Класичний салат «Ненажера» – це відома страва яку люблять завдяки його багатому смаку та яскравому аромату, перед яким неможливо встояти! Салат «Ненажера» складається з тонко нарізаних овочів, деякі з яких пасеруються на олії до апетитного золотистого відтінку, копченого або відвареного м’яса з додаванням соусу майонезу. Цей салат має ніжний смак та ефектний зовнішній вигляд, який не залишить байдужим жодного гурмана. Салат «Обжорка» можна запросто подати до столу, як самостійну страву, тому що в його складі вже є все необхідне для повноцінного їди: білки, жири та вуглеводи, так і поєднувати з іншими стравами!
Класичний салат «Ненажера» з куркою та солоними огірками
Класичний салат «Обжорка» з куркою та солоними огірками – це вишукане поєднання ніжного м’яса та солоних огірків, що похрумтують, приправлене майонезом і зеленню. Цей салат відмінно підійде як для повсякденного обіду, так святкового столу. Поєднання солодкуватих ноток курячого м’яса та кислоти огірків збагачує його неповторним смаком.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Куряче філе – 300 гр.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 4 гілки
- Майонез – 4 ст.л.
- Олія – для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат «Обжорка» за класичним рецептом? Куряче філе заливаємо водою і солимо, відварюємо близько 20 хвилин з моменту закипання і охолоджуємо.
Тим часом знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно рубаємо головку, пасеруємо на розігрітій олії до світло-коричневого відтінку.
Додаємо терту на тертці моркву та обсмажуємо компоненти до м’якості, солимо та перчимо. Викладаємо засмажку в тарілку, намагаючись залишати всю олію у сковороді.
Курку, що остигнула, нарізаємо кубиком і викладаємо на плоску страву.
Зверху розподіляємо обсмажені інгредієнти.
Висипаємо рубані огірки.
Поливаємо майонезом для соковитості.
Закуску посипаємо подрібненим кропом, сіллю та щіпкою перцю. Перемішуємо та прибираємо на полицю холодильника для просочення на півгодини.
Класичний салат «Ненажера» готовий! Ароматний салат сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!
Салат «Обжорка» з м’ясом яловичини
Салат «Обжорка» з м’ясом яловичини – це апетитна страва з ніжними скибочками м’яса, маринованими огірками та досить жирним соусом. Соковитий смак м’яса чудово поєднується із кисло-солодким смаком огірків, створюючи неповторний баланс смаків. Ця закуска стане чудовим вибором для тих, хто любить насичені та поживні закуски.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- М’якуш яловичини – 300 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста/червона – 1-2 шт.
- Огірок солоний/маринований – 150-200 гр.
- Часник – 1-2 зуби.
- Олія – 3 ст.л.
- Петрушка – до смаку.
- Майонез – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. До м’якості відварюємо м’ясо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо соломкою або розбираємо по волокнах.
Крок 2. Головку цибулі очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями чи пір’ям.
Крок 3. Моркву подрібнюємо за допомогою терки для овочів корейською.
Крок 4. Розігріваємо столову ложку рослинної олії та обсмажуємо цибулю 3-5 хвилин на помірному полум’ї, часто помішуючи.
Крок 5. В іншому жароміцному посуді розжарюємо залишки рослинної олії і 5-7 хвилин обсмажуємо моркву.
Крок 6. Довгаю соломкою ріжемо солоні огірки.
Крок 7. Поєднуємо всі компоненти (продукти повинні охолонути до кімнатної температури), посипаємо меленим перцем і сіллю, заправляємо майонезом.
Крок 8. Перекладаємо закуску в блюдо сервіровки, прикрашаємо петрушкою і подаємо до столу. Смачного!
Салат «Обжорка» з копченою ковбасою
Салат «Обжорка» з копченою ковбасою – це смачна страва з ароматною копченою ковбасою, свіжими огірками та соковитою зеленню. Специфічний смак ковбаси та соковиті шматочки овочів роблять цей салат по-справжньому апетитним. Яскрава та ароматна закуска ідеально підійде для тих, хто цінує традиційні смаки та простоту приготування.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Майонез – 2-3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Коренеплоди очищаємо та промиваємо під струменем води, огірок виймаємо з розсолу.
Крок 2. Тонким пір’ям нарізаємо цибулю і обсмажуємо на соняшниковій олії 2 хвилини.
