Салат “Гранатовий браслет” – це приваблива та ситна закуска, яка стане чудовим частуванням на будь-якому заході. Салат має різні інтерпретації, але основним продуктом гранат. Святкова закуска має чудовий смак. Листковий салат готується не складніше будь-якого іншого. Зварити овочі та м’ясо вийде у всіх.
Класичний салат “Гранатовий браслет” з куркою
Класичний салат “Гранатовий браслет” з куркою – холодна закуска, яку подають переважно на свята та застілля. Для салату знадобляться прості продукти, зваривши які заздалегідь, ви значно заощадите час на збирання яскравої та поживної закуски.
Інгредієнти:
на – 12 порції
- Куряче філе – 500 гр. (відварне)
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Буряк – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Гранат – 100 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати салат з курячим салатом? Готуємо продукти. Напередодні відварюємо куряче м’ясо. В даному випадку стегенець.
Морквину та картоплю добре промиваємо. Опускаємо в каструлю з водою та поміщаємо на вогонь. Закип’ятивши, зменшуємо нагрівання до помірного. Варимо третину години. Перевіривши готовність, зливаємо воду, а овочі охолоджуємо.
Вимиті буряки кладемо в каструлю з холодною водою. Розмістивши на вогні, кип’ятимо і мінімізуємо нагрівання. Готуємо буряки 1 год. Зливаємо воду та остуджуємо овоч.
Очищаємо цибулю, обполіскуємо та рубаємо кубиком.
Звільняємо зерна граната від шкірки та перегородок.
Куряче м’ясо звільняємо від шкіри та кісток. Розрізаємо на зручні шматочки.
Нагріваємо сковорідку з олією. Закидаємо курку та підсмажуємо, перемішуючи 4 хвилини. Солимо і розмішуємо. Забираємо зі сковорідки.
Доливаємо на гарячу сковорідку олію. Висипаємо цибулю і пасеруємо при помішуванні 3 хвилини.
Відключивши від вогню сковорідку, до цибулі перекладаємо м’ясо та поєднуємо складові.
З моркви знімаємо шкірку і ріжемо брусочками.
Повторюємо ті ж дії з буряком.
Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо так само, як і інші овочі.
Беремо страву, у центрі розміщуємо склянку. Навколо формуємо картопляний шар.
Щедро просочуємо майонезом.
Викладаємо морквяний шар і промазуємо майонезом.
Розподіляємо куряче м’ясо з цибулею і просочуємо соусом.
Кладемо буряк і покриваємо майонезом.
Поступово присипаємо салат гранатовими зернами. Салат забираємо в холодильник на кілька годин.
Дістаємо закуску, акуратно виймаємо склянку. Декоруємо салат листочками петрушки чи іншої зелені. Салат “Гранатовий браслет” готовий! Смачного!
Салат “Гранатовий браслет” з копченою куркою та волоськими горіхами
Салат “Гранатовий браслет” з копченою куркою і волоськими горіхами має приголомшливий зовнішній вигляд і має чудовий смак. Копчена курка надає салату цікаву родзинку та економить час на варінні м’ясного продукту. “Гранатовий браслет” чудово підійде для святкових заходів.
Час приготування – 8 год. 00 хв.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Курка копчена – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Волоські горіхи – за смаком.
- Буряк варений – 2-3 шт.
- Морква варена – 1-2 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Картопля варена – 3-4 шт.
- Яйця курячі – 2-3 шт.
- Олія – 30 мл.
- Майонез – 200 грн.
- Сіль за смаком.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора відварюємо промиту картоплю, моркву та буряк, а також яйця. Очистивши цибулю, промиваємо, кришимо кубиком. На свій розсуд маринуємо з оцтом або лимонним соком.
Крок 2. З моркви прибираємо шкірку та натираємо на великій тертці.
Крок 3. Картоплю звільняємо від шкірки і теж натираємо на великій тертці.
Крок 4. Повторюємо ті ж дії з відвареним буряком.
