Класичний чізкейк «Нью-Йорк» – 8 рецептів у домашніх умовах

Класичний чізкейк “Нью-Йорк” – це вишуканий пиріг, який допоможе вам прикрасити будь-який святковий стіл, накритий з будь-якого приводу або урізноманітнити сімейне чаювання. Головною «родзинкою» такої десерту вважається ніжна текстура, що тане в роті, яка закохує в себе при першій же дегустації. Для насиченості смаку ви можете ввести до складу різноманітні м’які сири, свіжі ягоди чи фрукти. Добавки ви можете вибирати на свій розсуд.

Класичний чізкейк “Нью-Йорк” в домашніх умовах

Класичний чізкейк «Нью-Йорк» у домашніх умовах – це оригінальний десерт, який схожий як на відкритий пиріг, так і святковий торт. Ласощі поєднують м’яку пісочну основу, яка тане в роті, а також сирну начинку, яка підкорює своїми цитрусовими нотками.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Печиво – 200 гр.
  • Олія вершкове – 110 гр.
  • Сир сирний – 750 гр.
  • Цукор-пісок – 210 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Вершки – 180 мл. (33-35%)
  • Лимонна цедра – 1 ч.л.

Процес приготування:

Класичний чізкейк “Нью-Йорк” легко можна приготувати в домашніх умовах. Викладаємо на стіл продукти за списком.

Викладаємо печиво в чашу блендера або кухонного комбайна та пробиваємо в крихту.

Будь-яким зручним способом розтоплюємо вершкове масло та виливаємо гарячу масу до печива.

Старанно перемішуємо до об’єднання.

Висипаємо «тісто» на дно роз’ємної форми, розрівнюємо та утрамбовуємо дном склянки.

Забираємо заготовку на 10 хвилин у духовку, при 180 градусах. Потім даємо час повністю охолонути.

Перед випіканням рекомендується обгорнути форму у фольгу та внизу встановити ємність із водою.

Тим часом лимон ошпарюємо окропом, витираємо паперовим рушником і трьом на дрібній тертці цедру.

Два види цукру перемелюємо в кавомолці та змішуємо з сирним сиром кімнатної температури.

Злегка збиваємо масу міксером на мінімальній швидкості.

Яйця вводимо по одному, щоразу добре перемішуючи віночком.

Втручаємо цедру.

В останню чергу вливаємо вершки та знову заважаємо.

Крем виливаємо на основу та розрівнюємо.

Форму ставимо на лист і наливаємо воду до середини форми, випікаємо 60-80 хвилин при температурній відмітці в 140-160 градусів. Після цього залишаємо десерт у теплій духовці ще на годину, а потім на всю ніч прибираємо в холодильник для стабілізації. Рекомендується накрити та затягнути плівкою.

Класичний чізкейк “Нью-Йорк” готовий! Охолоджене частування витягаємо з форми та подаємо до столу. Смачного!

Чізкейк Нью-Йорк з сиром без випічки

Чізкейк Нью-Йорк з сиром без випічки – це чудовий варіант солодкого частування для тих, хто не любить і не вміє працювати з тестом, а також віддає перевагу простим і швидким рецептам. І незважаючи на те, що ласощі не піддаються тепловій обробці, смак його просто дивовижний!

Час приготування – 4 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 380 гр.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 350 г.
  • Якщо-якщо – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Молоко – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Печиво розламуємо та подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 2. Додаємо м’яке вершкове масло та запускаємо техніку ще на 30 секунд.

Крок 3. Дно кільця роз’ємного встеляємо пекарським папером і руками розподіляємо основу, формуючи невисокі бортики. Забираємо в морозилку.

Крок 4. У чашу викладаємо сметану та сир, пробиваємо занурювальним блендером.

Крок 5. Паралельно в сотейник відправляємо агар-агар, молоко та цукор – на повільному вогні доводимо до кипіння і при постійному помішуванні проварюємо 120 секунд.

Дивіться також:  Ромова баба класична - 8 рецептів у домашніх умовах

Крок 6. Загусла склад виливаємо до сирної маси і активно перемішуємо до об’єднання.

Крок 7. Викладаємо начинку на охолоджену основу і розрівнюємо лопаткою, забираємо в холодильник на три години.

Крок 8. За кілька годин знімаємо кільце і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Нью-йоркський чізкейк Рікотта

Чізкейк Нью-Йорк з рікотти, доповнений домашнім соусом з вишні – це справжнє блаженство для дегустуючих, адже ці ласощі поєднують неймовірно ніжну текстуру і яскравий неповторний смак, який ідеально скрасить будь-яке чаювання.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Рікотта – 500 г.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана – 120 гр.

Для соусу:

  • Вишня – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Крохмаль – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з основи: печиво перемелюємо в крихту та змішуємо з м’яким вершковим маслом, формуємо дно десерту, щільно утрамбовуючи тісто.

