Компот із заморожених ягід – 7 рецептів, як зварити смачний домашній компот

Підготовка продуктів та посуду

Якщо у вас в холодильнику є заморожені ягоди, їх не треба діставати наперед. Винятком є фрукти, у яких потрібно видалити кісточки або плодоніжки.

  • Необхідно закип’ятити воду для приготування компоту. На 3 літри води взяти приблизно 1 кг ягід.
  • Необов’язково брати для компоту один фрукт, дуже смачно виходить, якщо використовувати ягідне асорті.
  • Варити його краще нержавіючої посуді, алюміній для цієї мети не підходить. Алюмінієвий посуд під впливом фруктових кислот може окислюватися.
  • Не варто наливати води на увесь об’єм посуду, потрібно залишити місце для заморожених ягід.
  • Цукор в компот частіше додають після того, як закладено фрукти, хоча особливих рекомендацій немає, якщо все зробити навпаки.
  • Кількість цукру регулюють з урахуванням смаку або додають стільки, скільки зазначено в рецепті.
  • Ягоди кидають, не розморожуючи у окріп, дають компоту прокипіти підсолоджують ще раз, кип’ятять і вимикають вогонь.
  • Після варіння компоту необхідно настоятися, за цей час він стане ще смачніше і насититься його колір.
  • Обов’язково посуд накривають кришкою, таким чином, вміст буде швидше закипати і менше парувати на кухні.
  • Настоявшийся напій проціджують, переливають в скляну або фарфорову посуду при необхідності остуджують. У пластикових пляшках компот зберігати не кращий варіант, використовуйте краще банки.
  • Зберігатися такий компот повинен в холодильнику не більше 2-3 діб.

Знаючи, як зварити компот із заморожених ягід, ви станете економною і дбайливою господинею, яка знайшла ідеальну заміну газованих напоїв і магазинних соків.

Дивіться також:  Компот з гарбуза – 8 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху