Класичний борщ з мясом – 10 рецептів приготування з буряком та капустою

Класичний борщ із м’ясом – це популярна домашня страва, яку можна приготувати з різного м’яса, додати гриби, квасолю чи замінити свіжу капусту на кислу. У добірці зібрані різні варіанти, які найчастіше використовують як досвідчені кулінари, так і новачки у кулінарії. Вибирайте свій варіант та готуйте яскраве частування.

Класичний борщ з м’ясом, буряком та капустою

Класичний борщ з м’ясом, буряком і капустою готується досить просто з доступних та недорогих інгредієнтів, які легко знайдуться в будь-якому будинку. За бажання яловичину можна замінити більш бюджетним варіантом. Тут все залежить від власної переваги.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Яловичина – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Капуста білокачанна – ⅓ качана
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт. (Велика)
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як приготувати борщ із м’ясом? Сполоснувши яловичину, викладаємо в каструлю, вливаємо воду і розміщуємо на конфорці. Чекаємо на закипання, встановивши сильне полум’я. Знімаємо піну шумівкою. Зменшивши нагрівання та підтримуючи несильне кипіння, варимо півгодини. Не гаючи часу, готуємо засмажку.

Очищаємо та промиваємо овочі. Цибулю нарізаємо четвертинками і відправляємо в розпечену з олією сковороду. Морквину нарізаємо кубиком і відправляємо до цибулі. Нарізаємо кубиком помідор і відправляємо до овочів. Гасимо 5 хвилин. Буряк ріжемо, як подобається. Кладемо в сковороду. Готуємо під кришкою 15 хвилин. Шинкуємо капусту.

Подрібнену капусту відправляємо у каструлю з бульйоном. Кип’ятимо 10 хвилин.

Сковороду із заправкою знімаємо з плити. Звільнивши картоплю від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиком.

Закидаємо картоплю у каструлю. Після закипання варимо 10 хвилин.

На завершення вивантажуємо обсмажування. Кладемо сіль та перець. Закидаємо лаврушку. Даємо залишити пару хвилин. Вимикаємо вогонь. Промиту зелень дрібно рубаємо, кладемо у борщ і даємо постояти 10 хвилин.

Класичний борщ із м’ясом готовий! Розливаємо суп по порціях та доповнюємо сметаною. Подаємо до столу. Смачного!

Класичний борщ із яловичиною

Класичний борщ з яловичиною є дивовижним частуванням для домашнього обіду. Подають наваристий борщ із чорним хлібом, часником, салом та сметаною. Наваристий борщ – це страва, яка завжди виходить смачною, і навіть кулінари-початківці впораються з її приготуванням з першого разу.

Час приготування – 1 год. 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Капуста – 180 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Коріандр мелений – до смаку.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Універсальна приправа – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Готуємо продуктовий набір відповідно до рецептури. Овочі промиваємо та звільняємо від лушпиння, шкірки та шкірки, знову ополіскуємо під краном. Вибираємо м’ясо на кісточці та миємо під краном.
  2. Промите м’ясо кладемо в каструлю. Заливаємо водою та розміщуємо на вогні. Після закипання прибираємо піну, що утворилася. Варимо півтори години. Добре солимо бульйон.
  3. Замість солі можна додати універсальну приправу.
  4. Очищений лук дрібно рубаємо. Половину рубаної цибулі кладемо в бульйон.
  5. Очистивши буряк від шкірки, нарізаємо її соломкою.
  6. У сотейнику розігріваємо олію, закидаємо цибулю. Трохи обсмаживши, кладемо буряк і пасеруємо до м’якості.
  7. Очищену морквину та болгарський перець ріжемо смужками. Відправляємо до овочів та при частому помішуванні обсмажуємо 5 хвилин.
  8. Приправляємо спеціями, солимо та кладемо цукровий пісок. Закидаємо лаврушку. Заливаємо половину склянки гарячої води та гасимо під кришкою до повного випаровування вологи.
  9. Перевіряємо готовність буряка. Далі вливаємо томатну пасту консервований томат або розведену водою. Додаємо подрібнений часник. Гасимо овочі ще 3 хвилини. Якщо томат не кислий, вливаємо трохи лимонного соку чи оцту. Відключаємо нагрівання і даємо постояти під кришкою.
  10. Почищену картоплю нарізаємо кубиком і відправляємо в каструлю, коли м’ясо стане м’яким.
  11. Шинкуємо капусту. У мене молода, тож додаємо після картоплі.
  12. З бульйону дістаємо м’ясо і відокремлюємо від кісточки. Повертаємо назад у бульйон.
  13. Перекладаємо заправку в каструлю. Перемішуємо та кип’ятимо 5 хвилин. Пробуємо та при необхідності балансуємо смак. Відключаємо конфорку і даємо постояти та настоятися під кришкою.
  14. Розливаємо борщ, що настоявся, по глибоких тарілках. Кладемо сметану. За бажання подаємо сало та часник.
  15. Присипаємо рубаною зеленню і подаємо до обіднього столу.
  16. Смачного!

