Сьогодні кокосову стружку можна придбати практично в кожному магазині у відділі спецій і приправ. Вона продається в невеликих порційних пакетиках або на вагу. З таким інгредієнтом в домашніх умовах можна приготувати безліч смачних і цікавих солодощів.
Печиво з кокосовою стружкою
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 100 г борошна;
- 80 г дрібної стружки кокоса;
- 1/3 стандартної пачки вершкового масла;
- 80 г цукру;
- 1/3 ч. л. гашеного соди.
Приготування:
- М’яке масло перемішати з цукром. Добре розтерти. Щоб зробити печиво більш розсипчастим і ніжним, варто замінити цукор-пудрою.
- В отриману масу по одному вбити яйця. Наступне додавати тільки після ретельного перемішування всіх компонентів. Можна на цьому етапі користуватися міксером.
- Всипати стружку. Перемішати продукти і дати їм постояти чверть години. За цей час стружка повинна злегка розмокнути.
- Додати гашене (оцтом або лимонним фрешем) соду. Всипати борошно.
- Замісити неоднорідне пухке тісто. Скачати з нього невеликі коржі. Приплюснути їх на долоні і викласти на деко з промазанным маслом пергаментом.
- Готувати печиво в духовці спочатку 6 – 7 хвилин при 190°С, потім ще чверть години при 170°С.
Печиво з кокосовою стружкою вийде м’яким і ароматним. При бажанні можна підсушити його і зробити хрустким.
Кокосовий торт без випічки
Інгредієнти:
- ½ Літра молока;
- по 1 ст. розм’якшеного масла і кокосової стружки;
- 2 жовтка;
- 2 упаковки несолоних крекерів;
- 1 упаковка ванільного цукру і ¾ склянки звичайного;
- за 3 десертні ложки крохмалю і борошна.
Приготування:
- ½ Ст. цукру збити з жовтками. У мисці повинна бути однорідна маса.
- Приєднати крохмаль і борошно. Влити ½ склянки молока. Збити всі продукти разом.
- Залишився цукровий пісок і молоко довести до закипання. Додати до них масу з минулого кроку. Тушкувати до загустіння. Остудити.
- М’яке масло збити. Потроху додати його в густій остиглий крем. Вмішати туди велику частину стружки, ванільний цукор.
- Крекери поламати. Викладати їх шарами, густо промазуючи кремом.
Прикрасити торт з кокосовою стружкою за своїм бажанням. Дати йому просочитися в прохолоді. Прикрасити рештою кокосом.
Домашні цукерки «Рафаэлки»
Інгредієнти:
- 150 г кокосової стружки;
- 13 – 15 шт. мигдалю;
- 1 ст. густого згущеного молока;
- 40 г жирного масла;
- 1 крапля екстракту ванілі.
Приготування:
- Відкласти трохи стружки в бік. Вона стане в нагоді для обсипання готового продукту. Для приємного кондитерського аромату додати екстракт ванілі.
- Влити неварену згущене молоко. Швидко і активно перемішати отриману масу. Закрити миску з нею харчовою плівкою. Прибрати «тісто» в холодильник на всю ніч.
- Очистити горіхи. Залити їх окропом на 6 – 7 хвилин.
- Злити рідину і зняти з мигдалю розм’яклу шкірку. Підсушити очищені горішки на сухій сковорідці.
- Відщипувати кокосову масу невеликими шматочками, м’яти в коржик. У центр кожної укладати по горішку.
- Скачати з коржів акуратні невеликі кульки. Кожен додатково обваляти в залишеної стружці.
Охолодити домашні цукерки «Рафаэлки» і подати до чаю.
Сирники з кокосовою стружкою
Інгредієнти:
- ½ Кг сиру;
- 3 ст. л. цукру;
- 100 г кокосової стружки;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. борошна;
- жир для обсмажування.
Приготування:
- З’єднати сир з цукром і яйцями. Якщо молочний продукт занадто вологе, кількість стружки потрібно збільшити.
- Додати борошно. Всипати всю стружку. Добре перемішати компоненти.
- Залишити тісто на чверть години.
- Сформувати з нього 15 невеликих плоских сирників. Обваляти кожен в борошні.
- Обсмажити сирники на будь-якому жирі до рум’яності.
Подати частування зі сметаною або згущеним молоком.
Сирна запіканка
Інгредієнти:
- 0,5 кг сиру;
- 2 яйця;
- 5 десертних ложок манної крупи;
- 50 г кокосової стружки;
- 3 ст. л. цукру;
- вершкове масло;
- велика жменю тертого пісочного печива.
Приготування:
- Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів.
- Всі інгредієнти (крім масла і печива) з’єднати в загальній чаші і перебити міксером до однорідності.
- Жаротривку форму змащувати вершковим маслом, присипати тертим печивом.
- Вилити в неї сирно-кокосову масу.
Готувати запіканку до рум’яності і щільності. Подавати гарячою.
