Класичний чізкейк – 10 простих та смачних рецептів приготування

Чізкейк – це ніжний десерт, що тане в роті, який прийнято відносити до кухень Європи та Америки. І навіть незважаючи на те, що це частування прийнято вважати тортом, це не зовсім правильно, тому що в його складі ви не зустрінете бісквіту та крему. Традиційно для основи використовується товче печиво з деякими добавками, а для начинки беруться різні сиромісткі продукти. Наприклад, для приготування добре підходить сирний сир, рикотта або жирний сир. Також існують різні рецепти: для деяких потрібна теплова обробка, для інших, навпаки, стабілізація на полиці холодильної камери. Але який із варіантів не припав би вам до душі, вам все одно буде неймовірно смачно!

Класичний чізкейк у домашніх умовах

Класичний чізкейк в домашніх умовах можна запросто приготувати з мінімального продуктового набору і вдосталь насолодитися вишуканим і ніжним десертом, який ідеально поєднується з чашкою латте або капучіно. Побалуйте себе, і ви не пошкодуєте!

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Печиво – 300 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Ванільний цукор – 30 гр.
  • Молоко згущене – 150 гр.

Процес приготування:

Як приготувати класичний чізкейк у домашніх умовах? Дно роз’ємного кільця встеляємо кухлем пекарського паперу.

Печиво подрібнюємо в крихту і ретельно перемішуємо із розтопленим вершковим маслом.

Формуємо основу десерту і забираємо заготовку в холод на 20 хвилин, починаємо прогрівати духову шафу до позначки в 180 градусів.

Акуратно відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки до міцних піків.

В окремій ємності змішуємо віночками сир, жовтки, згущене молоко і ванільний цукор.

Легкими рухами руки з’єднуємо білки із сирною масою.

Розподіляємо начинку поверх основи і ставимо форму (24 см.) у велике деко, заповнене водою до середини.

Випікаємо частування 60 хвилин і остуджуємо прямо в духовці.

Потім обережно знімаємо кільце і забираємо чізкейк в холодильну камеру на кілька годин.

Класичний чізкейк у домашніх умовах готовий! До столу подаємо, розрізавши на порційні шматочки. Приємного чаювання!

Чізкейк з сиром та печивом без випічки

Чізкейк з сиром та печивом без випічки, приготований з додаванням фруктового желе та печива «савоярді» – це унікальне поєднання текстур, смаків та ароматів, перед якими неможливо встояти навіть при дотриманні дієт та правильного харчування. Здивуйте своїх домочадців та гостей!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Печиво «савоярді» – 1 упаковка
  • Сир м’який – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Желе ягідне – 2 упаковки.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Цукор та м’який сир викладаємо в чашу та збиваємо міксером до розчинення кристалів.

Крок 2. Пачку желе висипаємо у воду і нагріваємо, але не кип’ятимо, даємо охолонути.

Крок 3. Переливаємо желе, що охололо, в сирну масу і збиваємо.

Крок 4. Печиво викладаємо в невелику форму так, як показано на фото.

Крок 5. Викладаємо начинку і прибираємо ласощі в холодильник до застигання.

Крок 6. Другу пачку желе прогріваємо з водою і також остуджуємо, виливаємо у форму такого ж діаметру і після остигання, укладаємо поверх застиглого сирного шару. Смачного!

Класичний чізкейк “Нью-Йорк”

Класичний чізкейк «Нью-Йорк» напевно знайомий кожному, проте далеко не всі кулінари обізнані, що приготувати такі ласощі можна і на власній кухні, причому використовуючи тільки ті компоненти, які нам пропонують у кожному супермаркеті. Відчуйте це сирне блаженство!

Час приготування – 1 год. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Печиво пісочне – 200 гр.

Для начинки:

  • Сир вершковий – 800 гр.
  • Ванілін – 1 г.
  • Яйце – 3 шт.
  • Пудра цукрова – 200 грн.
  • Вершки 33-35% – 150 мл.
  • Цедра лайма – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності все необхідне викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Пробиваємо печиво в блендері та з’єднуємо з розтопленим та охолодженим вершковим маслом, викладаємо на дно форми, устеленої пергаментом, утрамбовуємо та запікаємо 15 хвилин при 180 градусах.

