прості та доступні інгредієнти. Тісто готується просто. Подаємо тонкі млинці до сніданку, доповнивши різними сиропами або нафарширувавши солоною начинкою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо продукти із холодильника. Свіжі яйця миємо та обсушуємо.
  2. Вимиті яйця розбиваємо у відповідну ємність. Кладемо сіль та цукровий пісок.
  3. Об’єднуємо інгредієнти віночком. Сильно збивати не потрібно.
  4. Далі вливаємо по 125 мілілітрів молока та води. Перемішуємо.
  5. Борошно просіюємо до рідкої суміші.
  6. Ретельно вимішуємо вміст чаші, розбиваючи грудочки. Для зручності можна використовувати міксер.
  7. До густої маси виливаємо залишки рідких інгредієнтів.
  8. Перемішавши, вливаємо олію. Ще раз поєднуємо інгредієнти.
  9. Прогріту сковороду промазуємо олією. Тонким шаром наливаємо тісто і розподіляємо по розпеченій поверхні. Випікаємо млинці із двох сторін до рум’яності. Готові млинці перекладаємо на тарілку та за бажанням змащуємо вершковим маслом.
  10. За таким принципом готуємо всі млинці, доки не закінчиться тісто.
  11. Подаємо частування прямо так або скручуємо трубочкою.
  12. За бажанням доповнюємо свіжими ягодами та згущеним молоком.
  13. Кличемо близьких і подаємо напої.
  14. Смачного!
Дивіться також:  Панкейки на кефірі – 10 рецептів приготування пишних панкейків на сковороді в домашніх умовах

Млинці на молоці.

Дріжджові млинці на молоці виходять ніжними та ажурними. Приготування займе більше часу на відміну традиційного рецепта. Апетитне частування дуже подобається і дорослим, і дітям. Повторити нескладний рецепт зможе навіть кулінар-початківець. Подають млинці зі сметаною чи різноманітними солодкими доповненнями.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Дріжджі швидкодіючі – 4 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Відповідно до рецептури беремо і відважуємо компоненти.
  2. В об’ємну чашу просіюємо склянку пшеничного борошна. Я використовую вищого ґатунку, але можна застосувати і першого ґатунку. Всипаємо сухі дріжджі та об’єднуємо.
  3. Слідом і всипаємо сіль і цукровий пісок. Кількість солодощів визначаємо самостійно. Перемішуємо.
  4. Розбивши вимиті яйця, відправляємо в іншу ємність і збовтуємо віночком до однорідності. Після цього переливаємо до сухих інгредієнтів.
  5. Далі заливаємо трохи підігріте молоко.
  6. За допомогою віночка доводимо тісто до гладкості та однорідності. Прикриваємо та переміщуємо ємність у місце без протягів та залишаємо на 1 годину.
  7. Сковороду промазуємо олією і розміщуємо на плиті. На розпечену поверхню виливаємо ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром. Обсмажуємо до золотистості. Після чого перевертаємо лопаткою. Смажимо з другого боку.
  8. Млинці, що спеклися, складаємо чаркою, при бажанні кожен допускається змастити вершковим маслом. Презентуємо частування до столу самостійно або доповнюємо сметаною, медом, сиропом, шоколадною пастою або варенням. Смачного!

Тонкі млинці на молоці із содою

Тонкі млинці на молоці із содою готуються елементарним чином. Подають випічку самостійно або за бажання фарширують різними начинками. Випічка за цією рецептурою виходить еластичною і вироби добре тримають форму. Нескладний варіант сімейного сніданку з докладним описом виконає легко навіть дилетант.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 15

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сода харчова – 1 год.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Дістаємо інгредієнти для виконання рецепту. Молоко з будь-яким вмістом жиру прогріваємо до теплого стану.
  2. У глибоку чашу розбиваємо 2 попередньо вимиті яйця. Я зазвичай використовую категорії С0-С1.
  3. Всипаємо сіль, цукровий пісок і заливаємо 2 склянки підігрітого молока. Кількість цукру визначаємо відповідно до бажаної насолоди.
  4. Беремо дрібну піалу. Кладемо чайну ложку соди і гасимо столовою ложкою оцту. Добре перемішуємо.
  5. Гашену соду відправляємо до інших продуктів і ретельно розмішуємо віночком.
  6. До рідкої субстанції порційно просіюємо борошно.
  7. Беремо ручний віночок і добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Для зручності можна використовувати електроприлад та перемішувати на невеликій швидкості.
  8. Заливаємо олію і перемішуємо віночком. Даємо тесту настоятися, залишивши на 20 хвилин.
  9. Прогріту сковороду промазуємо олією і виливаємо порцію тіста на гарячу поверхню. Смажимо з двох боків до рум’яності. Коли верх млинця набуде матового відтінку, беремо лопатку і, акуратно підчепивши, перевертаємо. Друга сторона смажиться швидше.
  10. Смаживши всі млинці таким же чином, подаємо до столу. Смачного!