Класичний борщ із м’ясом зі свинини

Класичний борщ з м’ясом зі свинини виходить наваристим та поживним. Кожна господиня користується своїм рецептом приготування і багато залежить не тільки від кулінарного досвіду, а й інгредієнтів, що використовуються. Томатна паста або сік, насолода буряків, частина м’яса, що використовується – все це вносить свої корективи у смак страви.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Свинина жирна – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Капуста – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Томатний соус – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Часник – за бажанням.
  • Зелень – за бажанням.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Звільнивши овочі від шкірки, лушпиння та шкірки, ополіскуємо під краном. Томатний соус за необхідності замінюємо протертими свіжими помідорами. Промиваємо м’ясо.
  2. М’ясо кладемо у каструлю. Вливаємо киплячу воду та розміщуємо на плиті. Закип’ятивши, видаляємо піну і варимо бульйон протягом години. У процесі варіння закидаємо лаврушку. Солимо і перчимо.
  3. Трьом буряк і моркву, використовуючи середню тертку. Цибулю дрібно кришимо.
  4. Очищений болгарський перець нарізаємо і кладемо в чашу блендера і заливаємо томатним соусом.
  5. Пробиваємо компоненти до рідкого стану.
  6. Нагріваємо сковороду із олією. Закинувши цибулю та морквину, обсмажуємо 3 хвилини. Потім закидаємо буряк і всипаємо цукровий пісок. Обсмаживши 3 хвилини, виливаємо вміст подрібнювача.
  7. Томимо овочеву заправку на мінімальному вогні 8-10 хвилин.
  8. Зі звареної основи витягаємо м’ясо, знімаємо з кістки і розрізаємо на частини. Закидаємо назад у бульйон.
  9. Почищену картоплю ріжемо кубиком і відправляємо в киплячий бульйон. Готуємо 20 хвилин.
  10. Не гаючи часу, рубаємо капусту соломкою. Коли картопля стане м’якою, до супової основи додаємо овочеву обсмажування та капусту. Варимо 10-12 хвилин.
  11. Через зазначений час пробуємо борщ на смак та балансуємо за потреби. На свій розсуд кладемо рубаний часник і зелень. Відключаємо нагрівання та наполягаємо страву під закритою кришкою чверть години.
  12. Наповнюємо тарілки ароматним частуванням і подаємо на стіл із салом та цибулею. Смачного!
Дивіться також:  Галушки для супу - 10 простих рецептів приготування

Борщ з м’ясом та квашеною капустою

Борщ з м’ясом і квашеною капустою має досить цікавий смак. Готується така страва не надто довго і абсолютно не складно, але докласти деяких зусиль доведеться. Кисла капуста надає страві певної родзинки та цікавого смаку.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Свинина для бульона – 350 гр.
  • Картопля велика – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Капуста квашеная – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Томатная паста – 1,5 ст.л.
  • Буряк – 2 шт.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Відважуємо 200 г кислої капусти і віджимаємо сік. М’ясо при необхідності розморожуємо та промиваємо. Очищаємо цибулю і моркву від лушпиння та шкірки, промиваємо.
  2. М’ясо кладемо у каструлю. Закидаємо прянощі, лаврушку та спеції. Заливаємо водою та розміщуємо на плиті. Дочекавшись закипання, видаляємо піну та мінімізуємо нагрівання. Свинина має варитися при помірному кипінні.
  3. Звільнивши картоплю від шкірки і промиваючи, нарізаємо бульби кубиками і відправляємо в бульйон через 1 годину.
  4. Через годину виймаємо свинину, обережно, щоб не обпектися, ділимо на дрібні частини та відправляємо назад у бульйон.
  5. Відразу ж кладемо квашену капусту.
  6. Очищену моркву та буряк подрібнюємо на тертці. Цибулину нарізаємо кубиком.
  7. У сковороду наливаємо олію і розігріваємо. Закидаємо овочеву нарізку та пасеруємо 5-6 хвилин при частому помішуванні.
  8. Кладемо томатну пасту і вливаємо ополоник бульйону. Перемішавши, солимо і приправляємо щіпкою спецій. Перемішавши, томимо під кришкою 10 хвилин на мінімальному полум’ї. Викладаємо заправку у каструлю. Солимо та приправляємо спеціями. Готуємо 10 хвилин.
  9. Відключаємо конфорку і даємо борщу настоятися протягом 15 хвилин. Після цього тарілки наповнюємо борщем і заправляємо сметаною.
  10. Подаємо хліб та прикрашаємо зеленню.
  11. Смачного!

Класичний український борщ із м’ясом

Класичний український борщ з м’ясом – це рецепт, який може повторити будь-хто, хто має у своєму розпорядженні вільний час. Не скажу, що приготування дуже складне, але вимагатиме деяких тимчасових витрат. Ароматний наваристий борщ сподобається до смаку всім без винятку.

Час приготування – 3 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 900 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь петрушки – 40 гр.
  • Буряк – 2 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

  1. Зачищаємо від плівок та промиваємо м’ясо. Далі переміщуємо до каструлі, заливаємо фільтровану воду. Якщо шматок досить великий, розрізаємо його частини. Очищаємо одну цибулину та морквину, розрізаємо вздовж. Кладемо в каструлю. Закидаємо лаврушку та горошки перцю. Розміщуємо на вогні та доводимо до кипіння. Варимо борщову основу 1,5-2 години, періодично прибираючи піну шумівкою, що утворилася.
  2. При варінні можна злити перший бульйон, довівши до закипання. А після цього промити м’ясо, залити чистою водою, додати овочі та спеції. Варити до готовності. Через вказаний час витягаємо м’ясо. Охолодивши його, розбираємо на частини. Бульйон можна процідити або дістати лаврушку, овочі та перець за допомогою ложки. Викидаємо їх, вони більше не знадобляться.
  3. Звільняємо буряки від шкірки, промиваємо, нарізаємо соломкою або трьом за допомогою терки. Очищаємо цибулю і морквину, що залишилися. Цибулю дрібно подрібнюємо, а моркву трьом на тертці. Зазвичай я використовую із середніми отворами. Очищений корінь петрушки подрібнюємо так само як морква.
  4. Нагріваємо сковороду і наливаємо трохи олії без запаху. Закидаємо цибулю та пасеруємо пару хвилин. Далі кладемо натертий корінь петрушки та морквину. Томимо 5 хвилин, періодично перемішуючи для рівномірного прожарювання, і перекладаємо на тарілку.
  5. Долив трохи соняшникової олії, викладаємо буряк і кладемо томатну пасту. Вливаємо ополоник бульйону з каструлі та оцет. Кладемо сіль та цукровий пісок. Перемішавши, гасимо 10 хвилин при середньому нагріванні.
  6. Розміщуємо каструлю з процідженим бульйоном на вогні та чекаємо на закипання. Очищену та промиту картоплю нарізаємо звичним способом. Засипаємо у каструлю. Перекладаємо свинину у бульйон. Варимо 15 хвилин. Далі перекладаємо овочеву обсмажування з цибулі та моркви та бурякову заправку. Цинкуємо капусту і вивантажуємо в борщ, готуємо 5 хвилин.
  7. Очищений часник подрібнюємо, використовуючи часнику. Відправляємо у каструлю. Солимо і перчимо. Пробуємо, чи достатньо. Якщо ні, регулюємо смак спеціями та прянощами. Відключаємо нагрівання і даємо борщу настоятися хвилин 20. Гарячий ароматний борщ розливаємо по порціях, заправляємо сметаною і присипаємо рубаною зеленню. Смачного!
Дивіться також:  Лагман узбецький – 4 рецепта

