Компот з гарбуза з корицею
Є різні цікаві рецепти, що підказують, як зварити компот з гарбуза. Деякі з них включають в себе також ароматні прянощі.
Інгредієнти:
- гарбуз – 1 шт.;
- вода – 1 л;
- цукор – 1 ст.;
- гвоздика – 7 шт.;
- подрібнена кориця – половинка маленької ложки;
- «лимонка» – половинка маленької ложки.
Приготування:
- У закипілу рідину всипати всі сухі компоненти.
- Варити суміш 5 – 6 хвилин на повільному вогні.
- В результаті повинен вийти кислуватий сироп. За смаком можна збільшити кількість «лимонки».
- Опустити в сироп гарбузове шматочки. Варити до розм’якшення овочів.
- Охолодити напій.
Якщо потрібно збільшити його термін зберігання, варто додати в рідину оцет: 1 мал. ложку на 1 л компоту.