З м’ятою і корицею
Ароматичні і смакові добавки в компоти прикрашають їх присмак, роблять їх незвичайними і незрівнянними. Додавши в каструлю гілочки м’яти і паличку кориці, ви приготуєте приголомшливий на смак напій. У вас будуть просити цей рецепт, тому що він крутіший, ніж магазинний сік.
Необхідні компоненти:
- асорті із заморожених фруктів або ягід — 750 г;
- цукровий пісок — 180 г;
- гілочка свіжої м’яти або засушеними;
- питний 2,5 літра води;
- паличка кориці або чайна ложка меленого порошку.
Приготування:
- Не розморожуючи, додати в окріп фрукти. Все перемішати ополоником, накрити кришкою. Стежити, щоб компот не скипів, інакше доведеться відмивати грубку.
- Всипати норма цукру ще раз перемішати.
- Під кінець варіння кинути в каструлю м’яту і корицю. Зняти з вогню.
- Коли компот знятий з печі, потрібно вийняти м’яту і паличку кориці, залишити остигати.