Класичний суп рамен – 10 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Класичний суп рамен – це ароматна та насичена страва японської/корейської кухні, приготована на основі міцного м’ясного бульйону з додаванням локшини та різних овочів. Суп рамен відрізняється ніжним смаком та унікальним поєднанням інгредієнтів, які створюють ідеальний баланс між пікантністю та ніжністю. Готується він досить швидко та легко, тому є відмінним вибором для ситного обіду чи вечері. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете зварити азіатську страву на основі птиці або червоного м’яса, доповнити яйцями, ароматною зеленню або безліччю інших компонентів. Спробуйте приготувати цю смачну страву та порадуйте себе та близьких!

Класичний корейський суп рамен у домашніх умовах

Класичний корейський суп рамен у домашніх умовах – це ароматний та насичений суп, який можна легко приготувати самостійно. Основу супу складають спеціальні локшина та курячий бульйон, у якому плавають пряні спеції та овочі. Такий суп стане чудовою вечерею для всієї родини і дозволить спробувати справжній смак Сходу прямо вдома.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Кунжутна олія – ​​2 ст.л.
  • Курка – 700 гр.
  • Локшина – 500 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Часник – 3 зуб.
  • Корінь імбиру – 1 ст.л.
  • Бульйон – 1 л.
  • паста місо – 3 ст.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Гриби – за смаком
  • Овочі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Мирин – 2 ст.л.
  • Вода – 6 ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати класичний корейський суп рамен у домашніх умовах? Згідно зі списком, представленим вище, готуємо продуктовий набір.

Курку промиваємо і обробляємо: позбавляємося шкіри, хрящів і кісточок.

Кісточки заливаємо водою, солимо і проварюємо близько 15 хвилин з моменту закипання. Однак, якщо ви обмежені в часі, то можна використовувати просто воду.

Паралельно відварюємо яйця так, щоб жовток залишався злегка рідким. Остуджуємо, очищаємо і розрізаємо навпіл.

Довільно подрібнюємо очищений корінь імбиру, білу частину зеленої цибулі та зубці часнику.

Подрібнені компоненти висипаємо в сотейник з розігрітою кунжутною або олією, помішуючи, смажимо близько 60 секунд на середньому полум’ї.

У ополонику бульйону розводимо вказану кількість місо пасти.

Обсмажені компоненти заливаємо бульйоном, місо пастою, соєвим соусом та ще однією столовою ложкою кунжутної олії.

Доводимо склад до кипіння і закидаємо скибочки м’яса, а також будь-які овочі та гриби, які є під рукою. Проварюємо на повільному полум’ї до готовності всіх інгредієнтів.

У цей час відмірюємо необхідну кількість локшини.

Занурюємо локшину в бульйон і томимо ще кілька хвилин, періодично помішуючи.

Розливаємо рамен по порційним піалам і прикрашаємо половинками яєць, зеленою цибулею, мирином і всім, що душа забажає. Готуйте та отримуйте задоволення!

Рамен з куркою та яйцем у домашніх умовах

Рамен з куркою і яйцем в домашніх умовах – це легка, але ситна страва, яка припаде до смаку всім любителям азіатської кухні. Ніжне куряче філе, варене яйце та ароматний бульйон утворюють ідеальне поєднання у цьому ситному супі. Добавками до рамену можуть бути свіжі зелень і кунжут, які додають страві неповторний смак.

Час приготування – 4 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Локшина для рамен – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • паста місо – 2 ст.
  • Соус соєвий – 100 мл.
  • Вино біле – 50 мл.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.

Для бульйону та подачі:

  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 3 л.
  • Гомілка куряча – 400 гр.
  • Морквина – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Коренеплоди очищаємо і розрізаємо навпіл, обполіскуємо птаха та пір’я зеленої цибулі. Відварюємо яйця 7 хвилин з моменту закипання, на 5-10 хвилин занурюємо у крижану воду та очищаємо від шкаралупи.

Крок 2. М’ясо поміщаємо в каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння і позбавляємося пінки. До курки закидаємо цибулю, моркву та сіль – томимо на повільному полум’ї близько 4 годин, потім відокремлюємо м’ясо від кісток, бульйон проціджуємо. Літр бульйону з’єднуємо з місо-пастою і доводимо до кипіння.

Крок 3. Для того, щоб замаринувати яйця, ретельно змішуємо соєвий соус з цукровим піском і вином. В отриману суміш викладаємо яйця та залишаємо на три години для просочення.

Крок 4. Локшину відварюємо за інструкцією та зливаємо відвар, розподіляємо по піалах і в кожну порцію додаємо половинки маринованих яєць та курки. Заливаємо киплячим бульйоном.

Дивіться також:  Як варити м’ясну солянку збірну – 6 рецептів приготування

Крок 5. За бажанням прикрашаємо суп часточками лайма, чилі та зеленою цибулею. Дегустуємо та насолоджуємося. Смачного!

Класичний японський суп рамен

Класичний японський суп рамен – це вишукана страва, яка підкорить серця навіть найвимогливіших гурманів. В основі цього супу лежить ніжна яловичина, курка чи свинина, а також свіжі овочі та прянощі. Ароматний бульйон, приготований за всіма правилами японської кухні, робить цю страву по-справжньому смачною та апетитною.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вода – 600 мл.
  • Свинина – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 20 грн.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Соль – 0,3 ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Для варіння локшини:

  • Локшина – 80 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Соль – 0,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл все потрібне. Насамперед круто відварюємо яйця.

Крок 2. Під струменем води промиваємо свинину і нарізаємо м’якуш довгастими «стрічками».

Крок 3. На великі сегменти розрізаємо корінь імбиру, часник та пір’я зеленої цибулі.

Крок 4. Свинину заливаємо водою, доводимо до кипіння і позбавляємось пінки. Додаємо сіль, цибулю, імбир та часник – проварюємо 20-25 хвилин на помірному полум’ї.

Крок 5. Не гаючи часу, відварюємо локшину в окропі протягом 3-4 хвилин, викладаємо в сито і даємо час стекти.

Крок 6. Готовий бульйон проціджуємо.

Крок 7. М’ясні скибочки перекладаємо в сковороду, також вводимо соєвий соус та цукровий пісок.

Шаг 8. Подрумяниваем брусочки около 2 минут, без добавления масла.

Крок 9. Збираємо суп: у глибоку чашу викладаємо локшину, з боків розподіляємо м’ясо, половинки яєць та цибулю.

Крок 10. Складові заливаємо бульйоном і приступаємо до трапези. Смачного!

Рамен суп зі свининою

Суп рамен зі свининою – це чудовий варіант вечері або обіду для всієї родини, який приємно урізноманітнить повсякденне меню. Ніжне м’ясо з пшеничною локшиною та ароматним бульйоном створюють гармонійне поєднання у цій страві. Додайте свіжі овочі та зелень, щоб надати супу ще більше смаку та аромату.

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Бульйон овочевий – 2 л.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Імбир – 25 гр.
  • Цибуля-порей – 70 гр.
  • Локшина удон – 240 гр.
  • Яйце куряче – 6 шт.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Кунжут білий – 1 ч.л.
  • Кунжут чорний – 1 год.
  • Перець чилі стручковий – 1 шт.
  • Вино біле – 4 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Паста перцева – 2 ст.
  • Соус соєвий – 3 ст.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту та обсушену лопатку з усіх боків натираємо меленим перцем та сіллю. Одну моркву, цибулю ріпчасту, селера, очищений часник та імбир розрізаємо на великі сегменти.

Крок 2. У сотейнику розігріваємо столову ложку оливкової олії та підрум’янюємо свинину, викладаємо її в інший посуд. На тій же олії обсмажуємо селеру, цибулю та моркву.

Крок 3. Обсмажуємо овочі 5 хвилин і вливаємо вино, бульйон та соєвий соус. Потім вводимо цукор, перцеву пасту і чилі – добре перемішуємо і повертаємо м’ясо з імбиром. Інгредієнти доводимо до кипіння і закриваємо кришкою, ставимо в духовку на 2-2,5 годин при 160 градусах. Лопатку двічі слід перевернути, воду за потреби підливаємо.

Крок 4. М’ясо виймаємо з каструлі та розрізаємо на тонкі слайси, бульйон проціджуємо та повертаємо у сотейник разом зі свининою.

Крок 5. Тонкі кільця цибулі-порею пасеруємо 5 хвилин на оливковій олії. Паралельно в різних каструлях відварюємо яйця та локшину.

Крок 6. До цибулі-порею викладаємо листя шпинату, через 60 секунд солимо і перчимо. За допомогою терки для овочів по-корейськи подрібнюємо моркву.

Крок 7. У глибокі тарілки викладаємо локшину, заливаємо міцним бульйоном. Викладаємо вміст сковороди, скибочки свинини, моркву, половинки яєць.

