Ніжне всередині, але покрите зверху тонкою цукровою скоринкою в дрібну тріщинку, яка надає неповторний шарм домашньої випічки – це кокосове печиво, що нагадує за смаком улюблені багатьма мигдально-кокосові цукерки «Рафаелло». Перед цим десертом мало хто встоїть, адже це не тільки ласощі, але і смачний привід зібратися разом за чашкою чаю.
Кокосове печиво — базовий рецепт
Це базовий рецепт печива з тропічним ароматом і цілком імовірно, що при промисловому виробництві використовується та ж технологія з невеликими поправками.
Співвідношення інгредієнтів для кокосового печива:
- 210 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 225 г цукрової пудри;
- 240 г кокосової стружки;
- 9 г розпушувача;
- 300-330 р пшеничного борошна.
Рецептура приготування покроково:
- М’яке вершкове масло збити з цукровою пудрою. В пишну і солодку масляну масу по одному додавати яйця.
- Залишиться тільки ввести кокосову стружку і просіяне борошно з розпушувачем. Тісто повинне вийти неоднорідним, пухким і прилипающим до рук.
- Чайною ложкою набирати тісто і формувати з нього печива, їх вигляд може бути будь-якої форми: кулька, приплюснута коржик або конус.
- В гарячій духовці випікати протягом 15-20 хвилин при 190-200 градусах.
Як приготувати з кокосовою стружкою?
Кокосова стружка може бути не тільки основою випічки, але і доповненням, як шоколад і горіхи, що додає тісту особливу структуру.
Щоб приготувати таке печиво знадобляться:
- 100 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 360 г коричневого (можна замінити білим) цукру;
- 200 г шоколаду;
- 40 г кокосової стружки;
- 90 г будь-яких горіхів;
- 5 г розпушувача;
- 5 мл екстракту ваніліну (можна використовувати порошок або цукор);
- 3 г солі;
- 320 г борошна.
Готуємо печиво з кокосовою стружкою наступним чином:
- Попередньо з’єднати просіяне борошно, сіль, розпушувач. Останні інгредієнти повинні рівномірно розподілитися в борошні.
- В іншій ємності підготувати суміш з кокосової стружки, рубаних горіхів і подрібненого дрібними шматочками шоколаду.
- Прямокутну форму для випічки з високими бортами змастити маслом, а духова шафа включити розігріватися до 180 градусів.
- Міксером збити разом масло, цукор, яйця і ванільний екстракт. Потім потроху ввести в цю суміш борошняні компоненти і вмішати стружку з горіхами та шоколадом.
- Тісто рівним шаром викласти у форму і відправити на 20-25 хвилин у духовку. Повністю остигле печиво нарізати на квадрати.
Бельгійський рецепт м’якого печива
Для ніжного бельгійського кокосового печива потрібно взяти:
- 3 білка курячих яєць;
- 135 г цукрового піску;
- 50 г рідкого бджолиного меду;
- 3 г кухонної солі;
- 2 г ванільного порошку;
- 150 г кокосової стружки;
- 150 г борошна.
Інструкція по замішування тіста і випікання печива:
- Білки з дрібкою солі починаємо збивати на середній швидкості міксера, коли маса добре спіниться, переходимо на високу швидкість і потроху вводимо весь цукор. У результаті повинна вийти дуже стійка піна, міцні списи.
- Не зупиняючи роботу міксера влити до білків мед, додати ваніль і довести все до однорідної, гладенької текстури. Якщо мед зацукорився, то його потрібно розтопити на паровій бані або в мікрохвильовій печі і остудити до кімнатної температури.
- Тепер залишилося ввести в тісто кокосову стружку і борошно. Вмішувати їх слід по черзі акуратними рухами зверху вниз силіконової лопаткою, щоб білкова легкість не випарувалася.
- Ємність з тістом відправити на чверть години в холодильник, попередньо затягнувши її зверху харчовою плівкою, після цього буде простіше працювати з тестом.
- Змоченими в холодній воді руками сформувати з охолодженого тіста кульки, величиною не більше волоського горіха. За бажанням кожен кульку можна заховати горішок (мигдаль або фундук).
- Сформовані печива викласти на застелений пергаментом деко на значній відстані один від одного. Випікати півгодини при 150 градусах до красивого золотистого кольору.
- Готові гарячі печива викласти на решітку, посипати цукровою пудрою і остудити.