Крок 5. Очищаємо гранат, звільняючи зернятка.
Крок 6. Зварені яйця очищаємо та рубаємо кубиками.
Крок 7. Волоські горіхи перебираємо від шкаралупи та перегородок. Подрібнюємо ножем або качалкою.
Крок 8. Прогріваємо сковорідку з олією. Закидаємо цибулю. Підрум’янюємо 3 хвилини, помішуючи. Забираємо з вогню та остуджуємо.
Крок 9. Звільняємо копчену курку від кісток та шкіри та нарізаємо кубиками.
Крок 10. У центрі блюда встановлюємо склянку. Кладемо картоплю, солимо і промазуємо майонезом.
Крок 11. Розподіляємо половину буряків. Солимо і просочуємо провансалем. Присипаємо рубаними волоськими горіхами. Розподіляємо морквину. Солимо і промазуємо майонезом. Кладемо половину копченої курки. Просочуємо соусом. Розподіляємо підсмажену цибулю. Посипаємо відвареними яйцями. Солимо і просочуємо майонезом.
Крок 12. Укладаємо другу частину копченої курки та промазуємо майонезом. Розподіляємо буряк, що залишився. Солимо і просочуємо соусом. Декоруємо зернами гранату. Поміщаємо в холодильник проти ночі.
Крок 13. Після охолодження дістаємо склянку. Декоруємо листочками зелені та подаємо до столу. Смачного!
“Гранатовий браслет” з яловичиною
“Гранатовий браслет” з яловичиною – листкове блюдо, яке оцінять усі гості на вашому гулянні. Салат виходить соковитим та ніжним. Готується закуска досить легко. Складнощів не виникне навіть у тих, хто готує салат вперше. Зварити овочі або запекти їх зможе кожен. Яловичина також вариться нескладно. Але підготовчий процес вимагатиме деякого часу.
Час приготування – 3 год. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яловичина відварена – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – 250-300 грн.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зачистивши та сполоснувши м’ясо, опускаємо його в каструлю. Наливаємо воду. Закип’ятивши, прибираємо піну і солимо. Зменшуємо полум’я та готуємо яловичину до м’якості 1-1,5 години. Зварене м’ясо остудити.
Крок 2. Добре промиті овочі занурюємо у каструлю з водою. Розміщуємо на вогні. Закип’ятивши і прикривши кришкою, зменшуємо полум’я. Варимо картоплю та моркву 25 хвилин, буряки близько години. Відварені овочі остуджуємо та звільняємо від шкірки. Приготувати овочі можна в духовці або мікрохвильовій печі.
Крок 3. Ставимо варитися великі яйця. Опускаємо в крижану воду та звільняємо від шкаралупи.
Крок 4. Натираємо на великій тертці буряки.
Крок 5. Натираємо так само морквину.
Крок 6. Повторюємо дії із сиром.
Крок 7. Розрізаємо яловичину на кубики.
Крок 8. Подрібнюємо яйця на великій тертці.
Крок 9. Натираємо так само картоплю.
Крок 10. Волоські горіхи рубаємо на дрібні частини.
Крок 11. Звільняємо збіжжя граната від плівок. На плоску страву ставимо склянку. Кладемо картоплю, просочуємо майонезом. Укладаємо моркву, яловичину. Між шарами змащуємо майонезом. Розподіляємо горіхи та сир, просочуємо соусом.
Крок 12. Посипаємо яйцями. Змастивши майонезом, укладаємо яловичину. Просочуємо провансалем. Розподіляємо буряк і промазуємо соусом. Щедро посипаємо зернами гранату. Розміщуємо у холодильнику на 4 години. Після стабілізації виймаємо склянку. Смачного!
Салат “Гранатовий браслет” з чорносливом
Салат “Гранатовий браслет” з чорносливом – варіант, який не доставить складнощів у своїй реалізації. Закуска виглядає максимально привабливо та апетитно. Складання салату займає небагато часу, якщо попередньо відварені куряче філе та овочі. Якщо має бути важлива подія, беріть на озброєння.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 гр.