Крок 8. Прикрашаємо зеленою цибулею та за бажанням посипаємо кунжутом. Насолоджуємось!

Рамен із грибами

Рамен із грибами – це вегетаріанська версія популярної азіатської страви, яка порадує всіх любителів грибів та овочів. Соковиті грибочки, ароматні прянощі та свіжі овочі утворюють основу цього супу. А ось солодкуватий смак і аромат грибів додають цій страві особливий шарм та неповторність.

Дивіться також:  Галушки для супу – 8 простих рецептів тіста

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Шіїтаке – 100 гр.
  • Локшина – 100 гр.
  • Кубик бульйонний – 0,5 шт.
  • Соус соєвий – 10 мл. + 40 мл.
  • Імбир – 10 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паростки гороху – 30 гр.
  • Тофу – 100 г.
  • Кукурудза консервована – 70 грн.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу продукти, перераховані вище, викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Гриби ненадовго замочуємо, промиваємо та варимо протягом 10 хвилин після закипання.

Крок 3. Тофу нарізаємо невеликими кубиками і змішуємо з 10 мл соєвого соусу і спеціями, висипаємо на лист і запікаємо 20-25 хвилин при 200 градусах.

Крок 4. Не гаючи часу, розігріваємо рослинну олію і обсмажуємо шиїтаке.

Крок 5. Локшину закидаємо в окріп і варимо три хвилини, потім відкидаємо на сито і промиваємо під струменем холодної води.

Крок 6. У каструлі нагріваємо воду і розчиняємо бульйонний кубик, вводимо очищений часник, очищений корінь імбиру, соєвий соус, що залишився – томимо на помірному полум’ї 5-10 хвилин.

Крок 7. У середину піали викладаємо локшину, а з обох боків розподіляємо інші складові.

Крок 8. Заливаємо бульйоном і одразу ж подаємо до столу. Смачного!

Вершковий рамен

Вершковий рамен – це незвичайне поєднання класичної азіатської страви з ніжним плавленим сиром, яке сподобається поціновувачам вишуканої кухні. Кремовий бульйон і товста локшина, що потопають у вершковому бульйоні, утворюють неповторний смак та аромат. Це повинен спробувати кожний! Подавайте цей суп з хрусткими хлібними крихтами та ароматною зеленою цибулею, щоб додати страві свіжості.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Локшина швидкого приготування – 160 грн.
  • Вода – 400 мл.
  • Сир плавлений – 30 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія кунжутна – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Кунжут – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений часник пропускаємо через прес, невеликими скибочками ріжемо сир, зелень промиваємо і струшуємо надлишки вологи.

Крок 2. У каструлю вливаємо воду і доводимо до кипіння, висипаємо спеції з упаковки локшини, закидаємо саму локшину та часник – варимо, помішуючи, близько двох хвилин.

Крок 3. Додаємо до локшини кунжутну олію та пір’я зеленої цибулі, томимо ще 3 хвилини. За хвилину до вимикання полум’я засипаємо сир і активно помішуємо до повного розчинення.

Крок 4. Розкладаємо локшину по тарілках і заливаємо бульйоном, за бажанням доповнюємо страву відвареним яйцем, петрушкою, кунжутом та іншими компонентами, які вам подобаються.

Крок 5. Не чекаючи охолодження, запрошуємо сім’ю до столу і дегустуємо. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Рамен із яловичиною в домашніх умовах

Рамен з яловичиною в домашніх умовах – це вишукана і ситна страва, яку приготувати цілком доступно навіть кулінару-початківцю. Ніжне м’ясо, пряні спеції та ароматний бульйон створюють основу цієї чудової азіатської страви. Апетитно виглядає рамен, прикрашений зеленню та кунжутом, що робить його не тільки смачним, а й привабливим зовні.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Бульйон яловичий – 200 мл.
  • Вирізка яловича – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 50 грн.
  • Локшина – 1 пакет.
  • Соус соєвий – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідні компоненти.

Крок 2. Локшину на 5 хвилин опускаємо в підсолену киплячу воду, а потім відкидаємо на сито, також відварюємо круто яйця і остуджуємо.

Крок 3. Скибочки яловичини середнього розміру обсмажуємо по дві хвилини з кожного боку на сухій сковороді. Даємо час охолонути і ріжемо тонкими слайсами.

Крок 4. Бульйон переливаємо в ковшок, додаємо терту морквину, соєвий соус і томимо близько п’яти хвилин.

Крок 5. Розподіляємо локшину по піалах і заливаємо гарячим бульйоном.

Крок 6. з боків укладаємо яловичину та половинки яйця. Прикрашаємо зеленню та трапезуємо. Смачного!

Дивіться також:  Юшка з голови товстолобика – 7 смачних рецептів приготування

Сирний рамен

Сирний рамен – це оригінальна страва, яка точно сподобається любителям сиру та пікантних поєднань у кулінарії. Густий вершковий бульйон, сирні кубики та тонка локшина утворюють неповторний смак та текстуру, перед якою неможливо встояти. Подавайте рамен з хрусткими грінками та подрібненим перцем чилі, щоб надати цій страві додаткову пікантність.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Локшина швидкого приготування – 100 гр.
  • Сир твердих сортів – 90 грн.
  • Бульйон м’ясний – 300 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Яйце відварене – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Перець чилі стручковий – 0,25 шт.
  • Шпинат – 0,5 пучка.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. На стіл викладаємо всі складові, перераховані вище.

Крок 2. Бульйон переливаємо в сотейник, солимо і перчимо, закидаємо пластини грибів і варимо 5-8 хвилин.

Крок 3. Локшину викладаємо в ємність з високими бортиками і заливаємо гарячим бульйоном з печерицями, закриваємо кришкою і залишаємо для набухання.

Крок 4. Через 5 хвилин додаємо промитий шпинат та соєвий соус.

Крок 5. Слідом розподіляємо кубики сиру, кільця перцю чилі та половинки відвареного яйця.

Крок 6. Прикрашаємо рубаною цибулею і подаємо до столу, у поєднанні з маринованим імбиром та васабі. Смачного!

Квартира з дитячими ліжечками

Рамен з креветками – це вишукана та делікатесна страва, яка підійде для особливих випадків або просто для різноманітності у повсякденному меню. Соковиті креветки, ніжна локшина та ароматний бульйон створюють витончене поєднання у цьому збалансованому супі.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 10 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Перець гострий – до смаку
  • Корінь імбиру – до смаку
  • Локшина для рамен – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Нори (листи) – 1-2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Яйце відварене – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться: болгарський перець очищаємо або використовуємо заморожену м’якоть, виймаємо морепродукти з морозилки, очищаємо імбир, часник та моркву.

Крок 2. У сковорідці розігріваємо олію і висипаємо подрібнений часник з імбиром.

Крок 3. Слідом відправляємо соломку моркви і, швидко помішуючи, смажимо на великому вогні 1-2 хвилини.

Крок 4. Далі вводимо смужки болгарського та гострого перців.

Крок 5. Доповнюємо склад цукровим піском та соєвим соусом.

Крок 6. У момент, коли овочі розм’якшилися, додаємо очищені креветки. Смажимо ще одну хвилину.

Крок 7. Заливаємо інгредієнти окропом і викладаємо локшину, забираємо сковороду з конфорки.

Крок 8. Виливаємо суп у порційну чашу та прикрашаємо смужками норі, вареним яйцем – знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Простий і швидкий рецепт супу рамен із доширака

Простий і швидкий рецепт супу рамен з доширака – це смачне рішення нашвидкуруч для ледачих днів або вечірнього перекушування. Просто зваріть локшину з доширака, додайте спеції та овочі, і ваш рамен готовий! Цей суп стане справжнім порятунком у той момент, коли часу на приготування немає взагалі, а хочеться чогось смачного та ситного.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Доширак – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове – 10 гр.
  • Цибуля зелена – 5 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Пармезан – 30 г.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу обполіскуємо зелень і струшуємо надлишки вологи, нарізаємо кільцями. Сир ріжемо тонкими слайсами.

Крок 2. Локшину занурюємо в окріп і всипаємо всі спеції та овочі з упаковки, томимо на повільному вогні 2-3 хвилини або просто залишаємо під кришкою на 4-5 хвилин.

Крок 3. Потім в центр локшини вбиваємо яйце і чекаємо на той момент, коли білок схопився, а жовток залишається рідкуватим.

Крок 4. Перекладаємо доширак разом із бульйоном у глибоку ємність і додаємо зелену цибулю, вершкове масло та сир. Акуратно протикаємо жовток зубочисткою, щоб він з’єднався з бульйоном.

Крок 5. За бажанням доповнюємо мікрозеленню і дегустуємо. Смачного!