З апельсинами
Таке питво рекомендується готувати зі свіжих слив. Крім апельсинів, компот можна додати родзинки і відповідні прянощі – це зробить його смак оригінальним і незабутнім.
Необхідні компоненти:
- свіжі сливи (темного кольору) – 0,6 кг;
- цукор – 80 грам;
- вода – 3 літри;
- гвоздика – 1 – 2 шт.;
- невеликий апельсин;
- родзинки – 40 грам.
Готуємо:
- У слив відрізати плодоніжки, промити їх водою і розрізати навпіл. Потім видалити кісточки і скласти м’якоть в каструлю.
- Апельсин, не очищаючи від шкірки, порізати кружечками і відправити до половинкам злив.
- Фрукти засипати цукром, після чого налити воду і поставити варити.
- Коли рідина стане гарячою, додати гвоздику і насипати родзинки.
- Вміст каструлі закип’ятити і через дві хвилини вимкнути піч.
- Напою дати охолонути і настоятися близько двох годин.
Компот з апельсинів, родзинок і чорносливу готовий. Вишуканий напій чудово доповнить банкетний стіл і обов’язково сподобається присутнім гостям.