Товсті млинці на молоці

Товсті млинці на молоці виглядають максимально привабливими. Повітряну ніжну випічку зазвичай подають на сніданок. Додатково підносять до ласощів різні смаколики – згущене молоко, сметану, варення або сиропи. Товсті млинці подобаються і дітям, і дорослим.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Дістаємо необхідний продуктовий набір заздалегідь, щоб інгредієнти набули стану кімнатної температури.
  2. У миску розбиваємо попередньо вимиті та обсушені яйця. Кладемо цукровий пісок і збовтуємо віночком, доки не утворюється піна.
  3. Вершкове масло розтоплюємо зручним способом та остуджуємо. Разом із молоком відправляємо до збитих яєць.
  4. До рідкої суміші просіюємо борошно та розпушувач тіста. Додаємо сіль.
  5. Ретельно перемішуємо віночком, щоб не залишалося грудочок. Даємо постояти. Як тільки на поверхні утворюються бульбашки, приступаємо до випікання.
  6. Суху сковороду ставимо на плиту та прогріваємо на помірному вогні. На центр розжареної поверхні виливаємо пів-половника млинця. Трохи зменшуємо нагрівання. Випікаємо, поки зверху не утворюється багато бульбашок.
  7. Далі беремо лопатку і перевертаємо млинець. Смажимо буквально хвилину.
  8. Випікаємо за таким принципом усі млинці та складаємо один на одного.
  9. Доповнюємо випічку медом, варенням або молоком, що згущує|згущає|.
  10. Подаємо до столу. Смачного!
Дивіться також:  Римська піца - 5 рецептів у домашніх умовах

Млинці на кислому молоці

Млинці на кислому молоці виходять тонкими та дуже апетитними. Приготування млинців не триватиме багато часу. Досить простий процес освоїть за наявності добре розігрітої якісної сковороди. Млинці подають самостійно або доповнюють начинками на розсуд.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кисло-молоко – 800 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – ​​для змащування сковороди.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Готуємо компоненти, перелічені у рецепті.
  2. Вершкове масло розпускаємо в мікрохвильовій печі або на вогні.
  3. Яйця ретельно промиваємо та витираємо. Розділяємо їх на білки та жовтки. Яєчні білки виливаємо в глибоку ємність і добре збиваємо віночком.
  4. В окрему чашу просіюємо муку|борошно| і кладемо яєчні жовтки. Заливаємо охолоджене розпущене вершкове масло. Всипаємо сіль та цукровий пісок. Активно перемішуємо до однорідної маси.
  5. Заливаємо молоко і ґрунтовно вимішуємо тісто до гладкості.
  6. Після чого додаємо збиті білки та обережно поєднуємо компоненти.
  7. Перевірену сковороду розміщуємо на конфорці із середнім нагріванням. Дно змащуємо олією. На розпечену поверхню виливаємо порцію млинця. Розподіляємо його обертовими рухами сковороди.
  8. Печем млинці по обидва боки до привабливої ​​золотистості.
  9. Готові вироби розміщуємо поверх один одного, складаючи в стопку. За бажання змащуємо млинці вершковим маслом. Подаємо до сніданку чи чаю. Смачного!

Класичні млинці на 500 мл молока з яйцями

Класичні млинці на 500 мл молока з яйцями готуються досить просто при використанні простих продуктів, які завжди знайдуться у будь-якої господині. Тонкі млинці подають з різними доповненнями, а за бажанням фарширують солодкими або солоними начинками.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Наперед дістаємо продукти для приготування млинців. Даємо зігрітися за кімнатних умов.
  2. У ємність з молоком кладемо щіпку солі та цукровий пісок. Додаємо 2 столові ложки олії. За бажання можна розтопити вершкове і остудити, а потім додати до вмісту.
  3. Далі вливаємо яйце. Обов’язково беремо свіже.
  4. Добре перемішуємо до однорідної консистенції. За бажання можна розмішати міксером на невеликій швидкості.
  5. Всипаємо борошно, що просіює, збагачену киснем.
  6. Сковороду поміщаємо на плиту та добре нагріваємо. Промазуємо поверхню олією. Для зручності беремо силіконовий пензлик або бинтик, змочений у маслі. Наливаємо ополоник млинця, тримаючи сковороду на вазі і обертаючи, щоб тісто рівномірно розподілилося.
  7. Смажимо, поки верх млинця не стане матовим. Після чого, підчепивши лопаткою, перевертаємо на другий бік і даємо зарум’янитися до хрустких країв.
  8. У такий же спосіб випікаємо всі млинці, складаємо їх чаркою, попередньо змащуючи кожен шматочком вершкового масла.
  9. Подаємо млинці відразу або даємо охолонути.
  10. При бажанні доповнюємо соусами, згущеним молоком або сметаною.
  11. Смачного!