Компот з гарбуза з сухофруктами
Інгредієнти:
- гарбуз – півкіло (вже очищені шматочки);
- сухофрукти – 130 – 150 м;
- сушену шипшину – 30 г;
- цукор – 4 – 6 десертних ложок (за смаком);
- кориця – 1 паличка.
Приготування:
- Щоб приготувати компот по такому рецепту, насамперед потрібно порізати гарбуз невеликими кубиками.
- У каструлю влити 1 л води. Покласти цукор і шипшина.
- Потомити масу 14 – 16 хвилин.
- Всипати гарбуз і асорті з заздалегідь промитих сухофруктів. Наприклад, кураги і чорносливу.
- Додати корицю. Влити ще 1-1,5 л окропу. Варити 20 хвилин.
- Залишити компот настоюватися під кришкою до повного охолодження.
Видалити корицю. Подати в охолодженому вигляді.