Крок 3. Додаємо соломку моркви та смажимо, помішуючи, ще близько 5 хвилин. Засмаження викладаємо на тарілку і даємо час охолонути.
Крок 4. Не гаючи часу, ріжемо ковбасу соломкою і висипаємо в салатницю.
Крок 5. Аналогічним чином подрібнюємо солоний огірок.
Крок 6. Додаємо обсмажені овочі, майонез та сіль із перцем.
Крок 7. Інгредієнти старанно перемішуємо і за наявності часу забираємо в холод для просочення. Смачного!
Класичний салат «Ненажера» з корейською морквою
Класичний салат «Ненажера» з корейською морквою – це свіжий та апетитний салат із хрумкою морквою, засмажкою, солоними огірками та апетитним майонезом. Аромат і смак корейської моркви надають цій закусці особливої пікантності та привабливості. Спробуйте приготувати цей салат для пікніка або сімейної вечері, страва обов’язково підкорить ваші смакові рецептори.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе куряче відварене – 150 гр.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Огірок солоний/маринований – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Кріп – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності та прискорення процесу викладаємо продукти на стіл.
Крок 2. Очищену цибулю ріжемо чверть кільцями.
Крок 3. Злегка підрум’янюємо на олії і перекладаємо в піалу.
Крок 4. Огірок ріжемо соломкою і прогріваємо на сухій сковорідці до випаровування розсолу, відправляємо до цибулі.
Крок 5. Додаємо брусочки відвареного курячого м’яса.
Крок 6. Доповнюємо склад рубаною зеленню, морквою, майонезом, сіллю та перцем.
Крок 7. Перемішуємо та викладаємо на порційні тарілки за допомогою кулінарного кільця. Готуйте та отримуйте задоволення!
«Обсмажування» з грибами
“Ненажера” з грибами – це незвичайне поєднання ароматних грибів, маринованих огірків і ніжної зелені, приправлене майонезом. Гриби надають цьому салату насичений і спокушаючий аромат, який чудово доповнюється різносолами. Соковитий та апетитний, цей салат буде чудовим вибором для легкої вечері або домашнього прийому гостей. Спробуйте додати трохи лимонного соку для яскравішого смаку.
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Огірок маринований – 200 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Майонез – 80 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину заливаємо водою і доводимо до кипіння, солимо і проварюємо протягом години. Перекладаємо на тарілку і даємо час охолонути.
Крок 2. Охолоджене м’ясо розбираємо на довгасті волокна.
Крок 3. Знявши лушпиння з цибулі, нарізаємо голівку півкільцями, печериці ріжемо на слайси.
Крок 4. Розігріваємо рослинну олію та обсмажуємо до золотистості гриби з цибулею, остуджуємо.
Крок 5. Мариновані огірки нарізаємо смужками та злегка віджимаємо від розсолу.
Крок 6. З’єднуємо компоненти в салатнику, включаючи пікантну моркву, майонез та сіль із меленим перцем.
Крок 7. Активно перемішуємо та знімаємо пробу. Смачного!
Салат «Обжорка» з квасолею
Салат «Обжорка» з квасолею – це смачне та оригінальне поєднання високобілкової квасолі, сиру, копченої ковбаси та кремового майонезу. Квасоля надає страві відмінну ситість і робить її поживнішим. Така закуска стане чудовим вибором для днів, коли хочеться чогось смачного, ситного та незвичайного.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порцій – 1.
Інгредієнти:
- Ковбаса копчена – 70 гр.
- Сир твердих сортів – 50 грн.
- Квасоля консервована – 3 ст.
- Помідор – 1 шт.
- Майонез – 2 ч.л.
- Петрушка – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Тонкою та довгастою соломкою ріжемо ароматну ковбаску.
Крок 2. Озброюємося теркою з великими отворами та подрібнюємо сир.
Крок 3. Великими часточками нарізаємо соковитий помідор.
Крок 4. Об’єднуємо нарізані компоненти, а також квасолю, майонез та петрушку.
Крок 5. Закуску солимо та перчимо, орієнтуючись на свій смак і дегустуємо. Смачного!
Салат «Обжорка» з печінкою та морквою по-корейськи
Салат «Обжорка» з печінкою та морквою по-корейськи – це страва з оригінальним поєднанням ніжної печінки, пікантної моркви та пряним ароматом, що пробуджує апетит. Печінка надає салату особливий смак і робить його більш насиченим та поживним. Така гармонія продуктів стане справжнім відкриттям для поціновувачів оригінальних закусок.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Печінка – 200 гр.
