Королевська ватрушка в мультиварці – це хрустка основа і ніжна начинка. Такий сирний пиріг особливо оцінять всі шанувальники випічки з сиру. Якщо ви хоч раз пекли королівську ватрушку в духовці, то ви з легкістю приготуєте її і в мультиварці. А якщо готуєте її вперше, то наша стаття допоможе впоратися з таким завданням.
Класична «Королівська ватрушка» в мультиварці
Ми пропонуємо спекти в мультиварці справжню «Королівську ватрушку». Випічка виходить надзвичайно смачною і апетитною.
Інгредієнти:
- упаковка масла вершкового;
- 385 г борошна;
- склянки солодкого піску (половина для начинки);
- по пакетику розпушувача і ванілі;
- три яйця;
- дві пачки сиру.
Спосіб приготування:
- Масло дістаємо з морозильної камери, не чекаємо, поки воно розм’якшиться, а відразу починаємо його терти на тертці.
- До олії додаємо борошно разом з розпушувачем і піском, руками розтираємо інгредієнти так, щоб вийшла крихта.
- Окремо з’єднуємо сирний продукт з підсолоджувачем, яйцями і ваніліном. Це буде начинка для ватрушки.
- Чашу кухонного приладу змащуємо олією, викладаємо тісто і начинку шарами, спочатку кладемо борошняну крихту, потім сирну масу і так, поки не закінчиться тісто. Останнім шаром повинна бути борошняна крихта.
- Вибираємо програму «Випічка» і готуємо ватрушку протягом 80 хвилин. Готову випічку не поспішаємо виймати, а дамо їй охолонути прямо в чаші.
Як приготувати з какао
Королевська ватрушка з сиром має різні варіанти приготування, наприклад, з додаванням какао.
Десерт виходить дуже ніжним і повітряним, так як начинка більше нагадує суфле.
Інгредієнти для тіста:
- два курячих яйця;
- півсклянки піску;
- по склянці борошна і сметани;
- дві ложки розтопленого масла;
- три ложки какао.
Для начинки:
- дві пачки сиру;
- півсклянки піску;
- три ложки манки;
- три яйця.
Спосіб приготування:
- Для тіста збиваємо яйця з піском, додаємо сметану, трохи соди, вливаємо олію і перемішуємо.
- Всипаємо борошно з какао і ще раз все змішуємо. Тісто має нагадувати густий крем і якщо основа вийшла сухуватою, то додайте ще трохи сметани.
- Далі беремо всі інгредієнти для начинки і добре збиваємо до однорідної кремоподібної консистенції.
- В промаслений форму електроприладу виливаємо тісто, зверху сирну начинку, нічого не заважаємо, сама начинка рівномірно розійдеться по тесту.
- Включаємо прилад на режимі «Випічка» і встановлюємо таймер на 1 годину 15 хвилин.
Дієтичний рецепт
Якщо бережете фігуру, а так хочеться солодкого, запишіть наш рецепт дієтичної ватрушки. Тут немає ні грама борошна, цукру та олії, тільки корисні продукти.
Інгредієнти:
- 220 г вівсяних пластівців;
- три ложки рідкого меду;
- по 0,5 ложечки соди і кориці;
- пачка сиру;
- одне яйце;
- невеликий банан.
Спосіб приготування:
- Вівсяні пластівці подрібнюємо в кавомолці. У нас вийшла вівсяне борошно, відміряємо склянку і змішуємо з медом, содою, корицею. Повинна вийти крихта.
- У чашу блендера кладемо сир, шматочки банана і вбиваємо яйце, перемішуємо до однорідності.
- В промаслений форму електроприладу викладаємо трохи більше половини крихти, зверху кладемо начинку, закриваємо залишилася крихтою.
- Вибираємо опцію «Випічка» і готуємо легкий десерт 1 годину 20 хвилин.
Сирна «Королівська ватрушка» з яблуками
Ватрушка королевська сирна сама по собі смачна випічка, але якщо додати ще яблук і корицю, то вийде відмінний десерт.
Інгредієнти:
- 215 г борошна;
- 175 г вершкового масла;
- дві ложки піску;
- трохи соди.