М’ясний борщ із квасолею

М’ясний борщ з квасолею є приголомшливим частуванням, над яким варто попрацювати. Сам процес приготування є елементарним, але досить тривалим. особлива увага приділяється варінню м’яса та сухої квасолі, яку можна замінити на консервовану, що найчастіше я й роблю. Ці продукти варяться досить довго. Незважаючи на ці нюанси, рецепт не має особливих складнощів.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 220 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Капуста білокачанна – 220 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Квасоля консервована – 150 гр.
  • Буряк – 350 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Оцет яблучний – 1 ст.
  • Томатная паста – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – 2 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець запашний горошком – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа – до смаку.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

  1. Готуємо перелічені в рецептурі інгредієнти.
  2. Промиваємо яловичину і кладемо в каструлю. Наливаємо 1,5 літра води і даємо покипіти, видаляємо піну шумівкою. Деякі зливають перший бульйон та заливають чистою водою. Тут рішення за вами.
  3. Трохи солимо, кладемо горошини запашного перцю та лаврушку. Варимо до готовності яловичини. В середньому знадобиться 2 години. Час варіння залежить від виду м’яса, його частини та свіжості.
  4. Ріпчасту цибулю і моркву звільняємо від лушпиння та шкірки, і промиваємо. Цибулю дрібно рубаємо, моркву трьом на середній тертці.
  5. На розпечену з олією сковороду закидаємо овочі і пасеруємо до м’якості. Потрібно хвилин 5. Не забуваємо про регулярне помішування.
  6. Звільнивши картопляні бульби та буряки від шкірки та шкірки, промиваємо. Картоплю нарізаємо кубиком. Буряк нарізаємо соломкою або використовуємо тертку для корейської моркви. Очищаємо капусту від листя, що підв’яло, і нарізаємо соломкою.
  7. Коли цибуля з морквою спасерується, зрушуємо їх до краю. На вільне місце кладемо буряки і посипаємо цукровим піском. Кладемо столову ложку томатної пасти та перемішуємо. Злегка обсмажуємо.
  8. Після чого додаємо оцет яблучний та 50-70 мілілітрів гарячого бульйону. Перемішуємо і гасимо під кришкою 10 хвилин.
  9. Дістаємо зварену яловичину. Злегка остудивши, ріжемо на зручні шматочки.
  10. У каструлю повертаємо м’ясо. Закидаємо картоплю та капусту. Довівши до закипання, варимо 10 хвилин.
  11. Через вказаний час перекладаємо яскраву заправку. Кладемо консервовану квасолю. Готуємо 10 хвилин. Пробуємо на смак. Приправляємо меленим перцем і приправами і досолюємо при необхідності.
  12. Очищений часник і промиту зелень дрібно рубаємо.
  13. Нарізку відправляємо у борщ. Проварюємо хвилину та відключаємо конфорку. Прикривши кришкою, даємо постояти 10 хвилин.
  14. Розливаємо борщ по глибоких тарілках та додатково подаємо сметану. Смачного!

Борщ із м’ясом курки

Борщ із м’ясом курки готується просто і досить швидко на відміну від варіантів зі свининою чи яловичиною. Незважаючи на це, страва виходить наваристою і досить апетитною. Приготування борщу – справа відповідальна, але цілком здійсненна, навіть якщо її ви не готували раніше.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 600 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Капуста – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Томатная паста/кетчуп – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти для яскравої та насиченої страви.
  2. Ополіскуємо курку і поміщаємо в каструлю. Заливаємо 2,5 літра води та поміщаємо на вогонь. Дочекавшись закипання, прибираємо піну та солимо. Готуємо бульйон півгодини.
  3. Звільняємо буряк, моркву та цибулю від шкірки та лушпиння. Ополоснувши овочі, подрібнюємо. Цибулю рубаємо дрібніше. Коренеплоди натираємо на тертці.
  4. Розігріваємо сковорідку, попередньо змастивши олією. Закидаємо порубану цибулю. Пасеруємо до м’якого стану.
  5. Як тільки цибуля розм’якшиться, кладемо морквину і обсмажуємо кілька хвилин. Далі закидаємо буряк і вливаємо ополоник курячого бульйону. Кладемо чайну ложку цукрового піску. Готуємо під кришкою до м’якості борщової заправки. Потрібно хвилин 15. Далі для кольору та смаку кладемо томатну пасту, яку за бажання можна замінити кетчупом. Розмішуємо і томимо ще 3 хвилини.
  6. З качана капусти знімаємо верхнє листя. Після чого шаткуємо її соломкою.
  7. Зварену курку витягаємо з гарячого бульйону. Трохи остудивши, відокремлюємо м’якоть. вибираючи кісточки та прибираючи шкіру. Почищену картоплю нарізаємо, як завжди на суп, і кладемо в каструлю. Довівши до закипання, закидаємо нашатковану капусту і повертаємо розібране куряче м’ясо. Готуємо, поки не звариться картопля та капуста. Якщо капуста молода, кладемо її за 5 хвилин до кінця варіння.
  8. Як тільки овочі зваряться, викладаємо борщову засмажку та лаврушку. Готуємо борщ на мінімальному полум’ї 4-5 хвилин. Солимо і перчимо. За бажанням у готову страву кладемо подрібнений свіжий часник.
  9. Відключивши нагрівання, наполягаємо борщ 15 хвилин і розподіляємо по порціях. Заправивши сметаною, подаємо до столу. Смачного!

