Класичний рецепт коктейлю «Негроні»
Варіація класичного рецепту наступна:
- 30 мл сухого джину;
- 30 мл біттера Кампарі;
- 30 мл червоного вермуту;
- часточка соковитого апельсина;
- 100 г крижаних кубиків.
Виготовлення коктейлю просте: в заповнений замороженими кубиками стакан «рокс» наливаються всі компоненти і добре розмішують ложкою. Потім напій прикрашається апельсинової часточкою — її можна злегка надіти на грань склянки або покласти уздовж однієї зі стінок між шматочками льоду.
Як зробити з «Мартіні»
Варіація італійського коктейлю Negroni з мартіні готується наступним чином:
- 30 мл мартіні «Riserva Speciale Rubino»;
- 30 мл джину;
- 30 мл біттера;
- апельсинова долька;
- крижана крихта.
Приготування класичне — змішуються всі компоненти за допомогою барної ложки і прикрашаються цитрусової часточкою. Враховуючи, що для приготування в цьому рецепті використовується крижана крихта, а не заморожені кубики, для змішування можна використовувати шейкер. Після коктейльну суміш переливають у склянку або келих.