З додаванням апельсинів
Інгредієнти:
- вода – 2 л;
- шматочки гарбуза – півкіло;
- солодкий апельсин – 1 шт.;
- цукор-пісок – 4 десертні ложки;
- «лимонка» – 2 щіпки;
- ванільний цукор – половинка чайної ложки.
Приготування:
- Закип’ятити воду. Всипати в неї кристалики цукру (двох видів).
- Відразу додати очищені шматочки гарбуза і цитрус прямо з шкіркою. Попередньо його потрібно ретельно почистити твердою щіткою.
- Додати «лимонку».
- Варити компот з гарбуза з апельсином 7 – 8 хвилин на середньому вогні. Дати настоятися на плиті до повного охолодження.
Охолодити напій. Розлити по келихах разом з овочевими шматочками.