Компот із заморожених ягід – 7 рецептів, як зварити смачний домашній компот

Готуємо з лимоном

Лимон в якості добавки в напій дарує йому не тільки приємний цитрусовий аромат, але і приємну на смак кислинку.

Необхідні компоненти:

  • 1/3 частина лимона;
  • 700 г заморожених ягід;
  • 1 чашка або за смаком цукру;
  • води — 2,5 літра питної.

Приготування:

  • Поставити на вогонь варитися компот з будь-яких заморозки фруктів, додати туди цукор і довести до кипіння.
  • Під кінець варіння кинути в каструлю часточки лимона. Ще трохи проварити і зняти з вогню.
  • Щоб в компоті не утворилася гіркоту від лимонної кірки, часточки краще після варіння вийняти. Однак це не принципово, може комусь подобається такий присмак.

Смачний домашній компот виходить не гірше ніж магазинний лимонад, і при цьому він дуже корисний і не містить шкідливих консервантів.

Дивіться також:  Компот із сушених яблук – 7 смачних і корисних рецептів
Прокрутка до верху