Крок 2. В окремому посуді збиваємо міксером рікотту із цукровим піском двох видів та крохмалем. Після цього вводимо 4 жовтки і сметану – знову збиваємо.

Крок 3. У чистій та сухій ємності збиваємо білки до стійких піків та акуратно втручаємось у сирну масу.

Крок 4. Викладаємо начинку на пісочну основу та випікаємо ласощі в духовці при 160 градусах протягом 50-55 хвилин.

Крок 5. Для декору в сотейник відправляємо ягоди та цукор, нагріваємо та тонким струменем вливаємо крохмаль, розмішаний у холодній воді – помішуючи, уварюємо до загусання та остуджуємо.

Крок 6. Чизкейк, що остигнув, поливаємо вишневим соусом і прибираємо в прохолодне місце мінімум на 4 години. Готуйте та отримуйте задоволення!

Чізкейк Нью-Йорк з маскарпоне

Чізкейк Нью-Йорк з маскарпоне має неймовірні смакові характеристики, а також тонкий і вершковий аромат, перед яким неможливо встояти, навіть якщо ви дотримуєтеся дієти або дотримуєтеся правильного харчування. Гармонія ніжного сиру та пісочної основи – це неймовірно смачно!

Час приготування – 9 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Олія вершкове – 110 гр.
  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Маскарпоне – 300 г.
  • Сир вершковий – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Пудра цукрова – 150 грн.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з основи: печиво перетворюємо на крихту і перемішуємо з розтопленим вершковим маслом. Паралельно прогріваємо духовку до позначки 180 градусів.

Крок 2. Роз’ємне кільце встеляємо пергаментом (дно) і розподіляємо пісочну суміш, формуючи дно та борти – випікаємо 10 хвилин і остудити.

Крок 3. Тим часом готуємо начинку: об’єднуємо два види сиру із цукровою пудрою та ванільним цукром. Виливаємо вершки.

Крок 4. Ретельно перемішуємо віночком і по одному вводимо яйця.

Крок 5. Охолоджену форму обертаємо у два шари фольги, переливаємо начинку. Градуси у духовці зменшуємо до 160.

Крок 6. Роз’ємне кільце поміщаємо в глибоке деко і вливаємо воду так, щоб рідина доходила до середини десерту. Готуємо протягом години, потім відкриваємо дверцята і залишаємо частування в такому вигляді ще на 60 хвилин. Далі десерту охолонути при кімнатній температурі.

Дивіться також:  Глазур для торта - 10 рецептів в домашніх умовах

Крок 7. Накриваємо чізкейк плівкою і прибираємо в холодильник на 6-8 годин. За бажанням декоруємо та насолоджуємося. Смачного!

Чізкейк Нью-Йорк з малиною

Чізкейк Нью-Йорк з малиною, приготований не з сирного сиру, а із суміші вершкового масла та сиру, за своєю консистенцією виходить чимось схожим на суфле, завдяки чому тане в роті у прямому розумінні. Цей рецепт спрощений, тож у вас вийде навіть з першого разу!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Малина – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером з додаванням цукрового піску та сиру.

Крок 2. Яйця вводимо по одному, щоразу ретельно перемішуючи.

Крок 3. Додаємо трохи солі та борошна – об’єднуємо на мінімальних оборотах міксера.

Крок 4. Додаємо ягоди і обережно перемішуємо лопаткою або ложкою.

Крок 5. Форму для випікання промазуємо маслом і переливаємо підготовлену масу, кілька разів ударяємо об поверхню, позбавляючись бульбашок повітря.

Крок 6. Готуємо в духовці за 180 градусів протягом півгодини.

Крок 7. Перед подачею повністю остуджуємо та приступаємо до чаювання. Смачного!

Домашній чізкейк «Нью-Йорк» із полуницею

Домашній чізкейк «Нью-Йорк» із полуницею – це вишукане частування, яке прикрасить ваш святковий стіл, накритий абсолютно з будь-якого приводу. Десерт чудово поєднується з чашкою ароматного чаю або кави, а на свій смак припадає до душі кожному, хто спробує хоча б ложечку!

Час приготування – 4 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Олія вершкове – 75 гр.
  • Печиво пісочне – 200 гр.

Для начинки:

  • Сир – 600 гр.
  • Вершки – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Додатково:

  • Полуниця – 300-800 гр.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст.
  • Желе для торта – 1 пакування.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо печиво в чаші блендера, додаємо вершкове масло кімнатної температури і вмикаємо ножі ще на 30-60 секунд.

Крок 2. Отриману масу розподіляємо по дну та борти роз’ємного кільця, розрівнюємо та утрамбовуємо – випікаємо в духовці при 160 градусах 10-15 хвилин і остуджуємо.

