Всі ми в якійсь мірі ласуни: хтось більше, а хтось менше. Але далеко не всім відомо, що солодощі також можуть бути і корисними. Наприклад, королевська ватрушка з сиром. Це дуже смачний десерт, який, завдяки своїй начинці, насичує нас необхідним для організму кальцієм.
Королевська ватрушка з сиром в духовці
Хочеться з’їсти чогось солоденького, але не знаєте, що саме? Тоді спробуйте приготувати королівську ватрушку, скориставшись наступним покроковим рецептом. Будьте впевнені, ви не розчаруєтеся. До того ж, сам процес не забере у вас багато часу і сил.
Що знадобиться:
- сир – 0,5 кг;
- слив. олія – 200 г;
- борошно – 2 ст.;
- яйця курячі – 5 шт.;
- цукор – 1 ст.;
- ванільний цукор – ½ коф. ложки;
- сіль – ½ коф. ложки;
- розпушувач – 2 ч. ложки.
Масло дістається з холодильника і натирається в миску на крупній тертці. Додаємо туди розпушувач, пару столових ложок цукру і сіль. Вручну перетираємо суміш до стану дрібної крихти. В іншій мисці змішується весь цукор, що залишився з сиром, ванільним цукром і яйцями. При цьому суміш не потрібно збивати міксером або віночком – це дуже важливий момент, який потрібно запам’ятати.
У змащену форму викласти крихта з олії, розділена на 2 частини. Зверху йде цукрово-яєчну суміш і на завершення знову крихта. Ставимо майбутню ватрушку в розігріту на 180 духову піч і готуємо десерт протягом 40 хвилин. Час може змінюватись в залежності від того, форму якого розміру ви будете використовувати. Після того, коли ласощі охолоне, його можна нарізати і подавати до столу.
Рецепт приготування в мультиварці
Не хочете морочитися з розігрівом духовки? Тоді спробуйте приготувати десерт королевська ватрушка з сиром в мультиварці! За смаковими якостями солодкість точно вийде не гірше, а часу на готування піде набагато менше.
Що знадобиться:
- борошно – 2 склянки;
- сир – 400 г;
- цукор – 2 склянки;
- слив. олія 200 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- сіль – ½ коф. ложки;
- яйця курячі – 4 шт.;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка.
Охолоджене масло ріжеться на шматочки середнього розміру. Додаємо в миску до нього борошно, сіль, половину цукру і розпушувач. Ретельно перемішуємо суміш і перемелюємо вручну до стану крихти.
В окремій мисці збиваються яйця, цукор, що залишився, сир і ванільний цукор. У чисту мультиварочную чашу кладеться сирна частину, а зверху масляна крихта. Суміш рівномірно розподіляємо по поверхні і включаємо в мультиварці режим «Випічка». Щоб приготувати королівську ватрушку з сиром вам знадобиться півтори години.
З родзинками
Звичайна сирна начинка здається вам занадто мізерною? Тоді додайте родзинки!
Що знадобиться:
- борошно – 300 г;
- цукор – 250 г;
- слив. масло – 170 г;
- сирна маса – 400 г;
- ізюм – 100 г;
- яйця курячі – 5 шт.;
- гашене сода – ½ ч. ложки;
- ванілін – 1 щіпка.
Для приготування сирної ватрушки вам знадобиться кругла форма діаметрів від 25 до 30 сантиметрів. Беремо миску і збиваємо в ній яйця з цукром до стану однорідної маси. Кладемо туди сирну масу з ваніліном, ретельно перемішуємо. Слідом йде промитий ізюм.
Нарізане кубиками масло з морозильної камери змішується разом з борошном, а потім подрібнюється вручну або за допомогою ножа в крихту. В крайньому випадку можна використовувати крупну тертку. В кінці додаємо в суміш соду. При цьому важливо не розминати тісто, інакше масло може розтанути.
Борошняна частина ділиться на дві половини. Перша щільно утрамбовується у форму для запікання, слідом йде сир, який рівномірно розподіляється по всій поверхні. На завершення викладається залишилася крихта з борошна та олії. Не забудьте запечатати краю. Десерт готується у розігрітому на 180 духовій шафі від 30 до 40 хвилин.
Шоколадне ласощі в духовці
Це досить незвичайний десерт, який також відомий багатьом під назвою «Брауні». Спробуйте відтворити цю смакоту самостійно у себе вдома, якщо інші солодощі вам вже неабияк набридли.
Що знадобиться:
- сир – 200 г;
- шоколад 72% — 100 м;
- слив. масло – 100 г;
- борошно – 2 ст. ложки;
- яйця курячі – 4 шт.;
- цукор – 150 г;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- сіль – 1 щіпка.
Пара яєць і 100 г цукру перемішуються (не збиваються!) в мисці. При цьому потрібно дотримуватися граничну акуратність. Після цього в суміш додається борошно і ванілін. Нарізане масло змішується з розламаної плиткою шоколаду. Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, залежно від того, який спосіб для вас буде більш зручний.
Яйця з’єднуються з розтопленим шоколадом. Ретельно перемішуємо. Це і буде тісто для майбутнього ласощі «Брауні». В окремій мисці змішується сир з цукром. Якщо ви хочете перемолоти всі крупинці в сирі, то слід скористатися для перемішування блендером на середній швидкості.
Тісто ділиться на дві рівні частини. Перша рівномірно наливається в змащену і присипану борошном форму. Слідом йде сирна маса. Рівномірно перемішайте обидві складових у напрямку від країв до центру. На завершення виливається тісто. Випікаємо бісквіт в духовці протягом півгодини, постійно перевіряючи готовність за допомогою зубочистки.
З вишнею
Що знадобиться:
- борошно – 300 г;
- слив. масло – 100 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- сир – 0,5 кг;
- цукор – 1 ст.;
- вишня – 100 р.
Масло перетирається разом з половиною цукру, борошном, розпушувачем і ваніліном, а потім подрібнюється в крихту. Утрамбовуємо половину суміші на дно форми і прибираємо все це в холодильник для застигання.
В іншій мисці сир змішується разом з цукром, вишнею і яйцями. Форма основою для десерту дістається з холодильника і туди викладається другий сирний шар. Зверху присипаємо залишилася олійно-борошняної крихти і випікаємо в духовій печі протягом півгодини. Готовий пиріг королевська ватрушка з сиром можна додатково прикрасити зверху вишнею.