Для начинки:
- пачка сиру;
- 275 г яблук;
- два яйця;
- 185 г піску;
- 0,5 ложечки кориці.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо подрібнене вершкове масло, борошно, підсолоджувач і соду. Розмішуємо до стану крихти.
- Міксером збиваємо яйця з сиром і солодким піском.
- Очищені від шкірки і насіння яблука нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо їх корицею і змішуємо з сирною масою.
- Пошарово викладаємо борошняну крихту і начинку, готуємо десерт за програмою «Випічка» – 1 годину 20 хвилин.
З полуницею
Спекти смачну ватрушку можна не тільки з яблуками, але з ароматною полуницею. Таку випічку обов’язково оцінять самі маленькі ласуни.
Інгредієнти:
- дві пачки сиру;
- п’ять яєць;
- упаковка масла вершкового;
- 385 г борошна;
- чашка піску;
- 225 г полуниці;
- ложка соди.
Спосіб приготування:
- Щоб отримати борошняну крихту, масло попередньо потрібно покласти в морозилку на півгодини, а потім подрібнити на крупній тертці.
- Додати дві ложки піску, борошно і соду, перемішати руками.
- Залишився підсолоджувач розтираємо з сирним продуктом, потім вбиваємо яйця і при бажанні кладемо ваніль, перемішуємо інгредієнти блендером.
- У промаслений чашу електроприладу викладаємо частину борошняної крихти, потім розподіляємо сирну начинку, розкладаємо шматочки полуниці і закриваємо крихтою.
- Включаємо прилад на режим «Випічка» і чекаємо 1 годину 20 хвилин.
Готуємо з ягодами вишні
Приготувати королівську ватрушку з ягодами кисленькой вишні також просто, як і звичайний сирний пиріг. Десерт ми також будемо випікати в мультиварці на режимі «Випічка».
Інгредієнти для тіста:
- 285 г борошна;
- півпачки масла;
- п’ять ложок олії.
Для начинки:
- дві пачки сиру;
- три яйця;
- півчашки піску;
- вишня (без кісточок).
Спосіб приготування:
- До отримання сипучої маси розтираємо цукор з маслом і борошном.
- Сирний продукт розмішуємо з яйцями, піском і ягідками вишні.
- У форму приладу викладаємо частину крихти, потім начинку і крихту. Випікаємо 1 годину 20 хвилин.
Пиріг «Королівська ватрушка» в мультиварці
Багато господинь вважають за краще готувати королівську ватрушку саме в мультиварці, адже завдяки такому приладу пиріг виходить повітряним, немов суфле.
Інгредієнти:
- 210 г масла вершкового;
- 550 г сиру;
- 180 г солодкої пудри;
- 65 г какао;
- 285 г борошна;
- ложечка розпушувача;
- дві ложки сметани;
- чотири курячі яйця;
- один лимон.
Спосіб приготування:
- У насипаємо борошно розпушувач, какао і половину солодкої пудрою, додаємо цедру одного лимона, все перемішуємо.
- Потім додаємо одне яйце, додаємо сметану і подрібнена на тертці масло, вимішуємо масу до пластичності.
- Половину солодкої пудри змішуємо з сирним продуктом і яйцями.
- Чашу мультиварки обмазати маслом, потім викласти половину тіста, зверху сирну начинку і тісто.
- Встановлюємо прилад на режим «Випічка», готуємо годину. Після сигналу не поспішаємо діставати пиріг, а витримуємо його ще 15 хвилин в режимі «Підгорівши».
Нюанси приготування в мультиварках різних брендів
Мультиварка ідеально підходить для приготування смачних десертів, адже в ній випічка ніколи не підгорить. Сучасні моделі мають режим «Підігрів», в який автоматично переходить блюдо по завершенню основної програми.
Загальні принципи роботи всіх типів мультиварок залишаються незмінними, але вони можуть відрізнятися конкретними діями. У кожній моделі передбачена програма «Випічка». Час встановлюється автоматично, але досвідчений кулінар може вибрати час приготування, яке потрібно.
Єдиний мінус цієї програми полягає в тому, що не вся випічка бажає підрум’янюватися.
У цьому випадку можна перевернути пиріг і залишити його на 15 хвилин в режимі «Підігрів».
Зберігати готову ватрушку потрібно в холодильнику, адже в кожному рецепті використовується сир, який може швидко зіпсуватися.