Компот з чорносливу – 7 кращих рецептів

Класичний компот із чорносливу

Нижче запропоновано самий нескладний рецепт, що дозволяє буквально за півгодини отримати чудовий напій. Слід врахувати, що сливовий компот не рекомендується пити у великих кількостях, так як фрукти, що входять до його складу, можуть подіяти як проносне.

Необхідні компоненти:

  • чорнослив – 0,35 кг;
  • цукор – 185 грам;
  • чиста вода – 1,2 л.

Готуємо:

  • Плоди необхідно перебрати, взяти найкрасивіші і великі і відрізати у них плодоніжки. Потім помістити їх у таз з водою на 30 – 35 хвилин.
  • Після замочування скласти сухофрукти в друшляк і добре промити.
  • У маленьку каструлю налити воду і довести її до кипіння. Потім засипати цукор і варити сироп близько 7 – 8 хвилин, не забуваючи постійно помішувати.
  • Закласти в солодку рідину чорнослив і кип’ятити її ще п’ятнадцять хвилин.
  • Зварений компот закрити кришкою і дати йому настоятися протягом години.

Напій з чорносливу перелити в глечик і добре охолодити. Подавати в красивих склянках і листочками м’яти і скибочкою свіжого лайма.

Дивіться також:  Квас в домашніх умовах з житнього хліба – 4 рецепта
Прокрутка до верху