Смачний і ароматний кокосовий пиріг «Ніжність» – ласощі, яким зможе порадувати своїх домочадців навіть починаюча господиня. Інгредієнти, які необхідні для приготування випічки, прості. Технологія гранично прозора.
Отже, що ж потрібно для створення оригінального ласощі? Звичайно, безпосередньо кокосовий горіх. Потрібно тільки один плід середніх розмірів. Потрібна ще кукурудзяна борошно обсязі ¾ склянки. Для пирога необхідно підготувати ½ склянки рослинної олії, ½ склянки пшеничного борошна. В обсязі пари чайних ложок потрібно розпушувач і близько 1 склянки цукру. Солодощі може бути як більше, так і менше. Тут все залежить від особистих смакових уподобань. Також потрібно зовсім трохи солі, жменя волоських горішків і трохи ванільного цукру.
Рецепт кокосового пирога “Ніжність”
Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до замішування тіста. Для початку потрібно створити кокосове молочко. Для цього розколюється горіх і з нього витягується м’якоть. Біла частина подрібнюється. Можна використовувати терку або блендер. Отриману стружку потрібно залити 250 грамами окропу. Через півгодини складу необхідно віджати. У підсумку в мисці залишиться біле молочко. Воно досить жирне.
Наступний крок – просіювання пшеничного борошна, яку потім треба з’єднати з кукурудзяної, ванільним цукром і розпушувачем для тесту.
Тепер олія, цукор і кокосове молоко змішуються в одній мисці. В отриманий склад додається кокосова стружка і борошно. Отриману масу необхідно гарненько перемішати. У результаті повинно вийти дуже в’язке тісто. Воно перекладається форму. Її зазвичай потрібно змастити рослинним маслом. Дно рекомендується закрити пергаментним папером. Зверху пиріг посипається подрібненими горішками.
Випікається ласощі в духовій шафі, попередньо розігрітій до 180-200 градусів. Час випічки займає близько 35-45 хвилин. Іноді тривалість створення кулінарного «дива» збільшується. Тут все залежить від характерних особливостей духової шафи.
Готовий екзотичний кокосовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, гілочкою м’яти або шматочками незвичайних фруктів або ягід. Половинки полуниці, манго або брусниця впишуться в це блюдо дуже органічно. Це додасть ласощів свою пікантність і чарівність. Прості продукти дозволяти зробити випічку дуже апетитною і привабливою.