Класичний лагман – 10 смачних рецептів приготування лагмана

Лагман – це страва, яку прийнято відносити до кухні Середньої Азії і є чимось неповторним: поєднання наваристого бульйону, асорті овочів, кубиків м’яса і, звичайно ж, локшини, яка є «фішкою» страви. Локшина для лагмана зазвичай готується своїми руками і відноситься до «тягнутого» вигляду, кухарі дотягують заготовки до діаметра не більше ніж у три сантиметри. Однак у сучасному світі готовий напівфабрикат можна виявити і на полицях супермаркету. Для приготування підходить різне м’ясо: баранина, яловичина чи курка. Також лагман можна не тільки відварити, а й смажити, тому заздалегідь рекомендуємо вам випробувати кілька варіантів і підібрати той, який припаде вам до душі!

Лагман у домашніх умовах – класичний покроковий рецепт

Класичний лагман в домашніх умовах – це ситна і поживна страва, яка здивує вас своїм різноманіттям овочів, м’ясом, що розходиться по волокнах і чарівним ароматом, який заповнить все ваше житло ще в процесі теплової обробки. Приготувавши лише цю страву, можна запросто нагодувати велику родину.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Томатная паста – 50 гр.
  • Олія – ​​для смаження
  • Локшина для лагмана – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чилі – ⅓ шт.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати лагман за класичним покроковим рецептом в домашніх умовах? Все необхідне викладаємо на стіл: овочі очищаємо та ополіскуємо, м’ясо промиваємо та ріжемо досить великими кубиками.

У казані розігріваємо рослинну олію і протягом 10 хвилин пасеруємо подрібнену цибулю, закидаємо яловичину і випарюємо рідину, підрум’янюємо скибочки яловичини.

Засипаємо дрібні кубики моркви.

Помішуючи, обсмажуємо 4-5 хвилин.

Додаємо нарізаний солодкий перець, заважаємо та готуємо 3-5 хвилин.

Томати заливаємо окропом і видаляємо шкірку, м’якуш ріжемо на часточки і викладаємо в казан. Вливаємо томатну пасту, розведену у 100 мілілітрах води.

Через 5 хвилин додаємо нарізану почищену картоплю та часник, кільця гіркого перцю без насіння та приправи.

Склад перемішуємо і повністю заливаємо водою, зменшуємо нагрівання до мінімуму і гасимо протягом півгодини.

Далі прибираємо жароміцну ємність з конфорки і наполягаємо підливу 10 хвилин, паралельно відварюємо локшину в підсоленій воді.

Класичний лагман у домашніх умовах готовий! Розкладаємо локшину по порційним піалам та щедро поливаємо м’ясним соусом з овочами. Смачного!

Класичний лагман зі свинини

Класичний лагман зі свинини є оригінальним поєднанням пасерованих овочів з кубиками м’яса і тягнутою локшиною. Традиційно подається страва разом з бульйоном, в якому нудилися всі компоненти, і самі віддали свої соки та аромати.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Локшина – 50 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ріжемо свинину на середні бруски і висипаємо на сковороду з розпеченою олією, томимо на повільному вогні 5 хвилин.

Крок 2. До напівготового м’яса висипаємо подрібнену цибулю з морквою – заважаємо.

Крок 3. Через пару хвилин додаємо кубики помідора та солодкого перцю.

Крок 4. Слідом відправляємо нарізану картоплю, лаврушку та сіль із перцем – заливаємо інгредієнти водою і гасимо під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 5. Не гаючи часу в киплячій воді, варимо локшину. Доводимо рідину до повторного закипання та проварюємо компонент на повільному вогні 7-10 хвилин, помішуючи.

Крок 6. Потім зливаємо відвар з локшини та викладаємо у свинину з овочами.

Крок 7. Страву сервіруємо і відразу подаємо до столу. Смачного!

Смажений лагман по-узбецьки в домашніх умовах

Смажений лагман по-узбецьки в домашніх умовах можна просто і легко приготувати, проте важливо слідувати крокам, описаним у рецепті і намагатися не порушувати технологію. Для лагмана зазвичай використовуються сезонні овочі, ці компоненти можна замінювати на свій смак.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порцій – 5-6.