- Чорнослив – 50 гр.
- Волоські горіхи – 50 гр.
- Буряк середній – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Картопля велика – 3 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сметана – 150 грн.
- Майонез – 150 грн.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 1 ст.л.
- Часник/гранульований часник – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо куряче філе у підсоленій воді. Відварюємо 3 картоплі в каструлі або в мікрохвильовій печі. Остуджуємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці або ріжемо кубиками. З відвареними яйцями чинимо аналогічно. Варимо їх круто у підсоленій воді. Вибираємо яйця С0-С1. Дрібних яєць знадобиться 3-4.
Крок 2. Чорнослив промиваємо і запарюємо окропом. Даємо постояти, щоби тверді сухофрукти розм’якли. Відварюємо морквину та буряк. Найкраще зробити це заздалегідь. Очистивши коренеплоди, що остигли, і бульби від шкірки, натираємо овочі, використовуючи середню або велику тертку.
Крок 3. Уважно оглянувши волоські горіхи на наявність поринок, що випадково потрапили, подрібнюємо дрібніше і об’єднуємо з буряком. Присмачуємо сіллю та перемішуємо. Остиглий птах ділимо на дрібні кубики. Солимо і перчимо. Поєднуємо складові, активно перемішуючи.
Крок 4. Для просочення робимо соус, змішавши по 150 г сметани і майонезу. Солимо і перчимо. За своїм бажанням приправляємо свіжим або гранульованим часником. Змішуємо заправлення. Можна обійтись і просто майонезом. Провансаль вибираємо хорошої якості або використовуємо соус домашнього приготування.
Крок 5. По центру гарної страви встановлюємо склянку, до половини змащуємо олією, щоб простіше було витягти після збирання. Обсушуємо чорнослив і дрібно кришимо. Викладаємо картоплю, просочуємо соусом. Розподіляємо курку. Просочивши шар соусом, розподіляємо чорнослив. Посипаємо тертими яйцями.
Крок 6. Промастивши соусом, викладаємо морквину. Просочивши соусом, укладаємо буряки з горіхами. Промазуємо соусом. Гранатові зерна звільняємо від шкірки та перегородок. Декоруємо чудовий салат. Витягаємо склянку, щоб не пошкодити святкову закуску.
Крок 7. Прикрашаємо “Гранатовий браслет” мікрозеленню. Презентуємо на святковий стіл. Смачного!
Салат “Гранатовий браслет” з буряком
Салат “Гранатовий браслет” з буряком виглядає яскраво і виходить неймовірно смачним. Приготувавши якось святкову закуску, вона прикрашатиме всі застілля та особливі знакові події. Для приготування салату потрібно не так багато часу, як здається. Попередньо приготувавши необхідні продукти, салат збирається просто.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 1 год.00 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряче філе/філе індички – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Волоські горіхи – 2 ст.л.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Олія – для смаження.
- Майонез – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти. Сполоснувши коренеплоди, бульби та яйця, поміщаємо варитися на плиту. Доводимо до кипіння, зменшуємо полум’я. Зварені інгредієнти охолоджуємо, звільняємо від шкірки та шкаралупи. Варимо курку чи індичку, посоливши воду.
Крок 2. Очистивши головку цибулі, нарізаємо кубиками. Закидаємо на розпечену сковорідку з олією і пасеруємо до рум’яності. Після цього, переклавши на тарілку, остудити.
Крок 3. Охолодивши птаха, ріжемо довільно. На свій розсуд філе замінюємо м’якоттю стегна, яловичиною, язиком або копченою куркою. Морквину, буряк, картоплю та яйця подрібнюємо, застосувавши велику тертку.
Крок 4. У центрі тарілки з великим діаметром встановлюємо склянку.
Крок 5. Навколо нього кладемо терту картоплю. Солимо і прошаровуємо соусом. Майонез застосовуємо покупний гарної якості або готуємо самостійно. Соус можна приготувати на яйцях або пісний за бажанням.