Дивіться також:  Крем для торта - 10 простих і смачних рецептів

Крок 3. В іншому посуді перемішуємо віночком вершковий сир та пудру з перемеленого цукру, поступово вводимо збиті яйця і доводимо суміш до однорідності.

Крок 4. Доповнюємо начинку ваніліном, цедрою та вершками – доводимо до гладкості.

Крок 5. Викладаємо масу на основу і обертаємо жароміцний посуд фольгою (борту та дно), кілька разів ударяємо об стіл, виганяючи бульбашки повітря. Ставимо форму у форму більшого розміру з гарячою водою та готуємо десерт у духовці на водяній бані 60 хвилин при 160 градусів.

Крок 6. Після остигання чізкейк обертаємо в плівку і забираємо в холодильну камеру ще на 8-10 годин. Декоруємо та приступаємо до дегустації. Смачного!

Чізкейк з випічкою у духовці

Чізкейк з випічкою в духовці – це доступніший варіант приготування знаменитого десерту, для готування якого нам не потрібні такі дорогі інгредієнти, як сир «Філадельфія» та жирні густі вершки. Для начинки переб’ємо сметану та сир, а верхівку прикрасимо ягодами.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 100 гр.

Для начинки:

  • Сир жирний – 600 гр.
  • Сметана – 180 г.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Для верхнього шару:

  • Вишня замороженная – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Желатин швидкодіючий – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з ягідного шару: цукор розчиняємо у 250 мл. гарячої води та заливаємо сиропом вишню, залишаємо до повної розморозки при кімнатній температурі.

Крок 2. Для основи активно перемішуємо розтоплене та охолоджене вершкове масло з печивом, подрібненим у крихту.

Крок 3. Дно кільця роз’ємного вистилаємо пергаментом і розподіляємо основу, випікаємо 10-15 хвилин при 160 градусах.

Крок 4. Переходимо до начинки: сир (не менше 9%) викладаємо в миску та ретельно пробиваємо занурювальним блендером.

Крок 5. Додаємо сметану, цукор-пісок, ванільний цукор та пюруємо.

Крок 6. По одному вмішуємо курячі яйця, щоразу перемішуючи ложкою до однорідності.

Крок 7. Місткість з рум’яною основою щільно обертаємо фольгою.

Крок 8. Розподіляємо сирну суміш і ставимо форму на лист з окропом, вода повинна доходити до середини заготовки.

Крок 9. Забираємо в духовку на 80 хвилин, температура – ​​160 градусів. Забираємо фольгу і деко, чізкейк залишаємо в духовці, прочинивши дверцята.

Крок 10. Ягоди відкидаємо на сито, зберігаючи рідину. Викладаємо вишню на остиглий десерт.

Крок 11. Желатин заливаємо водою (40 мл) і залишаємо до набухання.

Крок 12. Вишневий сік (250 мл) прогріваємо не більше ніж до 60 градусів і змішуємо з желатином.

Крок 13. Розчин остуджуємо та заливаємо ягоди – відправляємо на полицю холодильної камери.

Крок 14. Коли верхівка застигла, сміливо переходимо до сервірування та подачі. Приємного вам чаювання!

Чізкейк із сирним сиром без випічки

Чізкейк з сирним сиром без випічки – це частування, для приготування якого не потрібні будь-які кулінарні навички та досвід, тому що процес елементарний і займе зовсім небагато часу. Урізноманітніть сімейне чаювання і порадуйте сім’ю ніжним десертом!

Час приготування – 2 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Печиво шоколадне – 200 гр.
  • Олія вершкове розтоплене – 80 мл.

Для начинки:

  • Сир сирний – 400 гр.
  • Сметана жирна – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Желатин – 20 гр.
  • Вода – 120 мл.
  • Шоколад молочний – 70 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед замочуємо 20 грам желатину в 120 мілілітрах води, залишаємо на 15-20 хвилин для набухання гранул.

Крок 2. Для основи пробиваємо печиво в блендері і висипаємо в тарілку, вливаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло.

Крок 3. Активно перемішуємо компоненти.

Крок 4. Масу перекладаємо у форму і злегка утрамбовуємо будь-яким зручним способом. Забираємо в морозилку.