Інгредієнти:

  • Морквина – 2 шт.
  • Баранина – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кинза – 1 пучок.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Локшина для лагмана – 1 упаковка.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Паприка солодка мелена – 1 щіпка.
  • Перець кайєнський мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Щі зі свіжої капусти — 8 рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо баранину, промокуємо серветками та ріжемо на невеликі сегменти.

Крок 2. Очищені головки цибулі рубаємо на тонкі півкільця.

Крок 3. У казан наливаємо і прогріваємо олію, висипаємо м’ясо і швидко обсмажуємо до зміни кольору, засипаємо цибулю і перемішуємо.

Крок 4. Не гаючи часу дрібними кубиками, нарізаємо баклажан, моркву та м’якоть болгарського перцю.

Крок 5. До пасерованої цибулі відправляємо морквину, через пару хвилин посипаємо компоненти сіллю та ароматними спеціями.

Крок 6. Томати надрізаємо хрест-навхрест і на пару хвилин занурюємо в окріп, знімаємо шкірку і дрібно рубаємо м’якоть.

Крок 7. Доповнюємо склад баклажанами, помідорами та перцем – обсмажуємо близько 5 хвилин і заливаємо водою, доводимо до кипіння.

Крок 8. Додаємо кубики картоплі та зменшуємо вогонь, гасимо під кришкою 30-40 хвилин.

Крок 9. Втручаємо в готову страву часник, пропущений через прес і рубану зелень.

Крок 10. Локшину відварюємо, згідно з інструкцією, і подаємо до столу разом з наваристим м’ясним соусом. Смачного!

Класичний лагман із яловичини

Класичний лагман з яловичини – це ситна і навариста страва з багатим складом і неперевершеним ароматом. Завдяки спільній термічній обробці м’яса та овочів, інгредієнти максимально просочуються та насичуються соками та ароматами один одного.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Локшина для лагмана – 1 упаковка.
  • Зелень – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Невеликими скибочками ріжемо м’ясо, підрум’янюємо на олії, часто помішуючи лопаткою.

Крок 2. Засипаємо цибульні півкільця та доводимо до прозорості.

Крок 3. Вводимо підлогу або чверть кільця моркви, перемішуємо і обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

Крок 4. Додаємо кубики почищеної картоплі та заливаємо інгредієнти водою, кип’ятимо протягом 10 хвилин.

Крок 5. Вводимо до складу нарізку солодкого перцю та помідора, солимо та приправляємо – тушкуємо на повільному вогні до готовності кожного компонента.

Крок 6. Паралельно відварюємо локшину до стану аль-денте.

Крок 7. Розподіляємо локшину по піалах і рясно поливаємо вміст казану – дегустуємо і насолоджуємося. Смачного!

Суп лагман з куркою

Суп лагман з куркою – це страва, яка запросто замінить вам і першу, і другу страву, після такого поживного обіду ви ще довго не захочете перекушувати нічим шкідливим. Лагман – це збалансована їжа, до складу якої входять всі необхідні мікроелементи для нормальної роботи організму.

Час приготування – 1,5 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Локшина для лагмана – 100 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Болгарський перець – 150 гр.
  • Помідор – 150 гр.
  • Морквина – 100 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Приправа для курки – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування крупними кубиками ріжемо промите куряче філе і томати, дрібнішими шматочками нарізаємо очищену картоплю, цибулю, солодкий перець і моркву. Дрібно рубаємо очищений часник та зелень.

Крок 2. На розпеченій олії обсмажуємо м’ясо до золотистості, солимо і перчимо – викладаємо в тарілку.

Крок 3. На тій же сковороді протягом 5 хвилин пасеруємо морквину із цибулею.

Крок 4. Додаємо картоплю та курку, солимо та заливаємо водою – томимо на повільному вогні 15 хвилин з моменту закипання.

Крок 5. У каструлі варимо локшину протягом 5-7 хвилин.

