Як варити компот з чорносливу і родзинок
Десертне питво, приготована за цим рецептом, виходить ніжним і приємним, з духмяним, чудовим ароматом.
Родзинки додає вишуканості і солодощі напою, тому цукор тут повинен використовуватися в мінімальній кількості.
Необхідні компоненти:
- яблука сушені – 0,2 кг;
- чорнослив – 0,4 кг;
- курага – 100 грам;
- родзинки – 90 грам;
- два літри води.
Готуємо:
- Всі сухофрукти промити, потім замочити їх на 10 хвилин у воді, використовуючи окремі ємності.
- Набрати воду в каструлю, помістити в неї і чорнослив. Проварити близько восьми хвилин, потім додати сушені яблука і через п’ять хвилин засипати родзинки і курагу.
- Готувати ще 3 – 4 хвилини, після чого спробувати на смак і покласти цукор, орієнтуючись на власні уподобання.
- Якщо відвар вийде надто солодким, в кінці приготування можна додати ягоди журавлини або брусниці.
- Фруктовий напій варити ще пару хвилин, потім зняти з плити і винести на холод.
Компот із сушених яблук, чорносливу і родзинок бажано процідити і перелити в скляну ємність. Солодкий напій у поєднанні з хрустким печением може стати повноцінним перекусу протягом дня.