Компот з чорносливу – 7 кращих рецептів

Компот з чорносливу з медом

Прекрасне частування для любителів солодкого – це десертне питво, приготоване з чорносливу і меду.

Таким напоєм можна поласувати людям, що дотримують дієту, так як він не містить цукру і тому є низькокалорійним.

Необхідні компоненти:

  • чорнослив – 0,3 кг;
  • літр води;
  • мед – 110 грам;
  • жменя висушеного шипшини.

Готуємо:

  • Чорнослив замочити, потім висипати в каструлю і залити водою.
  • Варити близько двадцяти хвилин на маленькому вогні, після чого додати мед і розмішати. Фруктовий склад кип’ятити протягом п’яти хвилин.
  • Шипшина сполоснути проточною водою, потім відправити його в каструлю і готувати ще чверть години.
  • Пиття із сухофруктів остудити і дати йому постояти півгодини в прохолодному місці.

Освіжаючий напій краще вживати холодним, в поєднанні з яблучним пирогом або мармеладом. Замість шипшини, смак компоту допоможуть доповнити заморожені ягоди або шматочки екзотичних фруктів. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Як заварити чай з імбиром – 8 правильних рецептів корисного напою
Прокрутка до верху