Крок 6. Коли картопля практично готова, вводимо до складу томатну пасту, помідори та солодкий перець – перемішуємо і томимо ще 15-20 хвилин.

Крок 7. Змішуємо локшину з м’ясом та овочами.

Крок 8. Страву сервіруємо, посипаємо часником та зеленню. Готуйте та отримуйте задоволення!

Дивіться також:  Курячий бульйон — як приготувати і 10 рецептів на бульйоні

Справжній лагман в афганському казані

Справжній лагман в афганському казані – це страва, яка підкорить при першій же дегустації і більше забути про неї просто неможливо! При готуванні під тиском кожен з інгредієнтів насичується ароматами овочів, спецій і міцного бульйону.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Локшина для лагмана – 250 гр.
  • Баранина – 800 гр.
  • Болгарський перець – 400 гр.
  • Перець червоний стручковий – 1 шт.
  • Стебло селери – 100 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Редька – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатний соус – 100 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Соєвий соус – 2 ст.
  • Зерна коріандру – 0,5 год.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Бадян – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Промите м’ясо та очищені овочі ріжемо на шматочки середнього розміру.

Крок 2. Стручок гіркого перцю розрізаємо вздовж і видаляємо все насіння.

Крок 3. У казані розжарюємо олію і обсмажуємо баранину до появи характерної скоринки.

Крок 4. Додаємо цибулю та моркву, смажимо 5 хвилин, потім додаємо редьку, солодкий та гострий перці – обсмажуємо, помішуючи ще 10 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо склад соєвим і томатним соусами, спеціями та сіллю – заливаємо 500 мл води і закриваємо кришкою, гасимо півгодини після того, як пішла пара з клапанів.

Крок 6. Відварюємо локшину і розкладаємо по тарілках, додаємо суміш з тушкованого м’яса з овочами та насолоджуємось. Смачного!

Класичний лагман з картоплею та локшиною

Класичний лагман з картоплею та локшиною – це комплексна страва, багата на білки та вуглеводи. З’ївши порцію такої страви на обід, ви надовго забудете про голод і отримаєте справжнє задоволення від приголомшливого «ансамблю» інгредієнтів і прянощів.

Час приготування – 1 год. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • М’якуш свинини – 400 гр.
  • Локшина для лагмана – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Вода – 1,5 л.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Півкільцями нарізаємо цибулю, м’якоть солодкого перцю і морквину. Кубиками ріжемо м’ясо, картопля та помідори – скибочками.

Крок 2. На розпеченій олії підрум’янюємо свинину.

Крок 3. Засипаємо до м’яса моркву, цибулю і смажимо до золотистості цибулі.

Крок 4. Додаємо томати, перець, перемішуємо та обсмажуємо ще 5-7 хвилин.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу доповнюємо склад картоплею, горошинами перцю та хмелі-сунелі, заважаємо і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 6. Інгредієнти заливаємо гарячою водою і солимо, гасимо на повільному вогні під кришкою 50 хвилин.

Крок 7. Не гаючи часу, варимо локшину, згідно з інструкцією і зливаємо відвар.

Крок 8. У тарілки викладаємо порцію локшини та додаємо густий м’ясний соус, посипаємо петрушкою та трапезуємо. Смачного!

Лагман з баранини по-домашньому

Лагман з баранини по-домашньому – це оригінальна страва, яка чудово поєднує в собі суп і другу страву, відповідно, подавати лагман до столу рекомендується до обіду, тоді ви не захочете їсти аж до наступного дня! За рахунок просочення м’яса соками овочів та бульйонів, баранина у прямому розумінні слова буде розходитися по волокнах.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Баранина – 250 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Картопля – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Ріпа – 500 гр.
  • Часник – 4 зуби.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Приправи – до смаку
  • Локшина для лагмана – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Баранину зачищаємо від плівок та зайвого жиру, ріжемо на скибочки середнього розміру і підрум’янюємо на розігрітій олії.

Крок 2. М’ясо посипаємо спеціями та сіллю, додаємо рубаний часник і подрібнену цибулю з морквою.

