Конвертики з лаваша – страва, схожа на пиріжки з начинкою. Але вони готуються набагато швидше і простіше, адже не треба заводити тісто і пекти в духовці. Закуску можна зробити з різними начинками і подавати до чаю або на обід в якості головної страви.
Прості конвертики з лаваша з сиром
Вам знадобиться:
- часникові часточки – 4 шт.;
- два пучка кінзи;
- два тонких лаваша;
- майонез – 0,2 кг;
- сир – 300 р.
Як зробити сирні конвертики:
- Натираємо шматочки сиру на тертці з великими ланками.
- Очищені зубчики часнику продавлюємо через прес.
- Дрібно рубаємо промиту кінзу. З’єднати всі підготовлені продукти, налити майонез і перемішати.
- Ріжемо кожен лаваш на 4 частини. У кожну з частин кладемо отриману начинку і звертаємо тісто у вигляді конвертика.
- Розтоплюємо на сковороді шматочок вершкового масла, викладаємо туди вийшли конвертики і смажимо їх з кожного боку до появи хрусткої скоринки.
- Ось така швидка, легка і дуже смачна закуска у нас вийшла.
Рецепт приготування з сиром і зеленню
Що потрібно взяти:
- сир – 0,25 кг;
- стрілки цибулі зеленої – 4 шт.;
- щіпка солі;
- сир – 50 г;
- два лаваша;
- часточка часнику;
- бринза – 40 г;
- підлога пучка петрушки;
- мелений перець – 2 р.
Готуємо конвертики з сиром:
- Дрібно шаткуємо промиті петрушку і зелений лук.
- Видаляємо з зубчики часнику лушпиння і продавлюємо його в кашку.
- Обробляємо сир на тертці і змішуємо з сиром і бринзою в широкій мисці.
- Розминаємо в однорідну масу з допомогою виделки.
- Насипаємо рубану зелень, чорний перець, часник, трохи солі і перемішуємо.
- Розрізаємо лаваш на смужки товщиною 10 см, на кінці яких повинен бути трикутний зріз.
- Кладемо начинку в кінець смужки і формуємо трикутний конвертик.
- Викладаємо їх на нагріту суху сковороду і смажимо до появи скоринки, потім перевертаємо на інший бік.
- Такий варіант страви можна подавати на сніданок до чаю.
Смажені конвертики з ковбасою і сиром
Основні продукти:
- рослинна олія;
- ковбаса копчена – 4 кружечка;
- лаваш тонкий – 2 аркуша;
- плавлений сир пластинками – 8 шт.
Рецепт з сиром і ковбасою покроково:
- Один лаваш розрізаємо вздовж на дві половинки.
- Кладемо на нього сирну платівку в центральну частину ближче до правої чи лівої сторони тесту.
- На викладаємо сир ковбасний гурток і закриваємо її другим квадратиком сиру.
- Загортаємо у вигляді квадратного конверта навколо сиру.
- Таким чином у нас вийшло 4 порції. Вантажимо їх на розпечену сковороду з маслом і смажимо з обох боків до коричневої скоринки.
- За цей час сир всередині розплавиться і начинка вийде дуже соковитою і ніжною.
- Якщо вам не подобається ковбаса, можна зробити конвертики з лаваша з сиром і шинкою. Вийде ще смачніше.
Ситна закуска з куркою
Компоненти рецепту:
- щіпка солі;
- дві маленькі цибулини;
- два лаваша;
- два шматочки курячого філе;
- щіпка чорного меленого перцю;
- цукровий пісок – 8 г;
- сметана – 150 г;
- оцет – 5 р.
Алгоритм дій:
- Рубаємо промите куряче м’ясо невеликими квадратиками і закладаємо в глибоку чашу.
- Зверху насипаємо сіль, можна додати сушений кріп, мелений перець і сушену петрушку для пряного аромату.
