Компот з чорносливу з медом
Прекрасне частування для любителів солодкого – це десертне питво, приготоване з чорносливу і меду.
Таким напоєм можна поласувати людям, що дотримують дієту, так як він не містить цукру і тому є низькокалорійним.
Необхідні компоненти:
- чорнослив – 0,3 кг;
- літр води;
- мед – 110 грам;
- жменя висушеного шипшини.
Готуємо:
- Чорнослив замочити, потім висипати в каструлю і залити водою.
- Варити близько двадцяти хвилин на маленькому вогні, після чого додати мед і розмішати. Фруктовий склад кип’ятити протягом п’яти хвилин.
- Шипшина сполоснути проточною водою, потім відправити його в каструлю і готувати ще чверть години.
- Пиття із сухофруктів остудити і дати йому постояти півгодини в прохолодному місці.
Освіжаючий напій краще вживати холодним, в поєднанні з яблучним пирогом або мармеладом. Замість шипшини, смак компоту допоможуть доповнити заморожені ягоди або шматочки екзотичних фруктів. Приємного апетиту!