Готуємо з лимоном
Лимон в якості добавки в напій дарує йому не тільки приємний цитрусовий аромат, але і приємну на смак кислинку.
Необхідні компоненти:
- 1/3 частина лимона;
- 700 г заморожених ягід;
- 1 чашка або за смаком цукру;
- води — 2,5 літра питної.
Приготування:
- Поставити на вогонь варитися компот з будь-яких заморозки фруктів, додати туди цукор і довести до кипіння.
- Під кінець варіння кинути в каструлю часточки лимона. Ще трохи проварити і зняти з вогню.
- Щоб в компоті не утворилася гіркоту від лимонної кірки, часточки краще після варіння вийняти. Однак це не принципово, може комусь подобається такий присмак.
Смачний домашній компот виходить не гірше ніж магазинний лимонад, і при цьому він дуже корисний і не містить шкідливих консервантів.