- Наливаємо трохи олії і залишаємо птицю маринуватися протягом 15 хвилин.
- Ріжемо очищені цибулини тонкими смужками, зсипаємо в іншу миску насипаємо дрібку солі, цукор, наливаємо воду і оцет. Відставте посуд в сторону на 10 хвилин, потім промийте під краном і висушіть.
- Обсмажуємо курку в соусі на теплій сковороді до появи рум’яної скоринки.
- На середину пласта лаваша викладаємо ще теплу курку, цибулю і сметану. При бажанні можна додати мариновані огірки або квашену капусту.
- Звертаємо тісто у вигляді конверта й обсмажуємо на сухій прогрітій сковороді.
Конвертики з лаваша з яйцем і цибулею
Необхідні продукти:
- пучок зеленої цибулі;
- чотири тонких лаваша;
- яйця – 3 шт.;
- рисова крупа – 100 р.
Поетапне приготування:
- У двох каструлях окремо ставимо варитися рис і курячі яйця.
- Для 100 грамів рису знадобиться 600 мл води. Чекаємо, поки рідина закипить, варимо продукт 20 хвилин при слабкому вогні. Коли рис приготується, прибираємо воду, а сам рис викладаємо в чашку.
- Остуджуємо сварившиеся яйця, видаляємо шкірку і ріжемо білки з жовтками ріжемо на дрібні шматочки.
- Кришимо ножем промитий зелений лук.
- Пересипаємо яйця з цибулею до рису, додаємо сіль за смаком і чорний перець. Всі перешиваємо.
- Кожен лаваш розрізаємо ножем на 4 частки. Закладаємо в них начинку і формуємо пиріжок конвертиком.
- Залишилося обсмажити по одній хвилині з кожного боку при слабкому нагріванні.
Готуємо з м’ясним фаршем
Вам знадобиться:
- прянощі за смаком;
- м’ясний фарш – 0,4 кг;
- сіль за смаком;
- цибуля зелена – 40 г;
- упаковка лаваша;
- олія для обсмажування;
- три яйця.
Інструкція по приготуванню:
- Дрібно рубаємо стрілки зеленої цибулі і додаємо їх в тарілку з фаршем.
- Насипаємо сіль і будь-які прянощі за смаком.
- В окрему чашку виливаємо сирі яйця, насипаємо щіпку солі і збиваємо масу віночком.
- Додайте до м’ясної начинки трохи чорного перцю і перемішайте.
- Лаваш нарізати на пластинки розміром 15:15 див.
- Покладіть в центр начинку і розмажте її по тесту, не торкаючись країв.
- Поверніть шматок лаваша навпіл два рази.
- Кожен конвертик занурюємо в чашку зі збитими яйцями і кладемо на прогріту сковороду з налитим маслом.
- Обсмажуємо з кожного боку до появи красивою золотистої скоринки, яку дають збиті яйця.
- Подавайте ласощі з томатним соусом або гірчицею.
Варіант закуски з крабовими паличками
Склад рецепта:
- плавлений сир – 200 г;
- щіпка солі;
- палички крабові – 120 г;
- олія соняшникова – 0,1 л;
- сирі яйця – 2 шт.;
- лаваш – 2 шт.
Готуємо страву покроково:
- Видаляємо з паличок плівку і ріжемо на маленькі кубики.
- Виливаємо в чашку розбиті яйця, насипаємо сіль і виделкою збовтуємо до появи легкої пінки.
- Кожну корж ріжемо на 2 половинки.
- На поверхню пластинок намазуємо плавлений сир.
- В центр викладаємо подрібнені крабові палички.
- Звертаємо тісто конвертиком і завантажуємо їх швом вниз на сковорідку, попередньо зануривши в яєчну масу.
- Не забудьте налити соняшникову олію.
- Залишилося посмажити ароматні пиріжки до рум’яної скоринки. Тепер можна насолоджуватися чудовим смаком.