Кляр для курячого філе -7 рецептів приготування

Використання кляру для курячого філе допоможе уникнути сухості блюд, що готуються. Птах у такій «оболонці» завжди виходить соковитою, м’якою, ніжною і напрочуд смачною. Далі зібрані найбільш вдалі рецепти кляру, що ідеально підходять для курячого м’яса. Є серед них і оригінальний пивний, і хрусткий крохмальний.

Кляр для курячого філе, запечене в духовці

Склад продуктів: 1 ст. жирної сметани, 2 ст. ложки просіяного борошна, чорний перець, італійські трави, сіль.

  • У сметану поступово всипається борошно. Інгредієнти потрібно перемішати таким чином, щоб в масі не було навіть дрібних грудочок.
  • Кляр солиться за смаком, перчится, присмачується італійської сумішшю трав.
  • В отриману масу занурюються шматочки підготовленої курки, після чого вони викладаються на деко і готуються до рум’яної скоринки.

Спеції для такого кляру можна вибирати будь-які по своєму смаку.

Сирний кляр

Склад продуктів: 70 г напівтвердого або твердого сиру, 2 сирих яйця, суміш улюблених спецій, сіль.

  • Першим ділом сирі яйця виливаються в миску і збиваються до однорідності. На поверхні суміші повинна з’явитися легка пінка.
  • Сир треться на крупній тертці і з’єднується з збитими яйцями.
  • Отримана маса за смаком солиться і приправляється спеціями. Можна додати в неї свіжий роздавлений або гранульований часник.

Приготований за таким рецептом кляр найкраще використовувати для курячого філе, яке планується обсмажувати на сковорідці. Воно виходить хрустким і з яскравим сирним смаком.

Смачний кляр з майонезом

Склад продуктів: 130 г жирного майонезу (бажано, класичного, без добавок) 1 ст. високосортного борошна, 2 великих сирих яйця, половина склянки води, сіль, італійські трави.

  • Сирі яйця розбиваються в глибоку ємність.
  • До них викладається відразу весь майонез, додається сіль і вибрані спеції. Маса добре перемішується. Найзручніше використовувати для цієї мети міксер або спеціальну насадку блендера.
  • Поступово в кляр вливається води. Рідина повинна бути холодною. Збивання при цьому не припиняється.
  • Далі потрібно пару раз просіяти борошно — в ній не повинно залишитися грудочок. Тільки після цього борошно мінімальними порціями засипається в майбутній кляр. Додавати її треба повільно, стежачи за густотою маси. По консистенції суміш буде нагадувати густу сметану. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше від кількості, заявленого в рецепті.
  • Маса досаливается і ще раз перемішується.
Дивіться також:  Маринад для риби – 9 смачних рецептів приготування маринаду

Такий кляр з майонезом відмінно поєднується не тільки з курячим філе, але також і з рибою різних сортів.

Кляр для відбивних

Склад продуктів: 2-3 ст. л. жирної сметани (не домашній!), 2 сирих яйця, 4-5 ст. ложок борошна, сіль, мелений чорний перець.

  • У глибоку миску виливаються обидва сирих яйця і злегка збиваються віночком до однорідності.
  • В яєчну суміш викладається сметана і додається кухонна сіль.
  • Компоненти ще раз добре збиваються віночком.
  • Борошно просіюється через найдрібніше сито і тільки після цього додається до іншим продуктам разом з свіжомеленим чорним перцем.
  • Інгредієнти ретельно вимішуються.

Далі можна вмочати в кляр для відбивних з курячого філе шматочки відбитого м’яса і обсмажувати їх на розпеченій промасленим сковорідці.

Покроковий рецепт цибульного кляру

Склад продуктів: 4 великі ложки майонезу і жирної сметани, сіль, мелений чорний перець, 2 великі цибулини, 4-5 ст. л. з гіркою борошна, 4 сирих яйця. Як приготувати смачний кляр з ріпчастою цибулею, розповідається далі.

  • На дрібній тертці натирається цибулю. Можна полегшити собі завдання і використовувати для подрібнення овочів відповідну насадку блендера. Цибуля повинен перетворитися в кашку.
  • Далі до овочу додається сметана, сіль і майонез.
  • Сирі яйця спочатку збиваються до появи легкої пінки, після чого переливаються до інших компонентів.
  • Залишилося всипати просіяне борошно, мелений чорний перець і перемішати складові.

Такий апетитний тісто підійде і для курячого філе, і для свинини. Свіжий лук не відчувається в готовому блюді, він лише робить частування більш соковитим і смачним.

Пивний кляр для курячого філе

Склад продуктів: цілий стакан світлого пива, 60 мл рафінованої соняшникової олії, склянку з гіркою високосортного борошна, кам’яна сіль, 2 сирих яйця, суміш перців.

Дивіться також:  Локшина Харусаме: що це таке, як приготувати? Склад і 3 рецепти страв з скляної локшини

  • Для приготування кляра за таким рецептом використовується злегка підігріте світле пиво. Можна просто відправити склянку з напоєм в мікрохвильову піч на півхвилини.
  • Тепле пиво солиться і перчится за смаком. До нього відразу борошно висипається. Додавати її потрібно поступово, ретельно перемішуючи складові після кожної нової порції, щоб в суміші не утворювалися грудочки.
  • Яєчні білки і жовтки будуть використовуватися окремо. Обидві складові збиваються. Спочатку в майбутній кляр вливаються жовтки, потім — білки.
  • Додається рафінована олія. Всі інгредієнти добре перемішуються.

Одержаний пивний кляр можна назвати універсальним. Він чудово підходить не тільки для страв з курячого філе, але також для морепродуктів, сиру і навіть овочів. Наприклад, можна готувати в ньому апетитні, хрусткі цибульні кільця.

Хрусткий кляр з крохмалем

Склад продуктів: 130 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. рафінованої рослинної олії, 4 сирих яйця, половина склянки води, сіль.

  • Сирі яйця поділяються на складові. Жовтки змішують з теплою водою, сіллю і маслом. Інгредієнти добре перемішуються. Білки будуть використовуватися трохи пізніше.
  • Невеликими порціями всипається крохмаль. Майбутній тісто добре розмішати вінчиком.
  • Окремо збиваються білки до м’яких піків. Їх потрібно обережно вмішати в масу з другого кроку.
  • Ємність з кляром встановлюється в миску з крижаною водою для охолодження.

Після цього готову суміш можна використовувати для приготування хрусткого курячого філе.

Прокрутка до верху