Підготовка продуктів та посуду
Якщо у вас в холодильнику є заморожені ягоди, їх не треба діставати наперед. Винятком є фрукти, у яких потрібно видалити кісточки або плодоніжки.
- Необхідно закип’ятити воду для приготування компоту. На 3 літри води взяти приблизно 1 кг ягід.
- Необов’язково брати для компоту один фрукт, дуже смачно виходить, якщо використовувати ягідне асорті.
- Варити його краще нержавіючої посуді, алюміній для цієї мети не підходить. Алюмінієвий посуд під впливом фруктових кислот може окислюватися.
- Не варто наливати води на увесь об’єм посуду, потрібно залишити місце для заморожених ягід.
- Цукор в компот частіше додають після того, як закладено фрукти, хоча особливих рекомендацій немає, якщо все зробити навпаки.
- Кількість цукру регулюють з урахуванням смаку або додають стільки, скільки зазначено в рецепті.
- Ягоди кидають, не розморожуючи у окріп, дають компоту прокипіти підсолоджують ще раз, кип’ятять і вимикають вогонь.
- Після варіння компоту необхідно настоятися, за цей час він стане ще смачніше і насититься його колір.
- Обов’язково посуд накривають кришкою, таким чином, вміст буде швидше закипати і менше парувати на кухні.
- Настоявшийся напій проціджують, переливають в скляну або фарфорову посуду при необхідності остуджують. У пластикових пляшках компот зберігати не кращий варіант, використовуйте краще банки.
- Зберігатися такий компот повинен в холодильнику не більше 2-3 діб.
Знаючи, як зварити компот із заморожених ягід, ви станете економною і дбайливою господинею, яка знайшла ідеальну заміну газованих напоїв і магазинних соків.