М’ясний борщ із томатною пастою

М’ясний борщ із томатною пастою підкорить усіх любителів домашньої їжі. Ситна страва готується досить просто, але потребує тривалого варіння бульйону. Ароматну яскраву страву подають зі сметаною. Таке частування, звісно, ​​не підійде для святкового варіанту, але цілком зійде для дружнього застілля. Яскрава насичена страва не соромно подати гостям.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Капуста – 300 гр.
  • Морква – 200 грн.
  • Буряк – 400 гр.
  • Оцет 6% – 1 ч.л.
  • Томатная паста – 3 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сметана – для подачі.
Дивіться також:  Як варити м’ясну солянку збірну – 6 рецептів приготування

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти. Очищаємо моркву, цибулю та часник. Промиваємо зелень. Зачищаємо м’ясо від плівок та надлишків жиру, обполіскуємо під краном.
  2. М’ясо краще використовувати на цукровій кістці. Кладемо в каструлю і заливаємо водою. Розмістивши на плиті, варимо 1,5 години, періодично знімаючи піну.
  3. Через вказаний час виймаємо м’ясо з бульйону, трохи остудивши нарізаємо кубиками.
  4. Бульйон за бажанням проціджуємо та повертаємо на вогонь. Кладемо шматочки м’яса.
  5. Очищений лук дрібно рубаємо.
  6. Промиту моркву трьом на тертці із середніми отворами.
  7. З білокачанної капусти знімаємо верхнє листя, тонко шаткуємо соломкою.
  8. Очистивши та промивши буряк, нарізаємо брусочками або натираємо на тертці для корейської моркви.
  9. Розжаривши змащену олією сковороду, закидаємо буряк і обсмажуємо при помішуванні.
  10. До обсмаженого буряка кладемо томатну пасту і вливаємо оцет. Якщо паста досить густа, трохи розбавляємо водою. Томимо хвилин 6.
  11. В окремій сковороді прогріваємо олію і пасеруємо цибулю.
  12. Після чого кладемо моркву та пасеруємо овочі разом.
  13. Звільнивши картоплю від шкірки і промивши під краном, ріжемо брусками або кубиком. У гарячий бульйон відправляємо картоплю та солимо.
  14. Коли основа повторно закипить, закидаємо капустяну нарізку. Варимо на помірному полум’ї 5 хвилин.
  15. Далі додаємо тушкований буряк і готуємо 10 хвилин.
  16. Через зазначений час додаємо обсмажену морквину та цибулю.
  17. Пробуємо на смак. Закидаємо лаврушку. Регулюємо по солі та перчимо.
  18. Наприкінці варіння очищений часник пропускаємо через часник і додаємо в борщ. Відключаємо конфорку. Прикривши, залишаємо хвилин на 20 настоятися.
  19. Готовий борщ розливаємо по тарілках. Заправивши сметаною, прикрашаємо подрібненою зеленню. Смачного!