Крок 3. Через 5 хвилин засипаємо в вогнетривкий посуд кубики помідора та солодкого перцю.

Крок 4. Томатну пасту втручаємо до овочів з бараниною.

Дивіться також:  Солянка з сосисками — 8 рецептів приготування

Крок 5. Тепер закидаємо нарізку ріпи та картоплі – заливаємо інгредієнти водою та гасимо під кришкою до м’якості всіх складових.

Крок 6. У порційні піали викладаємо відварену локшину, розподіляємо м’ясну підливу. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Домашній уйгурський лагман

Домашній уйгурський лагман – це страва, яка являє собою щось середнє між м’ясною підливою з овочами та густим наваристим супом з достатком інгредієнтів. Якщо ви любите Азію і все, що з нею пов’язано, то насолодитеся цією колоритною і шалено смачною стравою!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порцій – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яловичина/баранина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Стебло китайської капусти – 200 гр.
  • Дайкон – 200 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Болгарський перець – 100 гр.
  • Черемша – 100 гр.
  • Часник – 6 зубів.
  • Стебло селери – 100 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Часник гранульований – 0,5 ч. л.
  • Імбир мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Бадьян мелений – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Виноградний оцет – 1 ст.
  • Зелень – 50 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком

Для маринаду:

  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Оцет виноградний – 1 ст.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Бадьян мелений – 1 ч.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо м’якоть обдаємо водою і насухо промокуємо паперовими рушниками, ріжемо довгастими смужками.

Крок 2. Викладаємо баранину або яловичину в миску і додаємо всі компоненти, перелічені в графі для маринаду – добре перемішуємо і прибираємо на полицю холодильника на 1-2 години для просочення.

Крок 3. Чистимо редьку і ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Платівками такого ж розміру ріжемо і всі інші овочі (попередньо очищаємо та ополіскуємо). Важливо: всі компоненти мають бути приблизно одного розміру.

Крок 5. При постійному помішуванні смажимо в казані м’ясо 5 хвилин на гарячій олії.

Крок 6. Засипаємо дайкон та стебла пекінської капусти.

Крок 7. Доповнюємо склад скибочками часнику та пастою з протертих томатів, активно перемішуємо та томимо 3-4 хвилини.

Крок 8. Засипаємо в казан черемшу, селера, солодкий перець – смажимо 3-5 хвилин.

Крок 9. Приправляємо склад спеціями та соєвим соусом з виноградним оцтом – розмішуємо та прогріваємо 60 секунд.

Крок 10. В останню чергу вводимо кубики помідора і гасимо, доки овоч не дасть сік. Заливаємо водою та кип’ятимо протягом 10 хвилин.

Крок 11. Локшину відварюємо і сервіруємо страву, не чекаючи охолодження. Смачного!

Класичний лагман з редькою

Класичний лагман з редькою, приготований на основі тягнутої локшини та яловичини – це збалансована та ситна страва узбецької кухні, яка давно стала популярною по всьому світу. Але тут немає нічого дивного, тому що на всій планеті складно знайти, хоч щось таке ж смачне та поживне!

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Редька зелена – 300 грн.
  • Морквина – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Локшина для лагмана – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для спрощення процесу попередньо ополіскуємо та обсушуємо яловичину, очищаємо овочі – ріжемо компоненти на кубики середнього розміру. Томати обдаємо окропом і знімаємо шкірку.

Крок 2. М’ясо викладаємо на суху гарячу сковорідку і випарюємо воду 15 хвилин, далі вливаємо олію і підрум’янюємо шматочки протягом 10 хвилин.

Крок 3. До золотистих скибочок закидаємо цибулю та моркву, пасеруємо до м’якості і посипаємо сіллю з приправами.

Крок 4. Додаємо до яловичини скибочки редьки та картоплі, смажимо ще 10 хвилин та заливаємо водою, тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин та вводимо солодкий перець із помідорами. Доводимо страву готовності, тобто. томимо ще 15 хвилин.

Крок 5. Розподіляємо локшину по тарілках і розкладаємо заправку лагмана. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Прокрутка до верху