Крок 6. Укладаємо відварену курку, промащену провансалем.
Крок 7. Кладемо підсмажену цибулю на курку.
Крок 8. Кладемо терту морквину. Солимо і змащуємо соусом.
Крок 9. Присипаємо тертими яйцями, поливаємо тонким шаром майонезу. Розсипаємо рубані горіхи.
Крок 10. Викладаємо тертий буряк і прошаровуємо провансалем.
Крок 11. Розрізавши гранат, дістаємо зернятка та посипаємо салат. Даємо яскравому салату настоятися, забравши в холодильник. Виймаємо склянку. Декоруємо гілочками зелені. Смачного!
“Гранатовий браслет” з яблуком
“Гранатовий браслет” з яблуком – соковита закуска з неповторною родзинкою. Листковий салат приготує навіть підліток. Для тих, хто обмежений у часі, овочі можна придбати вже зварені. Куряче філе для рецепту варять, але можна взяти готовий копчений продукт або подбати заздалегідь і зварити птицю напередодні.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Волоські горіхи – 60 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Гранат – 0,5 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Лимонний сік – 20мл.
- Майонез – 150 грн.
- Сіль за смаком.
- Зелень для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Ополіскуємо овочі. Готуємо в пакеті із застосуванням мікрохвильової печі або відварюємо в каструлі. Зваривши овочі, охолоджуємо плоди і позбавляємо шкірки. Три картопля і морквину на великій тертці.
Крок 2. Обдаємо куряче філе під краном. Опускаємо в сотейник із водою. Розмістивши на плиті, чекаємо на закипання. Мінімізуємо нагрівання та варимо третину години. Охолодивши, дрібно ріжемо.
Крок 3. Зваривши круто яйця, охолоджуємо в крижаній воді і звільняємо від шкаралупи. Подрібнюємо яйця теркою з великими отворами.
Крок 4. Очистивши цибулю, дрібно кришимо. Обсмажуємо до легкої рум’яності на олії.
Крок 5. Оглянувши горіхи, щоб не потрапило шкаралупок, обсмажуємо на сухій сковорідці. Подрібнюємо будь-яким зручним способом. Промиваємо яблука, знімаємо шкірку економкою і крупно натираємо на тертці. Поливаємо цитрусовим соком.
Крок 6. На плоску страву ставимо по центру склянку. Кладемо першим шаром картоплю. Просочивши майонезом, кладемо терту морквину. Повторивши майонезне просочення, розподіляємо нарізану курку. Прошаровуємо майонезом.
Крок 7. Розподіляємо обсмажену цибулю. Посипаємо тертими яйцями та рубаними горіхами. Формуємо яблучний шар і просочуємо майонезом. Звільнивши гранат від перетинок, присипаємо зернами верх салату. Поміщаємо страву в холодильник.
Крок 8. Салат, що просочився, дістаємо з холодильника, акуратно витягаємо склянку. Посипаємо листочками петрушки. Смачного!
“Гранатовий браслет” без додавання буряків
“Гранатовий браслет” без додавання буряків – чудовий варіант для новорічного столу, якщо традиційне “Олів’є” та “Оселедець під шубою” вже набридли. Листкове частування виглядає по-святковому привабливо. Складнощів приготувати салат не виникне. Рецепт освоїть будь-яка господиня.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 12
Інгредієнти:
- Куряче м’ясо (філе, стегенце) – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Волоські горіхи – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Зерна граната – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – 200 грн.
- Сіль за смаком.
- Зелень для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Промив птицю, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Поміщаємо на газ і чекаємо, коли вода закипить. Посоливши, забираємо піну. Зменшуємо полум’я і готуємо 25 хвилин. Остуджуємо птаха.
Крок 3. Промиваємо картоплю та морквину. Опускаємо у каструлю з водою. Встановлюємо на конфорці. Помітивши активне вирування, мінімізуємо нагрівання. Варимо 25 хвилин. Остуджуємо.
