Коктейль Негроні (Negroni) – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Домашня вечірка не може пройти без алкогольних напоїв. Урізноманітнити звичні вина та інші різновиди алкоголю здатні коктейлі — напої з декількох алкогольних і безалкогольних компонентів. Коктейль Негроні — один з простих у приготуванні і смачних алкогольних напоїв, який цілком можна зробити своїми руками.

Історична довідка

Напій був придуманий італійським графом Камілло Негроні. Момент створення був абсолютно випадковий. Граф був військовим і багато подорожував. Як і багато чоловіків всіх часів, він іноді заглядав в місцеві бари і пробував алкоголь різних країн.

Згодом у нього з’явилося два улюблених напою — джин і коктейль «Американо». До складу останнього входили три компоненти: содова, мартіні «Россо» і бітер «Кампарі». Одного разу, після довгих роз’їздів по службі, Камілло повернувся в рідну Флоренцію і зайшов в улюблений бар «Casoni». Працював Барменом його давній друг Фоско Скарелли. Граф попросив його приготувати улюблений «Американо», але з невеликою різницею — зробити його міцніше, замінивши содову джином. Отриманий напій сподобався не тільки графу — його оцінили і інші відвідувачі бару. Так народився новий коктейль в 1919 році, але свою назву на честь першовідкривача графа Негроні отримав лише в 1948 році.

Це цікаво. Новий коктейль став найулюбленішим у графа, і він сам вплинув на класичне оформлення напою. Справа в тому, що коктейль зовні дуже схожий на свого прабатька «Американо». Щоб не плутати напої, класичну часточку лимона, якій прикрашається «Американо» граф попросив замінювати часточкою апельсина у «Негроні!».

Правильний склад і пропорції інгредієнтів

Коктейль відносять до чоловічим напоїв з-за його фортеці — 29-30 градусів. Тим не менш, він може сподобатися й представницям прекрасної статі. Напій володіє незвичайним поєднанням алкоголю, в результаті чого виходить солодко-гіркий смак.

Дивіться також:  Полуничний лікер в домашніх умовах – 6 рецептів

Напій відноситься до різновиду шот-дрінків, який прийнято відносити до аперитиву. Коктейль-аперитив приймають перед вживанням їжі. Вважається, що зігріваючий ефект позитивно впливає на травлення, паралельно звільняючи голову від непотрібних думок.

Пропорції коктейлю досить прості: три алкогольних компоненти беруть у рівних обсягах.

Склад коктейлю «Негроні» наступний:

  • лондонський сухий джин;
  • червоний вермут «Россо»;
  • бітер «Кампарі».

Але на сьогоднішній день немає строгих правил у використанні класичних алкогольних компонентів, тому джин можна використовувати будь-який з існуючих на даний момент. А для приготування більш слабкого по міцності напою допускається зменшити кількість алкогольних компонентів і розбавити гранатовим соком або звичайною водою.

Класичний рецепт коктейлю «Негроні»

Варіація класичного рецепту наступна:

  • 30 мл сухого джину;
  • 30 мл біттера Кампарі;
  • 30 мл червоного вермуту;
  • часточка соковитого апельсина;
  • 100 г крижаних кубиків.

Виготовлення коктейлю просте: в заповнений замороженими кубиками стакан «рокс» наливаються всі компоненти і добре розмішують ложкою. Потім напій прикрашається апельсинової часточкою — її можна злегка надіти на грань склянки або покласти уздовж однієї зі стінок між шматочками льоду.

Як зробити з «Мартіні»

Варіація італійського коктейлю Negroni з мартіні готується наступним чином:

  • 30 мл мартіні «Riserva Speciale Rubino»;
  • 30 мл джину;
  • 30 мл біттера;
  • апельсинова долька;
  • крижана крихта.

Приготування класичне — змішуються всі компоненти за допомогою барної ложки і прикрашаються цитрусової часточкою. Враховуючи, що для приготування в цьому рецепті використовується крижана крихта, а не заморожені кубики, для змішування можна використовувати шейкер. Після коктейльну суміш переливають у склянку або келих.

Екзотичний варіант напою

Екзотичний варіант коктейлю з’явився на хвилі популярності мексиканських алкогольних напоїв.

Пропонуємо скористатися наступним рецептом:

  • 30 мл червоного вермуту;
  • 30 мл «Кампарі»;
  • 15 мл текіли;
  • 15 мл мескалю;
  • кілька кубиків льоду;
  • апельсинова стружка для прикраси;
  • кубик шоколаду для прикраси.
Дивіться також:  Як заварити чай з імбиром – 8 правильних рецептів корисного напою

Незважаючи на збільшену кількість компонентів, приготування залишається швидким і нескладним:

  • Для коктейлю можна використовувати не тільки звичний «рокс», але і келих на ніжці. Насамперед у нього складають шматочки льоду.
  • Поверх льоду заливають чотири компоненти для коктейлю і перемішують барною ложкою разом з льодом.
  • Зверху прикрашають цедрою і кладуть кубик шоколаду.

Напій набуває абсолютно нові фарби, поєднання смаків здається, досить незвичайним і сподобається не тільки чоловікам, але й жінкам.

Примітка. Шоколад краще використовувати гіркий або темний.

Коктейль Негроні з лікером «Aperol»

Альтернатива класичному «Негроні» володіє яскравим апельсиновим смаком завдяки лікеру «Апероль». Його не додають додатково до наявного складу, а використовують для заміни «Кампарі».

Рецепт апельсинового «Негроні» наступний:

  • 30 мл лікеру «Апероль»;
  • 30 мл джину;
  • 30 мл червоного вермуту;
  • традиційні складові — лід і цитрусова часточка.

Приготування нічим не відрізняється від всіх різновидів коктейлю — інгредієнти з’єднують в широкому склянці і прикрашають шматочком цитруса.

Примітка. Деякі бармени воліють перемішувати компоненти не в склянці, а за допомогою шейкера. Можна користуватися будь-яким способом, на смак напою це не впливає.

Гарне оформлення коктейлю

Головне правило зовнішнього вигляду коктейлю — його насичений червоний колір. На основі класичного рецепту з’явилося безліч різновидів коктейлю, де замінюють джин ігристим вином, світлим ромом або російською горілкою, але червоний компонент у вигляді лікеру, біттера Кампарі все одно має бути.

В іншому оформлення напою дуже просте: часточки апельсина або його стружка, іноді використовують свіжу вишню, а в деяких незвичних інтерпретаціях — збиті вершки і шоколадна крихта.

Прокрутка до верху