Напій з лимоном
Інгредієнти:
- скибочки гарбузової м’якоті – півкіло;
- лимони – півкіло;
- цукор-пісок – півкіло;
- вода – 2 л
Приготування:
- Залити овочеві шматочки невеликою кількістю води. Варити до розм’якшення.
- Розкласти м’якоть з простерилизованным ємкостей.
- Зверху розподілити часточки цитруса прямо з цедрою.
- Залити 2 л окропу.
- Додати цукор. Варити сироп до повного розчинення кристалів.
- Залити киплячу рідину на овоч з цитрусом.
- Закатати банки, перевернути і укутати.
Через добу прибрати ємності з напоєм для зберігання в прохолоду.
Компот з гарбуза – не тільки смачний і бюджетний напій, але ще й корисний, наповнений пектином і вітамінами. Його можна пити відразу, або ж влаштовувати на зиму. Сподобається такий компот і найменшим членам сім’ї за його яскравий колір і приємний смак.