Крок 4. Сполоснувши яйця, варимо круто. Поміщаємо в холодну воду, а потім звільняємо від шкаралупи.
Крок 5. Почистивши картоплю від шкірки, крупно трьом на тертці.
Крок 6. Повторюємо ті ж дії з морквиною.
Крок 7. Цибулю очищаємо і подрібнюємо.
Крок 8. Звільняємо курячу м’якоть від шкіри та кісточок. Поділяємо на волокна або ріжемо.
Крок 9. Волоські горіхи позбавляємо шкаралупи та перегородок. Розділивши на частини, підсушуємо на сухій сковорідці.
Крок 10. Очищаємо зерна гранату від перетинів.
Крок 11. Очищені яйця дрібно кришимо.
Крок 12. На блюдо ставимо склянку. Формуємо курячий шар. Солимо небагато. Покриваємо майонезом. Посипаємо подрібненою цибулею. Робимо картопляний шар. Змащуємо майонезом.
Крок 13. Розподіляємо морквину, солимо і поливаємо майонезом.
Крок 14. Присипаємо рубаними горіхами та яйцями. Просочуємо провансалем.
Крок 15. Декоруємо гранатовими зернами по всій поверхні. Забираємо на просочення в холод на 4 години.
Крок 16. Виймаємо склянку. Прикрашаємо гілочками кропу. Смачного!
Салат “Гранатовий браслет” з сиром
Салат “Гранатовий браслет” з сиром має не тільки ефектну подачу, але й смак, що запам’ятовується. Ніжна закуска стане чудовим варіантом для свят. Для реалізації простого рецепту знадобиться деякий час. Зварити продукти можна з вечора, щоб не витрачати час у процесі збирання.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Мова відвареної – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – 200 грн.
- Сіль за смаком.
- Зелень для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Промив язик, опускаємо в каструлю з водою. Дочекавшись активного вирування, прибираємо шумівкою піну. Зменшуємо полум’я і продовжуємо варіння. Потрібно 2-2,5 години. Остуджуємо зварений продукт, опустивши в крижану воду.
Крок 2. Очистивши язик, ріжемо його кубиками.
Крок 3. Промиваючи картоплю під краном, варимо її в шкірці 20 хвилин. Охолодивши і звільнивши від шкірки, крупно натираємо на тертці.
Крок 4. Аналогічним чином чинимо з морквиною.
Крок 5. Повторюємо ті ж дії з буряком. На варіння буряків потрібно близько години.
Крок 6. Зваривши круто яйця, поміщаємо у холодну воду. Очистивши від шкаралупи, натираємо на великій тертці.
Крок 7. Крупно три на тертці сир.
Крок 8. Очищену цибулю подрібнюємо кубиками.
Крок 9. Розрізавши гранат на частини, звільняємо зерна від перегородок.
Крок 10. Перевернути склянку розміщуємо по центру плоскої страви. Розподіляємо терту картоплю. Просочивши майонезом, розкладаємо язик і посипаємо цибулею.
Крок 11. Змастивши провансалем, присипаємо подрібненими яйцями. Прошаровуємо соусом. Кладемо моркву, просочену майонезом. Посипаємо сиром, злегка поливаємо соусом. Розподіляємо буряк.
Крок 12. Посипаємо гранатовими зернами і даємо просочитися, поставивши на 4 години в холод.
Крок 13. Викручуючими рухами дістаємо склянку. Кладемо гілочку петрушки, видаливши жорстке стебло. Смачного!
“Гранатовий браслет” з маринованою цибулею
“Гранатовий браслет” з маринованою цибулею – закуска, яка готується швидше за попередні варіанти. Щоб зварити картопля максимально швидко, можна використовувати мікрохвильову піч. Для тих, хто нікуди не поспішає, картопля відварюємо звичним способом. Салат виходить неймовірно смачним, завдяки хрусткій цибулі.
Час приготування – 3 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряча грудка копчена – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста середня – 3 шт.
- Гранат – 3 шт.