- Морква по-корейськи – 80 гр.
- Огірок маринований – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка
- Майонез – до смаку
Процес приготування:
Крок 1. Печінку заливаємо водою, солимо і варимо на помірному вогні 30-40 хвилин, також круто відварюємо яйця. Очищаємо коренеплоди.
Крок 2. Цибулину нарізаємо чверть кільцями і маринуємо в оцті, цукрі та солі.
Крок 3. Огірки ріжемо довгастими брусками.
Крок 4. Аналогічним способом подрібнюємо очищені яйця.
Крок 5. У чашу з високими бортиками висипаємо моркву, огірки, яйця, мариновану цибулю.
Крок 6. Додаємо печінку, нарізану соломкою, рубану петрушку та майонез.
Крок 7. Склад добре перемішуємо і подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
«Ненажера» зі свининою
«Ненажера» зі свининою – це соковитий салат із маринованими хрусткими огірками, м’яким м’ясом та ароматним майонезом. Соковита свинина та кислі огірки створюють дивовижне поєднання смаків, які неможливо забути. Ця страва стане чудовим вибором, як для сімейної вечері, так і для дружньої вечірки з будь-якого приводу.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Свинина відварена/запечена – 250 гр.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Олія – для смаження.
- Майонез – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти: очищаємо морквину та цибулю, огірки промокуємо серветками від надлишків розсолу.
Крок 2. Моркву подрібнюємо за допомогою терки для овочів корейською, дрібно рубаємо цибулину.
Крок 3. Пасеруємо овочі на розігрітій олії 5-7 хвилин, солимо і перчимо. Остуджуємо.
Крок 4. Свинину та огірки нарізаємо соломкою та висипаємо в салатник.
Крок 5. Додаємо засмажку та часник, пропущений через прес.
Крок 6. Заправляємо майонезом і даємо трохи просочитися. Смачного!
Смачний салат «Ненажера» з копченою куркою
Смачний салат «Обжорка» з копченою куркою – це легка страва зі шматочками ароматної курячої грудки, солоними огірками та запашними сухариками, приготованими своїми руками, що подається з майонезом. Ніжне м’ясо та копчений аромат створюють унікальний смак цієї закуски. Прикрасьте салат зеленню та свіжими овочами, та подайте до столу.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе куряче копчене – 200 гр.
- Батон – 3-4 скибочки
- Огірок солоний – 5-6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Майонез – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Продукти за списком викладаємо на робочу поверхню.
Крок 2. Батон ріжемо акуратними кубиками і швидко підрум’янюємо на розпеченій сковороді.
Крок 3. Терту моркву і подрібнену цибулю пасеруємо на розігрітій олії до м’якості та золотистості.
Крок 4. Солоні огірки довільно нарізаємо і висипаємо в глибоку ємність.
Крок 5. Додаємо охолоджену засмажку, кубики копченого м’яса та сухарики.
Крок 6. Заправляємо закуску майонезом, а також не забуваємо посолити та поперчити. Смачного!
Як приготувати салат «Обжорка» з сухариками.
Як приготувати салат «Обжорка» з сухариками – це просте та смачне блюдо, основними інгредієнтами якого є мариновані огірки, квасоля та м’ясо, заправлені майонезом. Хрусткі сухарики та соковиті огірки створюють пікантний смак страві, яка сподобається як дорослим, так і дітям.
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 15-20 хв.
Порцій – 4-5.
Інгредієнти:
- Філе куряче відварене – 1 шт.
- Квасоля консервована – 1 ст.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуби.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Батон – 4 скибочки
- Олія – 1 ст.л.
- Майонез – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Довгаватою соломкою нарізаємо маринований огірок і моркву, цибулю дрібно рубаємо.
Крок 2. Морквину обсмажуємо на олії до розм’якшення.
Крок 3. Відварене м’ясо довільно подрібнюємо або розбираємо по волокнах.
Крок 4. У салатник викладаємо моркву, курку, рубаний часник, цибулю, квасолю, огірки.
Крок 5. Салат заправляємо майонезом і водночас швидко підрум’янюємо кубики батона.
Крок 6. Декоруємо закуску золотистими сухариками та приступаємо до дегустації. Смачного!