Всім ласунам, які люблять кокос, обов’язково варто спробувати ласощі. Приготувати його можна різними способами, наприклад, з шоколадною або молочною основою. Готовий кокосовий торт настояти в прохолоді, щоб стружка добре пропилась кремом.
Кокосовий торт «Баунті»
Інгредієнти:
- борошно – 80 – 90 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 210 – 220 г;
- какао – 20 – 30 м;
- стружка кокоса – 130 – 140 г;
- пекарський порошок – ½ малий. ложки;
- вершки і молоко – 2/3 ст.;
- вершкове масло – 120 – 130 р.
Приготування:
- Перебити яйця з половиною цукру до утворення пухкої білої маси. При цьому в ній повністю повинні розчинитися солодкі кристали.
- Окремо змішати залишилися сухі продукти, крім кокоса. Ввести її частинами до взбившейся масі. Акуратно вимішати від середини до країв чашки.
- Запекти його у формі для бісквіта протягом 20 – 25 хвилин при 200 градусах. Готовність основи торта вдасться визначити по сухій зубочистці.
- Дати бісквіту «відпочити». Якщо приготувати його заздалегідь і залишити на всю ніч, то основа торта не буде кришитися і надмірно розмокати. Потім розрізати його на дві частини.
- Молоко змішати з рештою піском і маслом. Почекати розчинення солодких кристалів і жиру.
- Всипати кокос. Варити масу 12 – 14 хвилин. Важливо постійно заважати її і не дати підгоріти. Охолодити начинку.
- Просочити коржі вершками. Промазати кокосової масою.
За бажанням щедро полити готове ласощі саморобної шоколадною глазур’ю.
Десерт з кокосового молока
Інгредієнти:
- борошно – 230 – 250 м;
- какао – 30 – 40 г;
- пекарський порошок – 1,5 малий. ложки;
- сода і сіль – по половинці маленької ложки;
- кокосове молоко – 2 ст.;
- вода – ½ ст.;
- цукор – 190 г;
- соняшникова олія – 80 мл;
- сік лайма/лимона – 1 велика ложка;
- гіркий шоколад – 2 плитки;
- кукурудзяний крохмаль – 1 велика ложка;
- цукрова пудра – 2 маленькі ложки.
Приготування:
- 1/3 ст. кокосового масла (кімнатної температури) змішати з водою. Додати два види цукру.
- Окремо з’єднати борошно, какао, пекарський порошок, сіль і соду.
- У миску з кокосовим молоком відправити лаймовий сік і масло.
- З’єднати суху і рідку масу. Якщо вона виявиться занадто густий, долити ще пару столових ложок води.
- Однорідне тісто перелити в роз’ємну форму, застелену на дні пергаментом. Піч при середній температурі трохи більше півгодини.
- Одержаний бісквіт залишити на півгодини на решітці. Потім загорнути в пакет/плівку і прибрати на ніч у холодильник.
- Розрізати основу на три однакових коржа.
- Розтопити шоколад. Змішати з крохмалем, пудрою і рештою молоком кокоса. З’єднати всі інгредієнти віночком. Залишити суміш при кімнатній температурі хвилин на 20, щоб вона встигла загуснути.
- Промазати коржі кремом, укласти один на одного.
Прикрасити ласощі з кокосового молока по своєму смаку.
Ніжне ласощі «Рафаелло»
Щоб очистити мигдаль, його треба залити окропом на 3 – 4 хвилини. Потім змінити рідина крижаною водою. Після цього горішки легко очистяться.
Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.;
- мигдальний екстракт – 1 маленька ложка;
- цукор – 180 г;
- борошно 130 г;
- маскарпоне кімнатної температури – 40 – 450 г;
- згущене молоко – 1 банка + 2 великі ложки;
- очищений мигдаль – 80 г;
- молоко – 4 десертні ложки;
- білий шоколад – 2 плитки;
- вершки для збивання – 230 мл;
- стружка кокоса – 1 повний стакан;
- цукрова пудра – 5 десертних ложок.
Приготування:
- Порубати очищені горішки на великі шматочки. Підсушити на сковорідці без масла до хрускоту.
- Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів. Яйця збити з піском і мигдальним екстрактом. Працювати міксером, поки маса не стане білосніжною і пишною.
- Через сито, всипати борошно. Заважати акуратно, щоб маса не осіла. Випікати бісквіт при зазначеній вище температурі трохи більше півгодини. Охолодити і розрізати на три коржі.
- Для просочення змішати згущене молоко (2 ложки) і звичайне молоко.
- Для крему змішати сир і банку згущеного молока.
- Пролити бісквіти просоченням. Промазати кремом. Кожен корж присипати подрібненими горішками.
- Зібрати торт і полити глазур’ю з розтопленого шоколаду і вершків, збитих з пудрою.
Просочувати десерт в прохолоді 5 – 7 годин.
Шоколадний торт з кокосовою стружкою
Інгредієнти:
- вершки – 1 повний стакан;
- шоколадні коржі – 3 шт.;
- гіркий шоколад – 3 плитки;
- кокосова стружка – 190 р.
Приготування:
- Добре прогріти вершки.
- Всипати в молочний продукт шматочки шоколаду.
- Коли скибочки плитки повністю розтопиться, зняти посуд з вогню. Всипати стружку кокоса.
- Дати крему охолонути.
- Промазати шкіри масою з кокосовою стружкою.
Прикрасити торт і дати йому настоятися.
З готових коржів
Ніжний торт «Рафаелло» можна приготувати швидко і просто. Для цього потрібно використовувати готові коржі.
Інгредієнти:
- світлі коржі – 3 шт.;
- згущене молоко – 1 банка;
- вершки для збивання – 380 – 400 г;
- вершкове масло м’яке – повний стакан;
- стружка кокоса – 60 р.
Приготування:
- Збити згущене молоко з маслом.
- З’єднати із збитими вершками.
- Щедро промазати кремом коржі.
- Зібрати торт. Зверху покрити конструкцію кремом і засипати стружкою.
Дати ласощів настоятися і прикрасити тематичними цукерками без обгорток.
Частування на основі сиру
Інгредієнти:
- борошно – ¾ склянки;
- пекарський порошок – половина склянки;
- коричневий цукор – половина склянки;
- кокосова стружка – 280 – 300 г;
- розтоплене масло – 100 мл;
- сметана – 1 повний стакан (жирна);
- сир – 430 – 450 г (жирний);
- сіль – 2 щіпки;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – половина склянки.
Приготування:
- Духовку відразу застелити пекарської папером.
- Змішати всі сипучі компоненти (половину стружки).
- Додати масло.
- Сформувати з маси основу і утрамбувати у форму. Піч 10 – 12 хвилин.
- Для начинки збити блендером залишилися інгредієнти. Вийде повітряний сирний кокосовий крем для торта.
- Вилити масу на основу.
Запікати при тій же температурі близько години. Заливка повинна «схопитися».
Готуємо з бананом
Інгредієнти:
- ванільний корж – 3 шт.;
- вершковий жир – 280 м;
- згущене молоко – ½ ст.;
- кокосовий лікер – 1 ст. л.;
- стружка кокоса – 2 ст. л.;
- банани – 3 шт.;
- цукор – 7 ст. л.;
- вода – 4 ст. л.;
- шоколад – 40 р.
Приготування:
- Розтопити в сковороді олію (80 г) і половину цукру. Обсмажити в цій масі шматочки очищених бананів до карамельної скоринки.
- Для крему залишився м’яке масло додати лікер, згущене молоко. Все збити.
- З води і цукру, що залишився зварити сироп. Просочити їм коржі.
- Кожен прокладати бананами, покривати кремом. Скласти торт.
- Покрити десерт розтопленим шоколадом.
Оформити торт на свій смак. Наприклад, за допомогою залишився крему, горіхів, шоколаду викласти на ньому мордочку мавпи.
Вигідніше купити кокосову стружку на вагу, а не в маленьких порційних пакетиках. Її можна відшукати у такому вигляді кондитерських крамницях, в деяких магазинах правильного харчування.