Компот з чорносливу – 7 кращих рецептів

З апельсинами

Таке питво рекомендується готувати зі свіжих слив. Крім апельсинів, компот можна додати родзинки і відповідні прянощі – це зробить його смак оригінальним і незабутнім.

Необхідні компоненти:

  • свіжі сливи (темного кольору) – 0,6 кг;
  • цукор – 80 грам;
  • вода – 3 літри;
  • гвоздика – 1 – 2 шт.;
  • невеликий апельсин;
  • родзинки – 40 грам.

Готуємо:

  • У слив відрізати плодоніжки, промити їх водою і розрізати навпіл. Потім видалити кісточки і скласти м’якоть в каструлю.
  • Апельсин, не очищаючи від шкірки, порізати кружечками і відправити до половинкам злив.
  • Фрукти засипати цукром, після чого налити воду і поставити варити.
  • Коли рідина стане гарячою, додати гвоздику і насипати родзинки.
  • Вміст каструлі закип’ятити і через дві хвилини вимкнути піч.
  • Напою дати охолонути і настоятися близько двох годин.

Компот з апельсинів, родзинок і чорносливу готовий. Вишуканий напій чудово доповнить банкетний стіл і обов’язково сподобається присутнім гостям.

Дивіться також:  Чай з імбиром – 10 рецептів імбирного напою
Прокрутка до верху