- Картопля середня – 6 шт.
- Яйця курячі – 7 шт.
- Майонез – 200 грн.
- Сіль за смаком.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Оцет – 1 ст.
- Персики/нектарини для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти. Напередодні відварюємо круто яйця та картопля у мундирі. Охолодивши зварені продукти, звільняємо від шкірки та шкаралупи. Очищаємо цибулини.
Крок 2. Очищені цибулини подрібнюємо. Солимо і посипаємо цукровим піском. Розмішавши, поливаємо оцтом і даємо промаринуватися протягом 15 хвилин.
Крок 3. Копчену курячу грудку звільняємо від шкіри та кісток. Нарізавши кубиками, на плоскій тарілці формуємо кільце. Для зручності за бажанням у центрі розміщуємо склянку.
Крок 4. Поливаємо майонезом, віджимаємо мариновану цибулю і посипаємо курку.
Крок 5. Відварену картоплю крупно натираємо на тертці і розподіляємо наступним шаром. Солимо за смаком.
Крок 6. Прошаровуємо майонезом. Подрібнюємо яйця.
Крок 7. Формуємо яєчний шар.
Крок 8. Промазуємо майонезом. Очищаємо гранат, прибираємо перегородки та плівочки.
Крок 9. Посипаємо салат гранатовими зернами. Даємо просочитися, помістивши у холодильник і витримавши там кілька годин.
Крок 10. Декоруємо за власним бажанням. У мене як декор нектарини без шкірки. Смачного!
“Гранатовий браслет” з куркою та грибами
“Гранатовий браслет” з куркою та грибами буде шикарною прикрасою на святах. Яскрава закуска виходить ніжною і добре втамовує голод. Якщо має бути захід, обов’язково слід скористатися рецептом. Усі, хто покуштує частування, залишаться задоволеними та ситими.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Волоські горіхи – 30 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Печериці – 200 гр.
- Майонез – 180 грн.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Очистивши або сполоснувши печериці, довільно кришимо їх. Очистивши цибулю, рубаємо кубиком. Розжарюємо сковорідку та закидаємо гриби, випарюємо вологу. Наливаємо олію. Розмішавши, кладемо рубану цибулю. Підсмажуємо вміст 5 хвилин, іноді перемішуючи. Присмачуємо сіллю та перцем.
Крок 2. Вимиті коренеплоди та бульби варимо, не очищаючи від шкіри. Охолодивши овочі, звільняємо від шкірки і крупно натираємо на тертці. Варимо круто яйця та куряче філе. Промиту зелень подрібнюємо. На плоскій страві формуємо кільце з тертої картоплі, промазавши майонезом, посипаємо зеленню.
Крок 3. Кладемо натертий буряк і прошаровуємо провансалем. Охолодивши куряче філе, дрібно нарізаємо і розподіляємо наступним шаром.
Крок 4. Перчимо і щедро просочуємо майонезом. Приготовлені гриби з цибулею перекладаємо на серветки, щоб позбутися надлишків олії та залишків вологи, яка не встигла випаруватися. Майонез використовуємо магазинний чи приготований власноруч.
Крок 5. Після чого формуємо грибний шар на курячому шарі. Просочуємо соусом.
Крок 6. Тертий морквиною посипаємо грибний шар. Присмачуємо майонезом. Горіхи обсмажуємо на розпеченій сковорідці без олії. Охолодивши їх, рубаємо якомога дрібніше і посипаємо моркву.
Крок 7. Очистивши яйця від шкаралупи та натерши на великій тертці, формуємо наступний шар. Просочуємо соусом. Кожен продукт можна окремо змішати з майонезом і потім формувати шари. Так салат швидше просочиться.
Крок 8. Прикривши плівкою, щоб салат не просочився запахами з холодильника, поміщаємо страву просочуватися на кілька годин. Промитий гранат розколюємо по центру, прибираємо плівки та дістаємо зернятка. Присипаємо салат гранатом, прикрашаємо мікрозеленню. Смачного!