Компот з гарбуза – 8 швидких і смачних рецептів

Готуємо з яблуками

Інгредієнти:

  • гарбуз – 380 – 400 г;
  • яблука – 4 шт.;
  • цукор – 110 – 130 г;
  • «лимонка» – ¼ малий. ложки.

Приготування:

  • Шматочки очищеного овоча і часточки яблук без насіннєвих коробок скласти в загальну посуд.
  • Зверху висипати цукровий пісок.
  • Залити водою з «лимонкою».
  • Варити 20 – 25 хвилин. Точний час залежить від сорту овоча і його стиглості.

Далі – остудити і зняти пробу з компоту або ж закатати його на зиму.

З журавлиною

Інгредієнти:

  • очищені порізані гарбузове шматочки – 570 – 600 г;
  • ягоди журавлини – 120 – 140 г;
  • вода – 570 – 600 мл;
  • цукор-пісок – 80 – 90 г;
  • мед – 40 р.

Приготування:

  • Першим ділом перебрати ягоди. Видалити сміття. Можна використовувати і заморожені, але тоді їх потрібно попередньо розморозити.
  • Залити ягоди водою. Довести масу до кипіння при помірному нагріві. Розчинити у воді з журавлиною цукровий пісок.
  • Злегка остудити суміш і процідити. Зручно робити це через дрібне сито або кілька шарів марлі.
  • Очищені шматочки стиглого овоча окремо подрібнити за допомогою терки з великими поділками.
  • Залити гарбуз отриманим сиропом (ще в гарячому вигляді). Дати просочитися солодкою рідиною.
  • Коли маса повністю охолоне, додати в неї рідкий або зацукрований мед.

Смачно подавати готовий овочевий, компот із солодкими збитими вершками.

Дивіться також:  Сидр яблучний – 7 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху