Короп в духовці у фользі – 7 смачних рецептів запікання

Апетитні, смачні, соковиті страви з риби вносять різноманітність в щоденний раціон і можуть стати прекрасним частуванням до свята. Щоб порадувати сім’ю шикарним вечерею, можна запекти коропа в духовці у фользі цілком, з додаванням відповідних інгредієнтів і спецій. Це блюдо готується досить легко і вже через недовгий час його спокусливий аромат збере рідних і друзів за загальним столом.

Короп, запечений у фользі цілком

Найпростіший спосіб приготування коропа – це його цілісна тушка, запечена в духовці. Частування виходить неймовірно ароматним, дуже красивим і відмінно підійде для домашнього або урочистого обіду.

Необхідні продукти:

  • короп – 1,2 кг;
  • дві невеликі цибулини;
  • часникова часточка (велика);
  • сіль, свіжа зелень на свій смак;
  • листя лавра – 2 шт.;
  • п’ять горошин чорного перцю;
  • пюре з томатів – 23 р.

Готуємо:

  • Рибу випатрати, почистити від луски і добре вимити.
  • З цибулин зрізати лушпиння, помити і нарізати кільцями. Покришити часник на дрібні шматочки.
  • Застелити деко фольгою, покласти на нього карпа і покрити її зверху цибульними кільцями.
  • Пасту з помідор розвести в теплій воді, щоб вийшла напіврідка маса.
  • Залити томатною рідиною рибу, потім посолити, розподілити по ній горошини перцю і насипати поламані на шматочки лаврове листя.
  • Тепер помістити блюдо в духовку і виставити температуру 185 градусів.
  • Під час приготування рибу необхідно періодично поливати соком, що виділився. Коли короп вкриється легким, підсмаженою скоринкою, його можна вважати готовим

Свіже частування трохи остудити і перекласти в блюдо овальне. Подавати карпа, запеченого у фользі, рекомендується з відвареною картоплею і нарізкою зі свіжих овочів.

Готуємо зі сметаною

Риба під сметанним соусом володіє ніжним і приємним смаком. Легке і апетитне блюдо готується без масла, з додаванням корисних компонентів, тому обов’язково сподобається усім прихильникам здорового харчування.

Необхідні продукти:

  • дві тушки карпа;
  • велика цибулина;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, різні спеції для риби – на свій розсуд;
  • сметана (15%) – 80 г;
  • свіжа петрушка, кінза – 40 р.

Готуємо:

  • У риб розрізати черевця, видалити всі тельбухи, потім вимити проточною водою.
  • Змішати сметану з рубаним часником, ввести в неї спеції, велику сіль і перемішати. Цим складом рясно змастити м’ясні тушки, потім поставити в холодне місце на годину, щоб вони замариновались.
  • Цибулину почистити і нашаткувати півкільцями.
  • Блюдо для випічки покрити фольгою і викласти на нього половину цибулевої нарізки. Зверху помістити коропа, а навколо розкласти решту цибулі.
  • Продукти на деку просочити сметанним соусом і поставити в духовку.
  • Запікати страву з риби треба п’ятдесят хвилин при температурі 190 градусів.
Дивіться також:  Страви з свинячої вирізки – 9 смачних рецептів

Короп у сметані готовий. Залишилося посипати його рубаною зеленню і поставити на стіл. Рибне ласощі рекомендується вживати гарячим, з чорним хлібом і домашньою аджикою.

Рецепт запікання з картоплею

Запекти коропа цілком можна разом з картоплею – таке ласощі чудово наситить і відновить сили поле фізичної або розумової праці. Для страви краще підібрати молоду картоплю свіжу або охолоджену рибу, тоді його смак буде просто чудовим.

Необхідні продукти:

  • риба – 1,7 кг;
  • майонез – 200 г;
  • сир – 140 г;
  • картопля – 1,2 кг;
  • три цибулини (маленьких);
  • лимон – 50 г;
  • приправи, морська сіль – за 5 р.

Готуємо:

  • Перед тим як приготувати коропа в духовці, його слід замаринувати. Для цього потрібно вирізати з тушки всі нутрощі і ретельно промити її. Потім натерти сіллю, присипати спеціями, залити майонезом і залишити на півгодини.
  • Цибуля звільнити від верхнього шару і порізати товстою соломкою.
  • Картоплю очистити і нашаткувати кільцями.
  • Жаростійку форму змастити жиром, потім розмістити на ній нарізану цибулю. Потім викласти картоплю і злегка перемішати овочі.
  • Зверху покласти карпа, накрити блюдо фольгою і відправити в духовку.
  • Готувати тридцять хвилин, після чого прибрати фольгу і запікати ще півгодини у відкритому вигляді.

Ароматний короп, запечений з молодою картоплею, ідеально підходить для святкового столу. Перед подачею частування потрібно ефектно розкласти на великому підносі і прикрасити салатними листям.

Дзеркальний короп в духовці у фользі

З усіх видів прісноводних риб самим смачним вважається дзеркальний короп. Його можна приготувати цілком під шаром харчової фольги у власному соку. Така термічна обробка повністю розкриє смак цієї риби – вона вийде дуже ароматною і буде буквально танути в роті.

Необхідні продукти:

  • короп дзеркальний – 1,3 кг;
  • цибуля – 120 г;
  • сік половинки лимона;
  • сіль, запашні приправи – за смаком;
  • оливковий майонез – 30 р.

