Готуємо з яблуками
Інгредієнти:
- гарбуз – 380 – 400 г;
- яблука – 4 шт.;
- цукор – 110 – 130 г;
- «лимонка» – ¼ малий. ложки.
Приготування:
- Шматочки очищеного овоча і часточки яблук без насіннєвих коробок скласти в загальну посуд.
- Зверху висипати цукровий пісок.
- Залити водою з «лимонкою».
- Варити 20 – 25 хвилин. Точний час залежить від сорту овоча і його стиглості.
Далі – остудити і зняти пробу з компоту або ж закатати його на зиму.
З журавлиною
Інгредієнти:
- очищені порізані гарбузове шматочки – 570 – 600 г;
- ягоди журавлини – 120 – 140 г;
- вода – 570 – 600 мл;
- цукор-пісок – 80 – 90 г;
- мед – 40 р.
Приготування:
- Першим ділом перебрати ягоди. Видалити сміття. Можна використовувати і заморожені, але тоді їх потрібно попередньо розморозити.
- Залити ягоди водою. Довести масу до кипіння при помірному нагріві. Розчинити у воді з журавлиною цукровий пісок.
- Злегка остудити суміш і процідити. Зручно робити це через дрібне сито або кілька шарів марлі.
- Очищені шматочки стиглого овоча окремо подрібнити за допомогою терки з великими поділками.
- Залити гарбуз отриманим сиропом (ще в гарячому вигляді). Дати просочитися солодкою рідиною.
- Коли маса повністю охолоне, додати в неї рідкий або зацукрований мед.
Смачно подавати готовий овочевий, компот із солодкими збитими вершками.