Компот з чорносливу – 7 кращих рецептів

Як варити компот з чорносливу і родзинок

Десертне питво, приготована за цим рецептом, виходить ніжним і приємним, з духмяним, чудовим ароматом.

Родзинки додає вишуканості і солодощі напою, тому цукор тут повинен використовуватися в мінімальній кількості.

Необхідні компоненти:

  • яблука сушені – 0,2 кг;
  • чорнослив – 0,4 кг;
  • курага – 100 грам;
  • родзинки – 90 грам;
  • два літри води.

Готуємо:

  • Всі сухофрукти промити, потім замочити їх на 10 хвилин у воді, використовуючи окремі ємності.
  • Набрати воду в каструлю, помістити в неї і чорнослив. Проварити близько восьми хвилин, потім додати сушені яблука і через п’ять хвилин засипати родзинки і курагу.
  • Готувати ще 3 – 4 хвилини, після чого спробувати на смак і покласти цукор, орієнтуючись на власні уподобання.
  • Якщо відвар вийде надто солодким, в кінці приготування можна додати ягоди журавлини або брусниці.
  • Фруктовий напій варити ще пару хвилин, потім зняти з плити і винести на холод.

Компот із сушених яблук, чорносливу і родзинок бажано процідити і перелити в скляну ємність. Солодкий напій у поєднанні з хрустким печением може стати повноцінним перекусу протягом дня.

Дивіться також:  Як зварити кисіль – 11 рецептів домашнього киселя
Прокрутка до верху