Готуємо:

  • Підготувати рибу – вирізати потрухи і промити під краном з водою.
  • Потім натерти її сіллю, обробити приправами і побризкати соком лимона. Після чого поставити в холодильник на сорок хвилин.
  • Тепер потрібно почистити і нашаткувати півкільцями цибулю. Половину нарізки викласти на деко, застелений фольгою. Іншу частину змішати зі спеціями і начинити карпа.
  • Покласти рибне тушку на подушку з лука і змастити майонезом. Зверху додати трохи цибулі і закрити харчовою фольгою деко.
  • Готувати коропа в духовці близько 45 хвилин при температурі 210 градусів.
Дивіться також:  Кальмари, смажені з цибулею – 7 рецептів щоб кальмар залишився м’яким

З запеченої риби зняти фольгу і викласти її на красиву тарілку. Подавати його можна з улюбленим гарніром або як окрему страву.

Як смачно запекти з лимоном

Цей нескладний рецепт розповість, як приготувати коропа в духовці з лимоном. Цитрусовий фрукт надає рибі незрівнянний смак, нейтралізує жир і дозволяє корисним речовинам краще засвоюватися організмом.

Необхідні продукти:

  • тушка одного коропа – 1,2 кг;
  • одна морквина;
  • середній лимон;
  • велика цибулина;
  • соус соєвий – 23 мл;
  • перець сухий, чорний – скільки буде потрібно.

Готуємо:

  • Рибу почистити, помити і обсушити рушником. З одного боку на черевці зробити горизонтальні надрізи, глибиною 3 див.
  • Потім полити м’ясо соєвим соусом, засипати перцем і присолити.
  • Моркву порізати кружальцями, цибулю – тонкими кільцями. Овочі змішати між собою і невелику їх частину покласти всередину карпа.
  • Лимон вимити, нарізати пластинами і вставити в розрізи на тілі риби.
  • У форму для запікання покласти харчову фольгу і промазати її олією.
  • Потім рівномірно розподілити морквяно-цибульну суміш, потім покласти карпа і присипати його залишилися овочами.
  • Накрити рибу шаром пекарській плівки і поставити в розігріту до 185 градусів духовку.
  • Запікати коропа потрібно 45 хвилин, після чого зняти верхню частину фольги і потримати в печі ще чверть години до утворення рум’яної скоринки.

Чудове ласощі готове, залишилося розділити його на порції і пригостити всіх присутніх. Короп, запечений з лимоном, добре поєднується з гострим соусом і томатним кетчупом.

Риба, фарширована рисом і грибами

В домашніх умовах можна швидко і легко запекти коропа цілком з начинкою з грибів і рису. Ніжне, поживне та святкова страва прикрасить будь-який стіл і припаде до смаку навіть самим вибагливим гурманам.

Необхідні продукти:

  • гриби (печериці) – 2 шт.;
  • сир – 130 г;
  • довгий рис – 100 г;
  • короп – 1, 6 кг;
  • цибуля – 130 г;
  • сіль, відповідні приправи – скільки потрібно;
  • лимон – 20 г;
  • йогурт (натуральний) – 90 р.
Дивіться також:  М’ясо по – французьки – 7 рецептів

Готуємо:

  • Гриби вимити і нарізати слайсами, цибулю посікти кубиками. Потім покласти продукти в сковорідку і обсмажити на соняшниковій олії до повного випаровування рідини.
  • Рис перебрати і помити проточною водою. Потім відварити до напівготовності.
  • Рибну обробити тушку сіллю, натерти приправами і полити соком лимона. Потім залишити на півгодини в прохолодній кімнаті.
  • З’єднати рис з грибною обсмаженням і наповнити отриманою начинкою черевце коропа.
  • Застелити жароміцну ємність фольгою, змастити тонким шаром масла, покласти рибу і просочити її йогуртом. Потім закрити блюдо вільними краями харчової плівки і відправити в духовку.
  • Запікати карпа необхідно протягом сорока хвилин, після чого вимкнути плиту і дістати блюдо.

Замість йогурту в цьому рецепті можна використовувати сметану, з нею частування буде теж дуже смачним. Риба, начинена грибами і рисом, підніме настрій і подарує багато позитивних емоцій під час родинної трапези.

Короп в духовці у фользі з овочами

Чудовий варіант для легкого й корисного вечері – це короп у фользі, запечений з різноманітними овочами. Апетитне ласощі з ароматом свіжого перцю, баклажанів та помідорів особливо оцінять жінки, що стежать за своєю фігурою.

Необхідні продукти:

  • риба – 1,4 кг;
  • лимон – 30 г;
  • два маленьких баклажана;
  • великий болгарський перець;
  • три помідора;
  • свіжа зелень (будь-яка) – 5-7 гілочок;
  • пісний майонез – 25 г;
  • сіль, масло оливи, спеції – скільки знадобиться.

Готуємо:

  • Карпа ретельно вимити чистою водою і нарізати на середні шматки.
  • Потім натерти рибні частини приправами і дрібною сіллю.
  • Тепер необхідно полити тушку соком, вичавленим з лимона, залишити маринуватися на сорок п’ять хвилин.
  • Баклажани нарізати кружальцями і присолити, щоб вони згодом не горчили. Через чверть години їх промити і підсмажити на соняшниковій олії до світло-коричневого кольору.
  • Перець очистити від насіння, помити і нарізати кільцями.
  • Помідори сполоснути водою і нашаткувати круглими пластинами.
  • Деко обробити олією і викласти на нього шматочки промаринованной риби.
  • Потім намазати карпа майонезом, навколо нього покласти овочі і побризкати оливковою олією.
  • Накрити блюдо фольгою і поставити в духовку на двадцять хвилин. Потім прибрати харчову плівку і готувати до появи рум’яної скоринки.

Запеченого коропа перекласти на плоску тарілку, навколо нього красиво розкласти запечені овочі та гілочки свіжої зелені. Вживати страву рекомендується в теплому вигляді з улюбленим гарніром.

Прокрутка до верху