Королевська ватрушка — 6 рецептів з сиром

Ніжна розсипчаста і соковита королевська ватрушка готується дуже просто мінімуму інгредієнтів. Цей десерт можна запропонувати дитині, який відмовляється їсти сир, раптово прийшли гостей або членів родини до вечірнього чаю.

Королевська ватрушка з сиром в духовці

Випічка виходить дуже ніжною, тому для приготування краще використовувати роз’ємну форму.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру середньої жирності;
  • 200 р пшеничного борошна;
  • 120 охолодженого вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 1 г ваніліну;
  • 2 р солі;
  • 6 г пекарського розпушувача.

Технологія приготування.

  • Вершкове масло рубають на шматочки. Працювати при цьому слід швидше, щоб продукт не почав підтавати.
  • Масло засипають просіяним борошном і ще раз рубають ножем.
  • Зверху насипають 60 г цукру, розпушувач і знову перемішують за допомогою ножа.
  • Отриману суміш перетирають пальцями в крихту (штрейзель), яку потім прибирають в холодильник.
  • Яєчні білки і жовтки поділяють, білки ставлять охолоджуватися.
  • Жовтки з’єднують з сиром, залишками цукру, ваніліном, добре перемішують.
  • Сирний складу збивають міксером 3 хвилини, поки він не стане повітряним.
  • Холодні білки солять і збивають міксером на високій швидкості до щільного стану.
  • Збиті білки акуратно вводять в сирну суміш, перемішуючи лопаткою.
  • Охолоджене тісто-крихту ділять на 2 частини.
  • Половину основи викладають, злегка приминаючи, на дно форми, сформувавши бортики у 2 див.
  • На тісто виливають сирно-яєчний складу.
  • Десерт закривають залишилися штрейзеля.
  • Приготувати королівську ватрушку в духовці вийде при 200°С приблизно за 40 хвилин (орієнтуються на золотистий відтінок крихти).
  • Подрумянившуюся ватрушку виймають з форми і тримають під бавовняною тканиною близько години. Подають постигла.
  • Рецепт приготування в мультиварці

    Ніжний пиріг з сиром ще простіше готувати з використанням мультиварки.

    Знадобиться:

    • 160 г борошна;
    • 0,5 кг сиру;
    • 150 г вершкового масла;
    • 200 г цукрового піску;
    • 4 яйця;
    • 2 г соди.
    Дивіться також:  Пиріг зебра – 8 рецептів приготування

    Спосіб приготування.

  • На сковороді на повільному вогні розтоплюють масло.
  • Додають дві третини цукрового піску, ще хвилину нагрівають і вимикають плиту.
  • Борошно просівають, змішують з содою і додають на сковороду до солодкого маслу. Швидко розмішують кописткою, щоб вийшли дрібні крихти.
  • Для начинки збивають сир, цукор, що залишився і яйця.
  • Тісто-крихту ділять на 2 рівні частини.
  • Одну частину висипають на дно чаші мультиварки і розрівнюють лопаткою.
  • На тісто рівномірно викладають начинку.
  • Поверх сирного складу насипають залишки штрейзеля.
  • Королевська ватрушка готується в мультиварці на програмі «Випічка» протягом 80 хвилин.
  • Готовий пиріг залишають остуджуватися в мультиварці, потім акуратно виймають.
  • Королівський пиріг з сиром і яблуками

    По цьому рецепту виходить дуже ніжна, пухка, соковита яблучна ватрушка, яка просто тане в роті!

    Список продуктів:

    • 270 г пшеничного борошна;
    • 160 г цукру;
    • 120 г солодко-вершкового масла;
    • 6 г розпушувача;
    • 4 середніх яйця;
    • 2 зелених яблука;
    • 450 г м’якого сиру.

    Рецепт приготування.