«Баунті» в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 150 г кокосової стружки;
- повний стакан невареной згущеного молока;
- 2 плитки якісного гіркого шоколаду.
Приготування:
- У велику миску висипати кокосову стружку. Зверху вилити згущене молоко.
- Перемішувати інгредієнти руками до тих пір, поки маса не стане однорідною і згущене молоко добре не просочить кокос.
- Отриману масу розподілити на аркуші пергаменту. Шар кокоса повинен вийти товщиною приблизно 1 см
- Нарізати його невеликими батончиками. Обробити заготовки одного від одного і прямо руками надати їм округлу форму.
- Основи майбутнього ласощі відправити в морозилку на півгодини.
- На водяній бані розтопити шоколад.
- Кожен заморожений батончик вмочити в густу солодку масу.
Перекласти баунті на пергамент і дати шоколаду добре застигнути.
Кекси з кокосовою стружкою
Інгредієнти:
- 120 г сметани;
- 150 г борошна найвищого гатунку;
- 2 великих яйця;
- 1/3 малий. ложки негашеного соди;
- 2/3 ст. цукру-піску;
- 50 г кокосової стружки.
Приготування:
- Вилити в миску вміст сирих яєць. Всипати до них цукор. Добре перемішати інгредієнти і збити міксером.
- Додати сметану, соду. Повторити перемішування, але вже виключно з використанням віночка.
- Окремо змішати залишилися сухі інгредієнти. Додати їх у загальну масу інгредієнтів.
- Тісто вилити в мініатюрні силіконові форми. Можна додатково вставити в них і паперові.
Запікати кекси 20 – 25 хвилин при 170 – 180 градусах. Перед подачею зверху посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Турецький морквяний десерт
Інгредієнти:
- 3 ст. крупно тертої свіжої моркви;
- 1 ст. цукру-піску;
- 1,5 ст. пісочного печива, перемеленого в крихту;
- 100 г очищених і подрібнених волоських горіхів;
- 1 повний стакан кокосової стружки.
Приготування:
- На суху сковороду викласти моркву з цукром. Гасити масу на середньому вогні до повного випаровування соку і розм’якшення овочів. Перекласти морквяну стружку на тарілку остигати.
- Додати до овочу подрібнене печиво і горіхи. Перемішати.
- На харчову плівку товстим шаром висипати кокосову стружку. Зверху розподілити моркву з горіхами. Прим’яти шари ложкою.
- Згорнути моркву з іншими інгредієнтами в рулет. Прибрати в холод на кілька годин.
Готове ласощі порізати шматочками, додатково прикрасивши цілими волоськими горішками.
Покроковий рецепт пирога
Інгредієнти:
- 1 повний стакан кефіру середньої жирності;
- 1,5 ст. борошна найвищого гатунку;
- 1 яйце;
- 260 г цукру-піску;
- 1 стандартний пакетик пекарського порошку (10 м);
- ½ Пакетика ваніліну;
- ½ Склянки кокосової стружки;
- рослинна олія;
- 1 ст. вершків середньої жирності.
Приготування:
- У глибоку миску вбити яйце. Засипати цукровий пісок (130 г).
- Додати холодний кефір, все борошно, просіяне з пекарським порошком.
- Перемішувати продукти до отримання однорідного тіста (консистенція – як для оладок). Можна використовувати міксер на повільній швидкості.
- Кокос змішати з цукром і ваніліном.
- Силіконову форму змастити мінімальною кількістю масла.
- Викласти в неї тісто.
- По всіх поверхні майбутнього пирога розподілити кокосову суміш.
- Випікати ласощі 12 – 14 хвилин при 170 – 180 градусах.
- Потім покрити пиріг з кокосовою стружкою фольгою і повернути в духовку ще на 10 хвилин.
Гарячий десерт залити теплими вершками. Дати охолонути прямо у формі.
Безе з кокосовою стружкою
Інгредієнти:
- 2 яєчних білка;
- 100 г цукру-піску;
- 1 щіпка солі;
- 1 ч. л. лаймового/лимонного соку;
- 40 г кокосової стружки.
Приготування:
- Влити в миску білки. Додати сіль.
- Збити до пухнастої піни, починаючи з низької швидкості і поступово підвищуючи її.
- Додати лимонний сік. Почати поступово підсипати цукор, не припиняючи збивання.
- Солодкі кристали повинні повністю розчинитися, а маса стати пишною і щільною (не стікати з віночка).
- Додати кокосову стружку. Акуратно перемішати компоненти.
- Відсадити безе на деко з пергаментом кондитерським мішком з круглою насадкою.
Підсушити десерт в духовці при температурі 90 градусів на протязі 60 хвилин.
Щоб зробити частування не тільки смачним, але ще яскравим і красивим, можна використовувати кольорову кокосову стружку. Її сьогодні можна купити в різних відтінках. Або ж кожній господині самостійно вдасться пофарбувати стружку горіха харчовими барвниками.