Сьогодні при копченні продуктів недобросовісні виробники використовують різні хімічні добавки, які наповнюють продукти шкідливими для організму речовинами. Тому багато споживачі відмовляються від магазинної продукції, і шукають рецепти копчення в домашніх умовах. Сьогодні ми розповімо, як можна самим приготувати копчене сало, а також розповімо про те, як правильно його зберігати і перевозити.
Копчене сало в домашніх умовах в коптильні
Сало – це не тільки смачний, але і корисний продукт, в ньому багато вітамінів і поживних елементів. Воно не тільки не зашкодить здоров’ю й фігурі, а навпаки, зміцнить імунітет і допоможе в роботі шлунка. Як зробити смачний делікатес, що нагадує копчене сало в коптильні гарячого копчення? Тут свої хитрощі.
Спосіб приготування:
- Найголовніше вибрати якісне сало, за кольором воно повинно бути білим, а ось наявність жовтизни говорить про старість продукту. Ніяких неприємних запахів, тільки легкий аромат. Для копчення підійде сало з тонкими прожилками м’яса, товщиною від 2,5 до 4 див. Для копчення сало нарізаємо великими кубиками, приблизно 10 на 5.
- Ще один важливий компонент – це тріска, адже від неї залежить смак і аромат готового продукту. Гілочки і тирсу горіха не підходять, вони тільки зіпсують аромат. Краще взяти абрикосову стружку або тріску вільхи. На годину тріску краще замочити.
- Отже, на дно коптильні викладаємо тріску шаром не більше двох сантиметрів. Встановлюємо грати на рівні вище 5 см від тріски.
- На решітку кладуть сало, але не впритул, у кожного шматочка має бути свій простір для якісної просочення димом.
- Закриваємо коптильню і ставимо на тліюче багаття на півгодини.
- Потім коптильню прибираємо з вогню, відкриваємо, даємо йому подихати три хвилини, потім знову повертаємо на вугілля на п’ять хвилин, але вже не закриваємо кришкою.
- Як тільки шматочки знайдуть насичений золотий колір, прибираємо з вогню.
- Копчене сало виходить чудовим, але краще не зловживати, щоб не нашкодити печінки.