Червоний борщ з м’ясом та грибами

Червоний борщ з м’ясом та грибами виходить з неповторним ароматом та незабутнім смаком. Страва виходить досить наваристою і ситною. Таке частування ідеальне для сімейного обіду. Приготування червоного борщу не принесе проблем. Бюджетне частування не вдарить по кишені.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Свинина – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Гриби сушені – 1 жменю.
  • Буряк середній – 2 шт.
  • Квасоля біла – 2 жмені.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Соус томатний – 1 ст.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

  1. Зачистивши свинину від плівок та сполоснувши, поміщаємо у каструлю з водою.
  2. Квасоля попередньо замочуємо з вечора. Відправляємо до м’яса. Кладемо лаврушку і солимо. Варимо до повного приготування м’яса та квасолі.
  3. Не гаючи часу, звільняємо картоплю від шкірки, промиваємо і нарізаємо довільно, як завжди для перших страв. Відправляємо у борщову основу, коли м’ясо та квасоля будуть готові.
  4. Сушені гриби замочуємо, після чого нарізаємо та відправляємо в каструлю.
  5. Тонко нарізаємо соломкою капусту.
  6. Звільнивши цибулю, моркву та буряк від шкірки та лушпиння, промиваємо. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розпеченій сковороді з олією. Коренеплоди трьом на тертці та відправляємо до цибулі. Обсмажуємо 10 хвилин. Вливаємо оцет для балансу смаку. Заправку відправляємо в каструлю за 3 хвилини до закінчення процесу варіння.
  7. У борщ кладемо томатний соус. Перемішуємо і при необхідності регулюємо смак, поперчивши та досоливши. Якщо потрібно, балансуємо щіпкою цукрового піску. Відключаємо плиту і даємо борщу настоятися.
  8. Насичений яскравий борщ приправляємо сметаною та подаємо на обідній стіл. Смачного!

Класичний борщ із м’ясом у мультиварці

Класичний борщ із м’ясом у мультиварці без клопоту повторить навіть недосвідчена господиня. Все настільки докладно розписано в описі, що помилитися не вдасться за великого бажання. Борщ виходить яскравим, із насиченим багатим смаком. Для приготування борщу потрібні прості та бюджетні інгредієнти.

Час приготування – 1 год. 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр. + кісточка для бульйону
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Оцет винний – 1 год.
  • Буряк середній – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ч. л.
  • Болгарський перець – 0,5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти та мультиварку. Очищаємо картопляні бульби. Зачищаємо та обполіскуємо яловичину.
  2. Запускаємо електроприлад у режимі «Гаріння». Очистивши цибулю та моркву від лушпиння та шкірки, ополіскуємо під краном. Дрібно нарізаємо цибулю і натираємо морквину на тертці із середніми отворами. Чашу приладу промазуємо олією без запаху. Закидаємо овочеву нарізку та обсмажуємо 3 хвилини. За відсутності програми «Гаріння» використовуємо «Гасіння».
  3. Промитий солодкий перець звільняємо від нутрощів і нарізаємо кубиками. Закидаємо до овочевої пасерування.
  4. Очищений буряк нарізаємо соломкою або брусками або використовуємо шатківницю для корейської моркви. Кладемо в чашу.
  5. Відразу ж вливаємо винний оцет.
  6. Після чого вводимо протерті томати або томатну пасту, розведену водою. Перемішуємо вміст мультиварки.
  7. З капусти видаляємо верхнє листя і шаткуємо за допомогою ножа або використовуємо економку. Зимову капусту слід перетерти руками. Кладемо в чашу і перемішуємо.
  8. Підготовлене м’ясо нарізаємо кубики та кладемо у мультиварку. Перемішавши, обсмажуємо 15 хвилин. У разі використання режиму «Гушіння» перемикаємо мультиварку в режим «Випікання».
  9. У середину кладемо кісточку від м’яса. Додаємо довільно нарізану картоплю. Солимо і перчимо. Закидаємо лаврушку та заливаємо окропом. Перемикаємо програму, встановивши на панелі керування «Варка» або «Суп» та запускаємо таймер на 1,5 години.
  10. Очищений часник і промиту зелень дрібно рубаємо і відправляємо в борщ за 3 хвилини до завершення програми.
  11. Ароматною стравою наповнюємо тарілки. При бажанні кладемо сметану і доповнюємо пампушками із салом.
  12. Смачного!