Ніжна розсипчаста і соковита королевська ватрушка готується дуже просто мінімуму інгредієнтів. Цей десерт можна запропонувати дитині, який відмовляється їсти сир, раптово прийшли гостей або членів родини до вечірнього чаю.
Королевська ватрушка з сиром в духовці
Випічка виходить дуже ніжною, тому для приготування краще використовувати роз’ємну форму.
Інгредієнти:
500 г сиру середньої жирності;
200 р пшеничного борошна;
120 охолодженого вершкового масла;
4 яйця;
180 г цукру;
1 г ваніліну;
2 р солі;
6 г пекарського розпушувача.
Технологія приготування.
Вершкове масло рубають на шматочки. Працювати при цьому слід швидше, щоб продукт не почав підтавати.
Масло засипають просіяним борошном і ще раз рубають ножем.
Зверху насипають 60 г цукру, розпушувач і знову перемішують за допомогою ножа.
Отриману суміш перетирають пальцями в крихту (штрейзель), яку потім прибирають в холодильник.
Яєчні білки і жовтки поділяють, білки ставлять охолоджуватися.
Жовтки з’єднують з сиром, залишками цукру, ваніліном, добре перемішують.
Сирний складу збивають міксером 3 хвилини, поки він не стане повітряним.
Холодні білки солять і збивають міксером на високій швидкості до щільного стану.
Збиті білки акуратно вводять в сирну суміш, перемішуючи лопаткою.
Охолоджене тісто-крихту ділять на 2 частини.
Половину основи викладають, злегка приминаючи, на дно форми, сформувавши бортики у 2 див.
На тісто виливають сирно-яєчний складу.
Десерт закривають залишилися штрейзеля.
Приготувати королівську ватрушку в духовці вийде при 200°С приблизно за 40 хвилин (орієнтуються на золотистий відтінок крихти).
Подрумянившуюся ватрушку виймають з форми і тримають під бавовняною тканиною близько години. Подають постигла.
Рецепт приготування в мультиварці
Ніжний пиріг з сиром ще простіше готувати з використанням мультиварки.
Така королевська ватрушка виглядає оригінально і дуже ефектно. Секрет її надзвичайного смаку полягає в додаванні сметани і справжнього шоколаду.
Необхідні компоненти:
300 г просіяного борошна;
100 г м’якого вершкового масла;
200 г сиру пожирніше;
70 г натурального шоколаду;
5 г пекарського розпушувача;
50 г цукру;
50 г сметани;
1 яйце;
1 г ванілі.
Спосіб приготування.
Часточки шоколаду розтоплюють на водяній бані, потім з’єднують з олією.
Шоколадну масу вливають у борошно, змішану з розпушувачем.
Склад розмішують пальцями, розбиваючи його в крихту.
Заготовлену основу прибирають в холодильник.
Сир змішують із сметаною, сахарят, посипають ваніліном і збивають заглибним блендером.
Продовжуючи збивати, додати яйце.
Трохи більше половини охолодженого тіста укладають на дно форми.
Заливають сирно-сметанную начинку.
Ватрушку закривають залишилася шоколадною крихтою.
Випікають при 200°С до підрум’янення верхньої скоринки (близько 45 хвилин).
Ватрушка з родзинками
Родзинки в цьому рецепті за бажанням можна замінити дрібно нарізаним чорносливом чи курагою.
Список продуктів:
320 г борошна;
250 г вершкового маргарину;
180 г цукру;
2 г соди;
3 яйця;
100 г родзинок;
400 г нежирного сиру.
Кроки приготування.
Маргарин розм’якшують в природних умовах, розтирають з борошном, содою і 80 г цукру так, щоб вийшла крихта.
З сиру, яєць, ваніліну та залишків цукру роблять начинку, збиваючи всі компоненти міксером. В кінці додають родзинки, попередньо вимитий і висушений. Перемішують ложкою.
Більше половини крихти викладають у форму, злегка утрамбовувавши лопаткою і формуючи борти.
Зверху рівномірно розподіляють сирно-изюмную начинку.
Насипають залишилася крихту.
Ласощі випікають 45 хвилин при 190°С.
Ніжна випічка з вишнею
Найтонше тісто, чарівний аромат і чудовий смак роблять цей десерт незабутнім! Його можна готувати як для повсякденного чаювання, так і для святкового столу.
З холодного вершкового масла, просіяного борошна, розпушувача і 40 г цукру готують кондитерську крихту.
Вишню з’єднують з крохмалем. Цей секрет допоможе уникнути втрати соку.
Збиті яйця з’єднують з сиром, 120 г цукру і ваніллю. Збивають знову до легкості.
Дві третини основи викладають у форму.
Тісто вкривають сирною начинкою.
Зверху акуратно викладають ягоди вишні.
Потім висипають залишки крихти, закриваючи начинку.
Пиріг королевська ватрушка з вишнею випікається при 190°С 40-50 хвилин.
Королівську ватрушку, приготовану за класичним рецептом, можна доповнювати горіхами, сухофруктами, цукатами. Сирне ласощі стане ще смачніше, якщо при подачі поливати його шоколадним, карамельним або ягідно-фруктовим соусом.