Крок 3. Сир та яйця кімнатної температури розтираємо зубцями вилки до однорідної консистенції.

Крок 4. Потім вводимо решту складових начинок і старанно перемішуємо віночком, міксер використовувати не слід.

Крок 5. Обертаємо кільце в кілька шарів фольги.

Крок 6. На основу виливаємо сирну масу та струшуємо для рівномірного розподілу.

Крок 7. Ставимо напівфабрикат у лист і до середини форми вливаємо окріп, готуємо при 160 градусах 60-80 хвилин. Потім остудити, відкривши дверцята духовки.

Крок 8. Після остигання, на всю ніч відправляємо на полицю холодильника.

Крок 9. На ранок готуємо декор: промиті ягоди розрізаємо на 4-6 скибочок.

Крок 10. Красиві та рівні скибочки викладаємо шарами, починаючи від бортиків.

Крок 11. Поливаємо полуницю желе, приготованим згідно з інструкцією. Акуратно знімаємо форму і перекладаємо чізкейк на блюдо сервіровки.

Крок 12. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Чізкейк «Нью-Йорк» з карамеллю в домашніх умовах

Чізкейк «Нью-Йорк» з карамеллю в домашніх умовах може приготувати кожен, причому витратити на процес доведеться не більше тридцяти хвилин! Пропонуємо вам доповнити апетитну карамель цілісним арахісом і повною мірою насолодитися дивовижним десертом.

Дивіться також:  Ганаш - 10 рецептів крему для вирівнювання та покриття торта

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Печиво – 400 гр.
  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.

Для начинки:

  • Сир сирний – 600 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Вершки – 220 мл.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Есенція ванільна – 1 ч.л.

Для карамелі:

  • Арахіс очищений – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Вершки – 150 мл.
  • Сіль – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Процес починаємо з «тесту»: печиво перемелюємо та поєднуємо з м’яким вершковим маслом та какао-порошком.

Крок 2. Дно форми вистилаємо пекарським папером і висипаємо підготовлений склад, руками формуємо основу та борти – відправляємо в холодильну камеру.

Крок 3. Переходимо до начинки: у чаші з високими бортами змішуємо яйця, сир, цукор, екстракт ванілі та вершки.

Крок 4. Ніжну сирну масу переливаємо на шоколадне тісто і випікаємо в духовці заготовку при температурі 130 градусів протягом 90 хвилин. Остуджуємо десерт прямо в духовці, прочинивши дверцята. Далі охолоджуємо в холодильнику (півгодини достатньо).

Крок 5. Займемося карамеллю: в каструлі товстостінної розтоплюємо цукор і швидко втручаємо вершкове масло.

Крок 6. Потім підливаємо гарячі вершки і прибираємо посуд з вогню, пробиваємо блендером.

Крок 7. Висипаємо горіхи та заважаємо – остуджуємо.

Крок 8. Викладаємо арахіс у карамелі на верхівку чізкейка та переходимо до сервірування.

Крок 9. Приємного апетиту!

Чізкейк Нью-Йорк з вишнею

Чізкейк Нью-Йорк з вишнею – це десерт, який вражає не лише своїми чудовими смаковими характеристиками та неперевершеним ароматом, але ще й ефектним зовнішнім виглядом. Частування виходить пишним і дуже апетитним, спробуємо!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Крекери ванільні/шоколадні – 240 гр.
  • Олія вершкове розтоплене – 8 ст.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Для крему:

  • Сир «Філадельфія» – 240 гр.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Цедра апельсина – 1 ч.л.
  • Яйця – 5 шт.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Для начинки:

  • Вишня без кісточок – 300 грн.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сік лимона – 2 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Крекери подрібнюємо у чаші блендера.

Крок 2. До отриманої крихти додаємо м’яке вершкове масло, цукровий пісок і трохи солі – розподіляємо по дну та борти форми, змащеною олією, прибираємо в морозилку.

Крок 3. У чаші блендера чи кухонного комбайна об’єднуємо борошно, сир, цедру, цукор, борошно. Після вводимо ванілін та яйця з жовтками (по одному), на цьому етапі працюємо на мінімальній швидкості віночків.

Крок 4. Переливаємо начинку на тісто і ставимо заготовку на лист – перші 12 хвилин випікаємо в духовці при 290 градусах, після зменшуємо нагрівання до 95 градусів і засікаємо 60 хвилин. Остуджуємо частування при кімнатній температурі, а потім охолоджуємо в холодильній камері.

Для ягідного шару в сотейник викладаємо вишню, висипаємо крохмаль і цукор, виливаємо цитрусовий сік – доводимо до кипіння і при постійному помішуванні уварюємо до загусання. Остуджуємо і викладаємо на верхівку. Смачного!