З кокосової борошна – покроково
Відсутність в кокосової борошні глютену робить її цінним продуктом харчування, який знайде гідне застосування в кулінарії, наприклад, у випічці.
Щоб спекти печиво з кокосової борошна знадобляться:
- 300 г вершкового масла;
- 40 г цукрової пудри;
- 40 г кокосової стружки;
- 8 г розпушувача;
- 3 г солі;
- 240 г кокосової борошна.
Послідовність дій:
- Всі сипучі інгредієнти зсипати в одну посудину і розмішати їх кондитерським віночком. Якщо в продуктовому магазині не виявилося кокосової борошна, її можна приготувати самостійно: кокосову стружку добре підсушити в духовці і перемолоти блендером.
- М’яке вершкове масло, нарізане невеликими кубиками викласти до сипучих компонентів і замісити пісочне тісто пластичне, яке на 20 хвилин прибрати в холодильник.
- З холодного тіста сформувати печива таким же способом, що і при випічці з звичайного пісочного тіста. Товщина заготовок повинна бути не менше 4 мм Піч чверть години при 165 градусах.
Вегетаріанське частування з кокосовою стружкою, бананами і фініками
Вегетаріанське печиво з кокосовою стружкою складається з наступних інгредієнтів:
- 200 г м’якоті стиглих бананів;
- 150 г кокосової стружки;
- 11 в’ялених плодів фініка;
- 30 мл рослинного масла;
- 40-50 г рисового борошна.
Як спекти:
- У посудину для замішування викласти подрібнену невеликими шматочками бананову м’якоть, розмочені у воді плоди фініки без кісточок. Перебити ці продукти заглибним блендером в однорідну кашку з невеликими шматочками фініка.
- Влити до фруктів масло і розмішати. Потім вмішати кокосову стружку і рисову муку. Має вийти м’яке, але липнущее до рук кокосове тісто.
- Відщипувати невеликі шматочки тіста, скачувати їх у кульки діаметром 2-3 см, які потім слід приплющить на аркуші для випічки, застеленому пергаментом.
- Готувати печиво в духовці приблизно 20 хвилин при 180 градусах.
М’які кокосові кульки
Щоб спекти м’яке кокосове печиво у вигляді кульок з начинкою з чорносливу слід підготувати наступні інгредієнти:
- 125 г вершкового масла;
- 50 г меду;
- 125 г кокосової стружки;
- 150 г борошна;
- 50 р цукрової пудри;
- 70 г чорносливу;
- 10 г згущеного молока.
Етапи випічки:
- Від загальної кількості кокосової стружки відсипати приблизно 40 г для обсипання печива. До решти стружці додати рідкий мед, м’яке кремової консистенції масло, цукрову пудру і борошно. Замісити тісто.
- Для начинки кокосових кульок змішати разом подрібнений чорнослив і згущене молоко.
- Коли тісто і начинка будуть готові, можна приступати до формування виробів. Скачати невелику кульку з тіста, пальцем зробити в ній поглиблення, яке заповнити начинкою, а потім защипнути.
- Кожен кульку з черносливовой начинкою обваляти в кокосовій стружці, укласти на деко і пекти приблизно 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Готове печиво можна припорошити цукровою пудрою.
Кокосанки: простий рецепт
У процесі приготування з цього простого рецепту використовуються лише три інгредієнти, а в результаті виходить смачне і розсипчасте печиво, яке підкорить серце кожного любителя кокоса.
Пропорції необхідних інгредієнтів будуть наступними:
- 3 курячі яйця;
- 150 г білого кристалічного цукру;
- 250 г кокосової стружки.
Випічка:
- Яйця збити з цукром. У цьому рецепті не обов’язково домагатися піків. Цукор повинен розчинитися, а яйця стати світлою, об’ємної та пухирчастої масою.
- Додати до яєчно-цукрової гоголь-моголю кокосову стружку, перемішати і залишити на чверть години, щоб стружка наситилася вологою.
- Це час не варто втрачати дарма, слід поставити духовку на розігрів. Необхідна температура 190 градусів. Лист для випікання вистелити пергаментним папером.
- Щоб сформувати класичні кокосанки, слід набирати невеликі порції тіста і трохи стискаючи надати їм форму конуса. На деку печива розставляти на відстані 2 см один від одного.
- В духовій шафі кокосове печиво повинно провести 10-15 хвилин. Щоб не пересушити його, потрібно стежити за верхівками конусів. Як тільки вони зазолотятся, печива потрібно виймати.