Класичний компот із чорносливу
Нижче запропоновано самий нескладний рецепт, що дозволяє буквально за півгодини отримати чудовий напій. Слід врахувати, що сливовий компот не рекомендується пити у великих кількостях, так як фрукти, що входять до його складу, можуть подіяти як проносне.
Необхідні компоненти:
- чорнослив – 0,35 кг;
- цукор – 185 грам;
- чиста вода – 1,2 л.
Готуємо:
- Плоди необхідно перебрати, взяти найкрасивіші і великі і відрізати у них плодоніжки. Потім помістити їх у таз з водою на 30 – 35 хвилин.
- Після замочування скласти сухофрукти в друшляк і добре промити.
- У маленьку каструлю налити воду і довести її до кипіння. Потім засипати цукор і варити сироп близько 7 – 8 хвилин, не забуваючи постійно помішувати.
- Закласти в солодку рідину чорнослив і кип’ятити її ще п’ятнадцять хвилин.
- Зварений компот закрити кришкою і дати йому настоятися протягом години.
Напій з чорносливу перелити в глечик і добре охолодити. Подавати в красивих склянках і листочками м’яти і скибочкою свіжого лайма.