Дивіться також:  Торт «Снікерс» - 10 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 5. Сирний сир та сметану злегка збиваємо на низьких обертах міксера.

Крок 6. Висипаємо порцію цукрового піску.

Крок 7. Збиваємо до гладкої та однорідної консистенції. Паралельно прогріваємо желатин до розчинення. Охолоджуємо та втручаємо в сирну масу.

Крок 8. Шоколад розтоплюємо та поєднуємо з 2-3 столовими ложками начинки.

Крок 9. Збираємо страву: на охолоджену основу викладаємо половину сирно-сметанного складу та половину шоколаду.

Крок 10. Злегка перемішуємо до отримання розлучень і повторюємо маніпуляцію з другою частиною компонентів.

Крок 11. Забираємо в холодильник на півтори-дві години та приступаємо до трапези. Смачного!

Шоколадний чізкейк у домашніх умовах

Шоколадний чізкейк в домашніх умовах – це справжнє задоволення, тому що до складу такого частування входять виключно жирні і неймовірно смачні інгредієнти: темний шоколад, сир сир і шоколадний сироп. Перед подачею рекомендується витримати годину у морозилці.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Вершки 33-35% – 150 мл.
  • Печиво галетне – 250 гр.
  • Сир сирний – 300 гр.
  • Сироп шоколадний – 4 ст.
  • Шоколад чорний – 85 гр.
  • Пудра цукрова – 6 ст.
  • Какао-порошок – 3 ст.л.
  • Олія вершкове розтоплене – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Печиво подрібнюємо в блендері, вливаємо дві столові ложки сиропу, розтоплене та охолоджене вершкове масло – ретельно перемішуємо.

Крок 3. На дно форми кладемо кружок пергаменту, висипаємо тісто, розрівнюємо і утрамбовуємо, відправляємо в холодильник на 15 хвилин.

Крок 4. Сирний сир кімнатної температури збиваємо з чотирма столовими ложками цукрової пудри до пишності.

Крок 5. Вливаємо в сир розтоплений шоколад і змішуємо компоненти віночками.

Крок 6. В іншому посуді збиваємо холодні вершки до стабільних піків і поєднуємо із залишками цукрової пудри, шоколадного сиропу та какао-порошку.

Крок 7. Сирний склад розподіляємо поверх основи і забираємо заготовку в морозильну камеру на 30 хвилин.

Крок 8. Покриваємо десерт збитими вершками та повертаємо у морозильну камеру ще на півгодини.

Крок 9. Посипаємо чизкейк какао і за бажанням прикрашаємо свіжими ягодами та листочками м’яти. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Японський бавовняний чізкейк

Японський бавовняний чізкейк називається так неспроста, однак такі ласощі не мають нічого спільного з класичним чізкейком, крім сирного сиру в складі. Японське частування не схоже ні на що інше, тому що має оригінальну текстуру, пористу і повітряну.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яйце – 6 шт.
  • Сир сирний – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Мука – 60 гр.
  • Крохмаль – 20 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У вогнетривку ємність відправляємо вершкове масло, молоко та сир.

Крок 2. Помішуючи, прогріваємо на водяній бані до однорідності, остудити.

Крок 3. Охолоджений склад протираємо через сито з дрібними отворами.

Крок 4. Яєчні білки збиваємо до стійких піків (7-12 хвилин), поступово додаючи половину цукру та цитрусовий сік.

Крок 5. В окремій ємності збиваємо добела жовтки, залишки цукру, ванільний цукор та сіль.

Крок 6. Акуратно змішуємо сирну масу з жовтками і жменями вводимо борошно, що просіює, змішану з крохмалем.

Крок 7. Працюючи лопаткою в одному напрямку, втручаємо білки, не осаджуючи пишність.

Крок 8. Форму вистилаємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо і ставимо ємність на водяну лазню, обернувши фольгою – випікаємо при 160 градусів протягом 50-70 хвилин.

Крок 9. Охолоджуємо випічку в відкритій духовці і стабілізуємо в холодильній камері щонайменше 4 години.

Крок 10. Приблизно за годину до подачі витягаємо з холоду та прикрашаємо на свій смак. Приємного вам чаювання!

Чізкейк випікаємо з желатином

Чізкейк без випічки з желатином – це простий у приготуванні частування, яке одночасно підкорить вас не лише ефектною подачею, а й чудовими смаковими характеристиками. Як декор будемо використовувати цитрусову комбінацію: сік та фрукти.

Дивіться також:  Тистечко «Картопля» з печива – 10 рецептів у домашніх умовах

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 220 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 100 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода – 240 мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Желатин – 25 г.
  • Сік апельсину – 150 мл.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. 100мл. води змішуємо з желатином, прибираємо на якийсь час убік.

Крок 2. Подрібнюємо печиво в блендері і перемішуємо з розтопленим та охолодженим вершковим маслом.

Крок 3. Склад розрівнюємо по дну кільця роз’ємного і відправляємо в холодильну камеру.

Крок 4. Займемося начинкою: сир протираємо через сито і з’єднуємо з цукром та сметаною.

Крок 5. У 140 мілілітрах води розчиняємо третину желатину, активно розмішуємо і переливаємо у сирну масу.

Крок 6. Переливаємо склад на основу і прибираємо в холодильник на годину-півтори.

Крок 7. Для декору апельсин нарізаємо кільцями.

Крок 8. Нагріваємо цитрусовий сік і змішуємо із залишками желатину.

Крок 9. Довільно викладаємо скибочки фруктів і неквапливо заливаємо желе.

Крок 10. Стабілізуємо в холодильнику близько двох годин та подаємо до столу. Смачного!

Випікаємо чізкейк з рікоттою

Чізкейк з рікоттою без випічки і без желатину – це вишуканий десерт, який закохує в себе при першій же дегустації, тому що ви миттєво відчуєте оригінальне поєднання білого шоколаду та ніжного сиру, що тане в роті. Перед подачею чізкейку потрібно стабілізувати в холодильнику.

Час приготування – 8 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Печиво – 200 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Рікотта – 400 г.
  • Вершки 33% – 100 мл.
  • Шоколад білий – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 50 грн.
  • Стружка кокосова – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Печиво висипаємо в блендер і подрібнюємо до крихти.

Крок 2. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або мікрохвильовій печі, остуджуємо і перемішуємо з пісочною крихтою.

Крок 3. Кільце обертаємо ацетатною плівкою та формуємо основу десерту, утрамбовуючи масу.

Крок 4. В окремій чаші перемішуємо сир із цукровою пудрою.

Крок 5. Шоколад розтоплюємо та остуджуємо до теплого стану, переливаємо у сирну масу.

Крок 6. Збиваємо міксером до легкості та пишності.

Крок 7. Окремо збиваємо холодні вершки до стабільних піків.

Крок 8. Легкими рухами руки з’єднуємо вершки та шоколадну масу.

Крок 9. Викладаємо начинку поверх пісочної основи та присипаємо кокосовою стружкою.

Крок 10. Забираємо в холодильник на всю ніч, а вранці знімаємо пробу. Смачного!

Баскський чізкейк “Сан-Себастьян”

Баскський чізкейк «Сан-Себастьян» – це ласощі, що прийшли до нас з Іспанії і підкорили серця мільйонів. Головною особливістю такого десерту є горіла скоринка, під якою «ховається» найніжніша начинка, що складається з вершків та вершкового сиру.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Сир вершковий – 750 гр.
  • Вершки жирні – 380 мл.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Шоколад молочний – 60 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідні продукти викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Сир кладемо в миску і всипаємо цукор-пісок і ванільний цукор, збиваємо на повільних обертах міксера.

Крок 3. В іншій ємності трохи збиваємо курячі яйця.

Крок 4. Об’єднуємо сирну масу з яйцями, вливаємо вершки та просіюємо борошно – замішуємо тісто.

Крок 5. Роз’ємну форму для випікання встеляємо пекарським папером.

Крок 6. Викладаємо масу і розрівнюємо за допомогою лопатки, на 45 хвилин прибираємо в духовку, попередньо прогріту до 200 градусів.

Крок 7. Остуджуємо чізкейк при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодильник на 5-6 годин.

Крок 8. Нарізаємо шматочками і укладаємо набік, поливаємо розтопленим шоколадом і насолоджуємось. Готуйте та отримуйте задоволення!

Прокрутка до верху