  • Масло розм’якшують при кімнатній температурі, заздалегідь вийнявши його з холодильника.
  • М’яке масло присипають 100 г цукрового піску, просіяним борошном і розпушувачем.
  • Всі компоненти перемішують вручну і подрібнюють в крихту.
  • Приготовлену основу прибирають охолоджуватися.
  • Холодні яйця збивають міксером, додають 20 г цукру, продовжуючи перемішувати на середній швидкості.
  • Яблука очищають, звільняють від серцевини і подрібнюють на дрібній тертці.
  • Сир розминають, з’єднують з солодкими яйцями і яблучним пюре.
  • Суміш збивають міксером протягом 5 хвилин до повної однорідності.
  • Половину холодної крихти кладуть у форму, розподіляючи тонким шаром. Роблять бортики.
  • На заготівлю виливають яблучно-сирну начинку.
  • З другої половини тіста формують верх пирога.
  • Ватрушка з яблуками випікається під фольгою при 180°С 30 хвилин.
  • Далі фольгу прибирають і випікають десерт ще 15 хвилин до рум’яного кольору скоринки.
  • Дивіться також:  Угорська ватрушка – 6 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

    Шоколадне ласощі

    Така королевська ватрушка виглядає оригінально і дуже ефектно. Секрет її надзвичайного смаку полягає в додаванні сметани і справжнього шоколаду.



    Необхідні компоненти:

    • 300 г просіяного борошна;
    • 100 г м’якого вершкового масла;
    • 200 г сиру пожирніше;
    • 70 г натурального шоколаду;
    • 5 г пекарського розпушувача;
    • 50 г цукру;
    • 50 г сметани;
    • 1 яйце;
    • 1 г ванілі.

    Спосіб приготування.

  • Часточки шоколаду розтоплюють на водяній бані, потім з’єднують з олією.
  • Шоколадну масу вливають у борошно, змішану з розпушувачем.
  • Склад розмішують пальцями, розбиваючи його в крихту.
  • Заготовлену основу прибирають в холодильник.
  • Сир змішують із сметаною, сахарят, посипають ваніліном і збивають заглибним блендером.
  • Продовжуючи збивати, додати яйце.
  • Трохи більше половини охолодженого тіста укладають на дно форми.
  • Заливають сирно-сметанную начинку.
  • Ватрушку закривають залишилася шоколадною крихтою.
  • Випікають при 200°С до підрум’янення верхньої скоринки (близько 45 хвилин).
  • Ватрушка з родзинками

    Родзинки в цьому рецепті за бажанням можна замінити дрібно нарізаним чорносливом чи курагою.

    Список продуктів:

    • 320 г борошна;
    • 250 г вершкового маргарину;
    • 180 г цукру;
    • 2 г соди;
    • 3 яйця;
    • 100 г родзинок;
    • 400 г нежирного сиру.

    Кроки приготування.

  • Маргарин розм’якшують в природних умовах, розтирають з борошном, содою і 80 г цукру так, щоб вийшла крихта.
  • З сиру, яєць, ваніліну та залишків цукру роблять начинку, збиваючи всі компоненти міксером. В кінці додають родзинки, попередньо вимитий і висушений. Перемішують ложкою.
  • Більше половини крихти викладають у форму, злегка утрамбовувавши лопаткою і формуючи борти.
  • Зверху рівномірно розподіляють сирно-изюмную начинку.
  • Насипають залишилася крихту.
  • Ласощі випікають 45 хвилин при 190°С.
  • Ніжна випічка з вишнею

    Найтонше тісто, чарівний аромат і чудовий смак роблять цей десерт незабутнім! Його можна готувати як для повсякденного чаювання, так і для святкового столу.

    Дивіться також:  Заливний пиріг з яйцем і зеленою цибулею – 7 рецептів

    Потрібно:

    • 160 г борошна:
    • 160 г цукру;
    • 200 г вершкового масла;
    • 300 г жирного сиру;
    • 2 яйця;
    • 200 г вишні без кісточок;
    • 20 г кукурудзяного крохмалю;
    • 1 г ваніліну;
    • 6 г розпушувача.

    Технологія приготування.

  • З холодного вершкового масла, просіяного борошна, розпушувача і 40 г цукру готують кондитерську крихту.
  • Вишню з’єднують з крохмалем. Цей секрет допоможе уникнути втрати соку.
  • Збиті яйця з’єднують з сиром, 120 г цукру і ваніллю. Збивають знову до легкості.
  • Дві третини основи викладають у форму.
  • Тісто вкривають сирною начинкою.
  • Зверху акуратно викладають ягоди вишні.
  • Потім висипають залишки крихти, закриваючи начинку.
  • Пиріг королевська ватрушка з вишнею випікається при 190°С 40-50 хвилин.
  • Королівську ватрушку, приготовану за класичним рецептом, можна доповнювати горіхами, сухофруктами, цукатами. Сирне ласощі стане ще смачніше, якщо при подачі поливати його шоколадним, карамельним або ягідно-фруктовим соусом.

    Прокрутка до верху